• Onsdag 24/5 Mallorca

24 de mayo de 2023, España ⋅ ⛅ 21 °C

Först!
    Jag har skapat ett inlägg om frukostmaten. Detta har hamnat mellan Sardinien och Sorrento eftersom jag började skriva det inlägget då. Gå gärna dit och kolla! Det finns många bilder.

Vi hade utsikt över katedralen när vi drog från gardinerna i morse. Inte alls illa!

Det var skönt att hänga med Pia efter gårdagens rätt ansträngande stenvandring. Trots lågt tempo så lyckades vi få ihop 8.000 steg under dagens vandring.

Inte alltför många turister, rena gator och gränder och behaglig temperatur. Vårt mål var katedralen och dit kom vi efter en kringgående rörelse.

Katedralen är verkligen imponerande! Mittskeppet rymmer en massa människor. På sidorna finns olika kapell som vart och ett är utsmyckat som en mindre kyrka.

I ett separat valv bredvid altaret hade man så sent som 2007 uppdragit åt Miquel Barcelo att bygga en installation, ’the Chapel of the Holy Sacrament’. Vi trodde först att det var Gaudis verk eftersom vi visste att han hade bidragit på olika ställen i katedralen.
    Jag blev så fascinerad av verket att jag köpte en bok om det.

På kvällen var det en avskedsdrink fastän vi kommer att vara en grupp ända till fredag förmiddag. Då kom först tre uniformsklädda ur besättningen och tackade oss för att vi hade rest med dem. Det missade vi att fotografera. Sedan kom kapten Mikael och sa farväl till oss. Det missade vi inte att ta bild på.

Henrik och jag åt kryssningens sista middag på tu man hand. Mycket mysigt.

Nu säger vi som kaptenen: over - and - out!