• Theses boots are made for walking

July 20 in the United States ⋅ ☀️ 29 °C

Dag 18.
    Vaknade utvilad med lite sovmorgon, till kl 9. Inspekterade frukosten och gissa om den var av det bättre slaget, nej. Men de hade ok kaffe iaf. Tur man har mackor på rummet.
    Efter frukost, så var det dags att upptäcka Austin. Hade hittat lite ställen och kolla på och dessa låg så man kunde gå till dessa. Bra med lite motion, samt man upptäcker mer när man använder fötterna.
    Första stoppet var Texas Capitol. Det är om jag förstår Texas motsvarighet till våran regering, men lokalt för Texas. Det styrande för Texas. De hade både senaten och representanthuset där. En riktigt stor och fin byggnad. Mycket att se på och helt öppet för alla. Vi lyckades gå med en guidad tur runt byggnaden och få lite mer information hur det fungerade med det styrande, och om hur Texas blev med USA, igen. Börjar kunna detta nu.
    Vi var väl där ett par timmar och efter detta började det kurra i magen. Dags hitta något att sätta tänderna i. Efter gått ner till downtown, hittade vi en tjej som stod i ett hörn och jobbade med att visa turister vägen. Frågade om hon hade ett bra bbq i närheten. 2 blocks längre ner fanns ett välkänt bbq. Coopers old time bbq. Den tar vi som polisen sa.
    Att äta på en äkta bbq går det till så att man går till en person som står vid bord fullt med kött. Man säger vad för kött man vill ha och hur mycket, i pounds. Första problemet för oss som inte använder pounds utan kilo. Bara fram med Google. Förstår inte varför USA kan använda Europas system med meter och kilo. Många amerikaner jag har pratat med håller med att de borde gå över till metersystemet. En annan intressant sak är att en gallon som de ärvde från engelsmännen, som i sin tur engelsmännen har gjort om. Använder de här, så gallon är inte samma i England och USA. Allt för att krångla till det mer...
    Tbx till köttdisken, efter han gett ungefär det som vi tyckte lätt bra, till en annan kille, som skär upp det i skivor och väger det, sätter en lapp på hur mycket det kostar. Sedan är det en tredje kille som kollar för sides du vill ha till. Självklart mac n chesse till bbq.
    För sedan gå till en fjärde person som tar betalt för hela kalaset. Allt är på en bricka, sen får man packa upp det och dela med resten av familjen. I stället för tallrikar får man typ ugnspapper, som man lägger kött och sides på.
    Det var grymt gott, men det kostar. Tror lunchen gick på 1200 sek. Men vill man ha det bästa, bara att hosta upp..
    Mätta och lyckliga blev vi.
    Efter detta rullade vi ut och gick runt och strossade i downtown. Kollade lite butiker samt kollade in den stora Colorado river.
    Austin är en stad med 2 sidor, som man ser väldigt tydligt. Det rika med makten och pengarna. Många lyxbilar. Sedan den andra sidan. Så mycket hemlösa och många med drogproblem har vi inte sett I en stad förut.. Såg flera helt öppet knarkaffärer bli gjorda.. Suck. Man ser detta så tydligt när man vandrar runt. Skall säga de antastar inte vanligt folk, men de finns där och ligger på eller under parkbänkar. Sorgligt att se. Tom ungarna reagerade på detta.
    Efter detta en promenad hem efter ont i fötter och svettiga. Hem o kasta sig i poolen, duscha och se vad som händer på kvällen. Hade läst om att det finns en stor fladdermöss bosättning i en grotta under en bro mitt I downtown. Och vid varje solnedgång flyger de ur grottan för att äta. Detta enl Google vara något att kolla på. Frågade grabbarna om de var intresserade, men intresset var svagt. Så de stannade på hotellrummet, medan jag o Jeannette gick ner till stan igen. Fixade pizza till grabbarna via Ubereats, gillar detta skarpt.
    Såg att det gick en buss till downtown perfekt ca 10 min promenad till hållplatsen. Austin verkar satsa på detta med busstrafik. Bra bussar, samt enda staden jag sett i usa att de har bussfiler för bussar. Kostar ca 1.5 dolkar att åka i 90 min. Men det känns som att hålla busstider är lite si o så. För känslan är att chauffören bara kör på, och inte så många åker buss, så de bara kör på, viljet blir att oftast buss kommer tidigare. När vi kom till bron, märkte vi direkt vi var inte ensamma. Det var fullt med folk som stod på bron, bredvid bron och på vattnet i kanoter och andra flytsaker. Hade kollat när solnedgången var runt 20.36, vi var där vid 19.30. Så det blev en del väntan. Men tack usa att det finns alltid något att titta på. Bara titta på dessa olika bilmodeller som passerar, är underbart. Helt plötsligt runt 21 märkte vi något rörde sig i natten under bron. Problemet var att solen hade som sagt gått ner, det resulterade i att man såg inte lika bra. Så man såg skiftningar i mörkret, det var det det. Kanske inte vad man hoppades på. Efter denna "upplevelse" vände vi stegen mot city och 6th gatan. Den är känd som bar/musik gatan i Austin. Ville uppleva det som man läst om att Austin har ett rikt musikliv. En söndag kan ju funka, tänkte jag. Under vägen hittade vi ett litet taco ställe. Grymt goda tacos..
    Hamnade på en pub med ett coverband bestånde av trummor o gitarr. Helt ok, o ganska ensamma.
    Slutade kvällen på ett annat ställe med grymt namn "The blind pig". Hade ett helt grymt band som spelade låtar.
    Avslutade kvällen för att gå hem.
    Over and out.