• "Touchdown"

3 juli, Förenta staterna ⋅ ⛅ 26 °C

Då var det äntligen dags efter många månaders planering att åka till landet over there.
    Klockan ringde vid 2.30 på onsdags morgonen, för att packa bilen, väcka barn och komma iväg ca 3.30 från Nödinge. Lyckades nog sova iaf 4 timmar den natten.
    Vid flygplatsen var det som alltid I semestertider mycket folk och lite kaos. Av med familjen och packning vid ingången medan jag körde till långtidsparkeringen. P8 är en bra och någorlunda bra pris på parkering, tips.
    Hade redan gjort online incheckningen kvällen innan, detta att få bra platser, samt vara förberedd.
    Så i teorin borde jag bara hämta bag tagen, detta lyckades efter andra försöket. Och vilken tur det funkade, med tanke på den kön till lufthansa för incheckning.

Landvetter var lika tråkig och dyr som alltid, så det var bara häng vid gaten som gällde. Hade med oss frukost mackor som vi knapprade på.
    Flyg till Frankfurt, som flög på bra, inga missöden där.
    Vi hade ca 2 timmar på oss att hinna med planet till Texas (TX) Dallas. Av erfarenhet av dessa resor över Atlanten så visst jag arr här gäller det hänga på. Gör ju inte saken lättare att man få bli bussad in till terminalen jämnt när man skall till Frankfurt. Detta tar värdefull tid, för Frankfurt är ingen liten flygplats. Lätt 20-30 min extra det tar med buss istället för vid gate.
    Genom passkontrollen för vidare utanför EU. Sedan blir det en första check av flygbolaget att man har alla visum ifyllda o godkända. Detta görs genom samtal vart man skall i USA och varför, sedan brukar random frågor om arbete/ utbildning. För detta får man ett klistermärke på passet att man klarat o redo för US.
    Vi hann till planet efter rask takt genom Frankfurts flygplats. Men döm om min förvåning när vi fick bussas ut till detta flyget oxå. Trodde oftast det gällde småplan, och inte en Airbus 340 som i detta fall.
    Flyget över gick bra, Som vanligt segt och lite långtråkigt. Men med bra filmer samt vila funkar det.
    Landade på Dallas internationella flygplats på utsatt tid och äntligen gå på amerikansk mark och andas deras luft. Detta är första gången grabbarna är i US, så de var spända och nyfikna.
    Hade dragit skräckhistorier om hur länge man kan få vänta vid border control innan man kommer in i landet. Värst har varit 2 och 45 timmar.. Men det lyste en lyckans lampa över oss så en kvart fick det bli denna gång. Gick smidigt och vi kom in i US.
    Ner till bagagebandet för att hämta våra väskor, märkte att Kevins väska fått sig en buckla.
    Iväg och leta efter hyrbilsfirman, det visade sig att den låg ca 4 km från flygplatsen, fick bli bussad dit.
    Fick välja mellan en Toyota highlander eller en Chevrolet Traverse. Efter en hel del kollade på både blev det Chevan. Vi hade bokat en 7 sitsig bil, pga bagage. Stor och rymlig och med AC.. För det behövs här ca 35 grader.
    Till hotellet direkt för att lasta av. Då har vi nästan dygnat.
    Hotellet/ motellet är ett typiskt hotell i USA. Med stora infartsleden till Dallas som närmsta granne.. Rummet består av stora kingsize sängar och ett badrum. Fördel med US allt är stort, så även rummen. Lätt att få plats med all packning samt nästan 4 vuxna.
    Hade lovat grabbarna att det första vi skall äta på i USA är Wendys och deras Baconnator. Så in med väskor, snabbdusch och iväg till närmsta Wendys. För efter detta hade jag läst om ett stort fyrverkerier som skulle skjutas av i en grannstad till Dallas. Ett av nationens största. Detta får man inte missa. Även om man vart vaken över 24 timmar. Gäller oxå att försöka ställa om sig till amerikansk tid.
    Hamburgarna uppskattades av familjen, högsta betyg av Charlie. Men det finns garanterat bättre, mina tex.. 😉
    Iväg till fyrverkeriet insåg vi snabbt vi är inte ensamma här, kändes som hela regionen var där. Inte det lättaste att hitta parkering här, men skam den som ger sig. Efter ca 2 timmars väntan, gick runt och insöp den amerikanska kulturen och tittade på folk och rörelse. Det var bla en airshow som höll på hela tiden tills fyrverkeriet skulle börja.
    Och när det startade vilket fyrverkerier. Så många pjäser de sköt upp, i 25 min höll det på, och finalen var det största vi hade sett.. Wow var ordet..
    Hade hämtat bilen innan det slutade, och det var taktiskt med tanke på alla som skulle iväg sen efter fyrverkeriet. Det var ett bra drag, det kändes lite som kaos när vi åkte från platsen.
    I bilen till hotellet så somnade familjen, och man fick hålla sig vaken, var ju ändå 25 min körtid.
    Framme vid hotellet, var det rätt ner i sängen, ingen vaggning som behövdes där..
    Bra dag, men tröttsam. Sliten och trött.
    Over and out, hörs vidare.