• Biten by the jazz-fly, and felt the mood

8 juli, Verenigde Staten ⋅ ☁️ 30 °C

Dag 6 På Texas roadtrip.
    Dagen var planerad att vara i city of New Orleans hela dagen. Men vaknade och insåg att idag blir det varmt. Så vi kom överens att ta en liten roadtrip runt i trakterna på förmiddagen och lunchen. För sedan eftermiddag och kväll vara i city.
    Dagen började med sämsta frukosten hittills. Kaffe och Donout. Men de hade stekt upp ett par hamburgekött samt stekt ägg. Inte ens te hade de. Men efter lite luskande hittades en påse till J. Vi får köpa lite bättre frukost till nästa dag. Kevin lyckades få igång våffelmaskinen så han löste det.
    Verkar som hotellet har bytt ägare nyligen, så saker har inte satt sig för de nya ägarna.
    Väl efter insmorning var det dags att hit the road. Vi började att kolla på ett gammalt Six flags- nöjesfält som var öde efter den stora stormen Katrina 2005. Kul med sådana ställen som är övergivna. Är lite svag för urban tourist.
    Efter detta körde vi och kollade på ett slott någon hade slängt upp bredvid vägen för sedan kör kustlinjen ner åt Mississippi, för tanke när vi är nära Mississippi borde vi besöka en stat till på vår resa. Men döm om vår förvåning när de hade stängt av vägen gör reparation av en rejält gammal bro. Tji fick vi.
    Men där de hade stängt av bron fanns ett Turist ställe där man kunde åka båt o se på alligatorer. Vi hoppade det att åka båt o kollade på deras utställning istället. Lyckades se en liten alligator samt sköldpaddor.
    Efter detta drog vi till ett coolt museum jag hittade på Atlas Obscura, verkade grymt häftigt.
    Familjen var lite skeptisk när jag parkerade utanför, men sa detta blir en upplevelse. Och det var precis så konstigt, knäppt o underbart som jag misstänkte. Delar gjorda av en konstnär som bodde där. En underbar människa,härlig att prata med. Familjen uppskattade museumet och dess innehåll.
    Efter detta åkte vi hemåt, men ville åka på världens längsta bro över vatten. Och den finns här I New Orleans. Den är runt 4 mil lång och sträcker sig över Lake Pontchartrain. Mäktig bro med härlig utsikt. 6 dollar kostar det att ta sig över. Körde in och handlade på Walmart på vägen hem, var tvungen att köpa frukost för morgondagen. Det blev flingor för Kevin o Charlie. Är fascinerande att kolla alla deras flingor de har i det här landet. Sockerbomber i paket.
    Snabbt hemma och svida om för tur till staden. Vi valde att ta bussen in till centrum. Insåg vi har busshållplatsen utanför och tar ca 30 min att åka in. Kostar ca 6 dollar för familjen att åka in. Beställs via app i telefonen. Men som i Dallas är det mest av lägre klass som åker buss här och vi svenskar. Men funkar bra.
    Inne i de "french quarter" i New Orleans var det häftigt och finalen byggnader. Hade letat på nätet var huset som de sjunger om i låten "House of the Rising sun" finns. Enl nät så är en diskussion om 2 olika byggnader i staden. Lika bra att besöka båda husen, så man är säker. Sedan på listan var att käka äkta cajun mat, som skall vara ett måste här. Hittade ett ställe där de hade en massa olika lokala rätter. Testade Jambalaya och Gumbo. Både med räkor och kyckling. Riktigt gott och bra smaker. Fick höra av servitören att det var lite låg dricks, så det blev lite dyrare. Men så systemet här, tur man är lite van.
    Avslutade kvällen med att gå vid Mississippi flodens kant och kolla in skylinen. Hittade ett lokalt bryggeri där det även spelades jazz, grymt avslut på kvällen.
    Over and out.
    Meer informatie