"Just go straight and just relax.."
July 7 in the United States ⋅ ☁️ 31 °C
Dag 5 på "Texas roadtrip"
Dagen började med att alla var vakna vid 7.45 utom Kevin. Dags att kolla in frukostbuffén. Charlie hade redan kvällen innan sett att det var 2 kantiner vid frukostbuffén. Detta måste vara ett bra omen, för en bra frukost.
Väl nere var min och Charlies böner hörda. Det fanns äggröra,gratinerad omlett och köttkorvar, halleluja. Sedan fanns det frostis flingor, var nog 15 år sedan jag åt det senast. Njutningen var total, och till Charlies stora förtjusning även Nutella.
Mätta och lyckliga satte vi oss i bilen efter packning och siktet nedåt mot kusten.
Idag fanns det inga riktigt klara mål på trippen, utan att äta amerikansk motorväg. Men hade en önskan på vägen ner och det var att besöka ett gammalt plantage. Såg att det fanns ett efter ca 1,5 timmes färd. Magnolia plantage.
Det var en bra bensträckare paus. Ungarna var mindre exalterade över detta ställe. Först såg det ut att vara stängt, men en grind var öppen, J o jag gick runt ägorna. Gillar att se hur folk jobbade och arbetade förr i tiden, intressant att försöka känna historien genom att se dessa byggnader och förställa sig hur det var. Var bra uppmärkt med skyltar med information om varje byggnad samt hur livet var. Plantaget la ner så sent som 1970, sedan är frågan om det var slavar där då.. Som var plantagerna hemskheter att de hade slavar.
Satte oss i bilen igen och insåg att tanken har skrikit låg bensinnivå ett tag. Har en mätare som säger hur många miles det är kvar, och hade lite koll på den på vägen ner. Men nu stod det bara:LOW. Googlade och insåg 13 min låg närmsta tankstation. Är några miles direkt, men bara att köra och hoppas man inte får bränslestopp. Dessa vägar vill man inte ha bränslesstopp på. Långt att gå, varmt och kör som sjutton, ingen bra combo.
Hann iaf fram till stationen, kändes lite som vi gick på ångorna in.
Visst J sa att vi borde tanka innan vi drog iväg, men känner att en tankning på vägen ger ett naturligt stopp, då man kan stäcka på ben, pissa och fylla på KAFFE. Det var en hårnål denna gång..
Vi kom överens att vi drar direkt till New Orleans, 3 timmar till på dessa motorvägar. Bara att sätta crusing control och köra. DJ X på Spotify och njuta av miles'n som kördes. Varierande vägar de har här, ena stunden sämre än Polska vägar, bumpy roads som det heter här. Och sedan som ett strykjärn på vägen, inte en grop. Raka och inte så mycket trafik, älskar adaptiv farthållare.
Stannade på en av de få rastplatser de har vid vägarna för sträcka på ben samt äta lite. Vi hade köpt bröd, ost o skinka innan. Smör har vid med oss från Sverige, detta efter jag vet att smöret i US smakar nada. De vet inte vad salt är ibland i US. Så bra med Floras extra saltade smör, mmm.
32 grader i skuggan, tur de hade ett par bord under tak med skugga. Riktigt mysigt.
Nu var det bara 2 timmar kvar till New Orleans. J försökte hitta ett hotell I närheten av New Orleans när vi körde, vi insåg att täckningen är sådär.när man kör i träskområden i Lousianna. Hittade ett hotell som verkar helt ok, har pool och WiFi, som är kidsen måsten. Jag har kriteriet, att det går att ta sig med kollektivtrafik till city. Good luck i US. Men tror vi hittat ett, få se imorgon.
Vägarna är kanske inte de roligaste, men kör man första o kanske sista gången är även en rak väg en upplevelse. Tänker på alla dessa våtmarker vi passerade som bara visar träsk, skog o öppna fält. Man njuter nu, men att pendla en sådan väg, nej tack.
På väg till New Orleans passerade vi en affär jag har varit på någon gång under mina US resor, den måste jag visa för familjen. Bass Pro Shop, en vildmark, jakt och fiskar affär som har ALLT i den genren. Större får man leta efter. Bara att se alla dessa varor man kan behöva eller inte för en tur i vildmarken. De har även ett större akvarium med fiskar, samt en stor utställning vilka djur man kan jaga.
De hade en shooting range, bara leksaks vapen, men kul o testa.
Efter detta var det bara en timme av asfalt till hotellet. Insåg att det fanns inga restauranger öppna i närheten, måndag verkar vara en stängd dag på restauranger o pubar. Så testade Ubereats, funkade perfekt.
Hittade en lokal restaurang, J beställde fried Rice med räkor, ungarna hamburgare samt chickenvings. Själv tog man Philly cheessteak (bättre har man ätit, ätit originalet i Philadelphia) sedan hade de en lokal rätt: Grisfot inkokt med kryddor. Endast 32 kronor för en fot. Måste testa man lever ju bara en gång, och leva som de lokala.
Grisfot inkokt i kryddor var intressant. Konsistensen på "köttet" vär lite som en slapp fettrand på en julskinka. Smakerna var lite speciella, växte i munnen, och den Konsistens.. Åt hälften iaf. Frågade resten av familjen, men de vågade inte, samt de såg mina miner. Men nu är det check på den. Men vet att New Orleans har mer att bjuda på I matväg. Så nyfiken på dessa smaker, men grisfot är gjort.
Få se vad som händer imorgon.
Sträcka idag:330 miles = 531 km.
Over and out.Read more