- Afficher le voyage
- Ajouter à ma liste de choses à faireSupprimer de ma liste de choses à faire
- Jour 15
- jeudi 17 juillet 2025
- ☁️ 34 °C
- Altitude: 294 m
États UnisSan Antonio29°36’1” N 98°36’33” W
Life is like a roller-coaster

Dag 15.
Nu var det dags, denna dag var det dags att se vad en nöjespark har att erbjuda, gentemot Liseberg. Eller är det överflödigt.
Vi skulle ta oss till Six flags Fiesta denna dag. Efter googlande så är det bäst mellan mån o torsdag, minst folk. För dessa ställen kan ha Mycket folk..
Parkering för Six flags kostar 38 dollar, och det finns mycket platser.
Liseberg kostar i p-hus bredvid 30 kr timmen. 9 x 30 är 270 kronor. Den matchen vinner Liseberg.
För komma in på Six flags kostar det 47 plus 10 dollar om man vill ha vattenpark. Sedan är allt gratis att göra. Så ish 570/ person.
Liseberg kostar 625/ person..Den matchen vann precis Six flags.
Attraktioner.
Finns bara en vinnare. Six flags. Vilka bergbanor, och uppbyggnaden runt varje Attraktion. Visst Liseberg har mycket liknade, men de som var lika på Six flags, kändes som de gick på steroider, dvs rejält mycket mer maffiga och större. Är glad att jag vågade åka de största bergbanorna för här hamnar man nog inte igen.
Mat.
Fanns hur mycket olika saker som helst, visst dyrt. Vi åt för 1000 spänn ish och det var gott. Bbq. Man kunde köpa all you can eat för 45 dollar / person. Men man skall ju hinna åka och o inte bli åksjuk av mätt mage.
Tror det blir billigare på Liseberg, men gillade olika koncept på Six flags. Så det blir dött lopp.
Köer.
Vi var där en torsdag, och det var nog smart. Inte långa köer, tror vi stod som längst 10 min. Parken är stor så den sväljer mycket folk.
Liseberg på sommaren kan vara jobbig, med köer som är långa. De har även flashpass på Six flags, dvs boka en virtuell kö, men det kostar. Vi behövde inte göra detta.
Poäng till Six flags.
Summering. Det blev en grym dag, inte så länge, med tanke på att de har öppet mellan 11 o 19. Hade önskat till 22 iaf som Liseberg. Så det blev stressigt att hinna med allt. Missade iaf 2 banor som jag skulle vilja åka. Vi fick rusa till vattenlandet kl 17 för att hinna åka lite där, och svalka sig.
Det var inte jättestort, men det räckte för oss. De hade en grym vatten bana där som var som en bergbana på vatten, den var cool och fräck.
Helt slut efter dagen åkte vi hemåt, med ett stopp på Walmart, för lite handling. Köpte med oss mat från ett hak som gjorde det bästa jag vet i USA. Philly cheessteak. Grymt gott.
Efter kortspel var det bara att sova. Ny dag imorgon, med lite historia om San Antonio.
Over and out.En savoir plus