• Go nuts..

19 lipca, Stany Zjednoczone ⋅ ☀️ 27 °C

Dag 17.
    Då var det dags att säga adjö till San Antonio. En stad jag skulle faktiskt komma tbx till. Trevlig stad med bra och intressanta saker runt omkring. Gillade den staden.
    In i bilen, på en o halvtimme (lite slappt). Vi började med att åka till Världens största cowboys boots. Med tanke på att igår såg vi Världens största Madonna i mosaik. Boots'n var faktiskt verkliga, och kul o se. De var stora, skulle faktiskt passa mig..
    Efter detta siktet mot Austin, som jag sett lite framåt att se. Mycket att man hört musikscenen skall vara bra där.
    Raka vägen till Austin skulle ta 1 timme. Nej det kan vi inte göra. Måste hitta lite stopp på vägen, tur med lite förberedelser innan man åkte. Första stoppet, blev en överraskning för familjen som låg "vid" vägen. Hittade på nätet detta stället.
    När jag svängde upp på den tomma grusplanen bredvid konstverket, undrade familjen vad detta är. Jo Världens största Pecan nöt.
    Där behövde vi inte trängas precis, men ett bra stopp och sträcka på kroppen och försöka inse, why?
    Efter detta styrde vi bilen till Gruene för att kolla deras historiska hus. När vi kom dit var det någon form av marknad och mängder med folk. Mysigt och trevligt. Hittade bla en automat som bakade pizza på 3 min. Tyvärr slut för dagen, annars hade vi testat den. Försökte hitta något att äta, men hittade inget som passade. Funderade om vi skulle åka in och kolla själva staden, men det var fullt med bilar och lättare trafikkaos så det hoppade vi.
    Hade hittat ett outlet på vägen upp till Austin, så där kan vi göra ett kortare stopp tänkte vi. Kanske hitta något att äta innan, kan vara bra. Har sett en hamburgare-kedja jag inte sett eller hört om tidigare, Whataburger. Den måste vi testa. Får säga det var riktigt goda burgare. Intressant att det kom ut med maten när man beställt, och med en bricka med papper, sugrör, ketchup, salt. Som man fick ta när de lämnade maten. Kändes trevligare.
    Whataburger blev höga betyg på mat, service av familjen.
    Då var det dags att se vad outleten hade att erbjuda. Insåg ganska snabbt att detta var stort och en väldans massa butiker. Det var uppdelat på 2 stora områden, vi började med första, dröjde inte länge innan 2 kids, verkligen hatade det här stället. Men Kevin hittade en riktig fin hoodie till bra pris. När vi gått igenom första hade det gått 2 timmar ish. Då var det dags för område nummer 2. Suck sa ungarna i courius. Men alla var trötta, varma och trötta I fötterna. Så det området tog bara 1,5 timme. Hittade en skjorta och en tröja.
    Efter detta var det bara att köra upp till Austin. Men inget hotell bokat, så det var bara att börja leta igen. Efter mycket om så hittades ett som verkade helt ok.
    Super 8 motell, med gångavstånd till centrum(20 min). Visst slitet, men helt ok. De hade iaf pool. På vägen till motellet, svängde vi in till en livsmedelsaffär för att komplettera frukosten. Man vet ju aldrig hur det ser ut på frukosten på dessa motell. Då insåg vi de hade go take away mat i din butiken. Då spar man lite tid och softar på rummet. Jag o Kevin delade på en grym pulled pork, köpte färska tortilla. Så grymma..
    Efter detta spelade vi lite kort. Såg att det låg en pub ca 10 min från motellet, ändå lördag, så jag o Jeannette gick dit o kollade läget. Trevlig pub med bra utbud av öl o whisky. Smakade på resans första whisky, självklart bourbon. Innan vi gick till puben och Jeannette gjorde ordning sig. Fick jag en idé att göra ett extra hål i skärpet. Tog fram min schweiziska armekniv, och började karva, tills jag slant och gjorde ett djupt jack i långfingret. Det blödde rejält. Inte bra combo o vara rastlös o jobba med kniv...
    Lyckades plåstra om samt gå på puben med rejält papper runt långfingret. Suck att jag aldrig lär mig.
    Sedan sov vi gott och en ny dag väntar.
    Over and out.
    Czytaj więcej