- 旅行を表示する
- 2025年7月16日水曜日 9:46
- ☁️ 30 °C
- 海抜: 58 m
アメリカGoliad28°39’57” N 97°23’29” W
Eating roads and carnitas..

Dag 14.
Började morgonen att inse att frukost brödet hade möglat, det var bara att sätta sig i bilen och köpa bröd i mataffären 10 min bort. Redan nästan 30 grader ute kl 8 på morgonen, det kommer bli en varm dag, tur man skall mestadels sitta i en bil.
Insåg att det var en hel del människor som passade på morgonen att göra sin morgongymnastik direkt vid strandkanten. Smart för det blir varmare senare, la till en annan reflektion. 95 procent var kvinnor som var ute o rörde på sig, kvinnor är smartare o tar hand om sin kropp, kanske.
Efter frukost och packning kom vi iväg vid 9.20. Första delmålet var endast ca 25 min bort. Ett hus jag hittat på Atlas Obscura, som enl texten har överlevt de flesta stormar som kan ske här nere. Gulligt och coolt, smart design, men nog en mardröm att inreda.
Sedan följde vi den Mexikanska golfen bort till freeport. Vilka vyer, ligga köra bredvid stranden. Dessa hus som finns här. Helt magiskt att se dessa hus o dess omgivning. Fråga är om man skulle vilja bo där. Visst nära till strand och fin utsikt över havet. Men känner jag skulle bli rastlös efter ett tag, är ingen beachkille, men någon vecka ja visst.
Vi körde någon mile på stranden det var fräckt, och den är inte liten den här stranden. Mycket folk som fiskar här i USA, verkar vara en populär hobby. Detta såg vi för någon vecka sedan i affären Pro Bas Shop.
Vid Freeport vände vi uppåt inåt landet. Med sikte på en stad som hette Viktoria, som skall ha historiska hus I staden. Kan va kul o se samt sträcka på sig. På vägen dit passerade vi en Walmart mitt i en liten stad. Perfekt att inhandla lunchen där, som vi åt i bilen. Hittade ett grymt linne samtidigt. Med texten " Beer, Bbq, Freedom". Grym grill tröja.
Vilka vägar till Viktoria, spikraka gående längs massa odlingslandskap. Påminner lite om slätten vid E20. Fast mycket större, är ju USA. Tur man kommer nog inte köra på dessa vägar mer. En gån är trevligt men varje dag hade vart tufft.
När vi kom fram till Viktoria så var det inte så mycket att se, de hade en karta man kunde följa för se husen. Här kör man runt för se hus inte gå. Och i den hettan är det att rekommendera. Börjar närma oss 100 Fahrenheit nu,
Vi begav oss till nästa stad jag hört om, bla från tanten i Beer can house i Houston, Goliad. De skulle ha ett mysigt centrum, bara att köra dit och var på vägen. Vilket mysigt centrum, som var upplagt runt deras city hall. Vi la några minuter och vandrade omkring. Samt fyllde på våra vattenflaskor.
Sedan var det sikte på San Antonio. Kollade på ett par oljekällor som pumpade, det låg på vår check list. Självklart om man följer Landman på HBO.
Hade lite problem att hitta ett hotell, som innehåller våra kriterier: kylskåp, pool, helst frukost, bra recensioner och fri parkering.
Vi fick stryka på poolen och hamnade på ett hotell som låg ganska centralt och verkade bra. Tyvärr höll det på att byta ägare, så ingen frukost. Och poolen väntade på certifikat.
Verkade så där, men killen i receptionen var verkligen trevlig och tillmötesgående. Han gjorde att vi stannade kvar. Kul kille gav bra tips för kvällens middag. Ville ha mexikansk mat, när man är nära Mexiko. Fick ett tips, där de började med en bra Magerita. För sedan servera grym mexikansk mat. Bra styrka, blir nog kul imorgon.
Sedan blev det en kortare promenad igen om området tbx till hotellet. Imorgon blir det full fart.
Over and out.もっと詳しく