• Wave your american flag..

July 4 in the United States ⋅ ☁️ 32 °C

Idag var det dags att åka in och kolla vad Dallas har att visa.
    Efter en typisk amerikansk hotell frukost bestånde av bagels med creme chess och våfflor. Kommer nog bli trött på det, men funkar. Charlie var sådär till frukosten, så han lever på bananer som fanns till räddning.
    Först åkte vi till en cool staty som heter Travelling Man som jag hittade på Atlas Obscura. Bra sida för tips på intressant och ovanliga ställen att upptäcka.
    Efter detta åkte vi in till downtown Dallas för att kolla bla platsen där JFK blev skjuten samt hans minnesmärke. Intressant diskussion med en kille som hade forskat runt det här mordet i 30 år!!! Intressanta konspirationsteorier runt detta mord. Men intressant möte.
    Gick igenom centrum och kollade vad som erbjöds men var ganska typical amerikansk storstad. Höghus, långa gator och trafik. Gick till ett stort coolt öga som var en staty. Snyggt.
    Tröttnade på staden, kändes vi sett den.
    Drog och visade barnen Walmart och handlade lite mat samt några öl. Letade efter kylväska som drivs via cigguttaget i bilen, men det verkar inte finnas till vettig peng. Tänkte det kunde vara bra sak att ha med sig på resan. Stack till ett större mall där vi kollade in lite butiker samt tog en liten lunch. Jag o grabbarna testade Chick fil a. Helt ok kycklingburgare. J tog något asiatiskt. Bra med dessa foodmarket de har på mall, man kan välja vad man vill ha.
    Tbx till hotellet och duscha och gör sig ordning för 4 july firandet. Sökt upp att det var något firande i deras State Fair park. Massa foodtrucks samt lite musik. Fin park och en hel del folk.
    Vi bestämde att ta bussen in o slippa tänka på bilen, samt testa deras kollektivtrafik. Kostar 3 dollar att åka i 3 timmar. Vi helt ensamma på bussen, verkar inte vara deras primära transport i Dallas.
    Kom fram till parken och gick runt och insåg vi var inte ensamma här, och en hel del köer. Bestämde oss att söka oss utanför området, fann ett lokalt bryggeri. Som även hade pubmat, fick bli middagen. Valde chickenvings med Scorpions marinad. Den var det krut i. Även Kevin valde en starkare sås till sin. Så det var 2 killar som svettades medan vi åt.
    Efteråt tbx till parken för att kolla fyrverkeriet. Behöver jag säga det var något i hästväg. Maffigt värre. Vi var helt förstunade över detta skådespel.
    Höll väl på I 25 min.
    Efteråt var det dags att dra hemåt. Kom ut ur parken och insåg här var det kaos. Alla skulle hem samtidigt, och vi skulle ta bussen hem. Hmm hittade hållplatsen, och enligt Google skulle den komma om ca 5 min.. Trodde vi, men när man såg alla bilar på vägen som stod i kö, misstänkte vi att detta tar tid. Efter ca 1 timmes väntan insåg vi att det lär nog inte komma någon buss... Fick bli en uber tbx till hotellet. Gick riktigt smidigt iaf.
    Vi somnade ganska snabbt efter denna dag i Dallas. Imorgon blir det cowboys och tjurar.
    Tills vi hörs igen, over and out.