• Vi hittade den perfekta stranden

March 10 on the Seychelles ⋅ ☀️ 28 °C

Idag tog vi bilen och körde tvärs över Mahé, genom regnskogen och upp över ”berget” mitt på ön. Att köra bil här kräver ett visst mått av mod. Vänstertrafiken gör inte saken enklare, särskilt när vägrenen oftast saknas helt. Antingen möts man av ett cementerat vattendike eller – om man har lite mer ”tur” – ett rätt imponerande stup.

Hastigheten är visserligen begränsad till 40 km/h på stora delar av Mahé (och även på Praslin), men det spelar mindre roll. Med alla kurvor, backar och smala vägar kommer man ofta inte ens i närheten av den farten. Alla hyrbilar har bulor i taket. Man förstår det efter att ha hört alla smällar efter nedfallande frukter när man passerar regnskogsområden. Full uppsikt krävs också så man inte lägger sig eller parkerar under en kokospalm!

Men allt gick bra, både med bilen och med dagens huvudprojekt: strandtestning.

Vi stannade vid flera stränder innan vi fastnade för Anse Marie Louise. Återigen ett sådant där vykortsparadis man nästan tror är retuscherat. Kritvit sand, turkost vatten och palmer som lutar sig lagom fotogeniskt över stranden. Vi badade, solade och snorklade i flera timmar – och större delen av tiden hade vi nästan hela den 400 meter långa stranden helt för oss själva.

Till slut tog hungern över och vi körde vidare till Anse Royal, där vi delade på en pizza och fick dela stranden med ungefär trettio andra badgäster. Nästan trångt och överbefolkat enligt Seychellernas mått!

En timme senare började det rycka i Gun-Britts kaffenerv, vilket är ett ganska tydligt tecken på att det är dags att åka hem.

Nu är vi tillbaka på hotellet. Duschen är avklarad, kaffet serverat och ordningen i universum börjar återställas.

Till middag i kväll har vi siktet inställt på en restaurang tvärs över bukten. Den rekommenderades varmt av några trevliga svenskar vi träffade här på hotellet.

Imorgon är vår sista dag på Seychellerna. Om allt går som planerat lyfter flyget mot Skandinavien kl. 23.50.

Tänk så mycket vi har fått uppleva på den här resan.