FindPenguins

Iran en Zuid Oost Azië

52-дневное приключение от Kasper Читать далее
Сначала новые
    • День 20
    • воскресенье, 29 января 2017 г.
    • ⛅ 28 °C
    • Высота: 1 091 м
    • ИранRū-ye Jū-ye Deh Shotor29°5’55” N  58°20’15” E

Bam, Iran

29 января 2017 г., Иран ⋅ ⛅ 28 °C

In de avond ben ik aangekomen in Bam, een stad die in 2003 verwoest was door een aardbeving van 6.6 op de schaal van Richter. Omdat de meeste huizen van leem en klei gemaakt waren zijn er ontzettend veel doden gevallen, ongeveer 26,000 (op een totale populatie van 40,000). Daarnaast was ook het oude Arg-é Bam (het voormalig grootste gebouw van klei ter wereld) verwoest.
    Na de aardbeving zijn is de overheid bezig gegaan met het herbouwen van het fort. Hier zijn ze tot op de dag van vandaag mee bezig. Tijdens mijn tweede dag in Bam heb ik het fort bezocht, wat een vrij surrealistische ervaring was. Het is erg gek om te bedenken dat dit gebouw duizenden jaren oud was, en pas zo recent verwoest is. Toch blijft het een indrukwekkende ervaring en was het zeker de moeite waard.
    Aan het begin van de avond heeft de manager van het hotel mij backgammon geleerd. In de drie dagen dat ik in Bam was hebben we tientallen potjes gespeeld en ik begin het spel steeds beter door te krijgen.
    Ook ben ik die avond met Mr Akbar meegegaan naar Bams instituut voor Engelse les. In drie verschillende klassen mochten tieners mij in het Engels vragen stellen. De vragen varieerden van: "wat is je favoriete acteur?" tot "ik vind Duitsers fascisten, wat vind jij van hun politieke systeem?". Om de laatste vraag kon ik wel lachen, blijkbaar werkt de propaganda van de Iraanse overheid nog steeds. Maar ik moest zeggen dat zo'n extreme mening nog niet echt eerder tegengekomen ben. Uiteindelijk heb ik vooral heel veel selfies genomen (ik lijk volgens de vrouwen op Jack van de Titanic xD), en ik heb zelfs een handtekening gezet. Nou, voor mijn ego was dit bezoek in ieder geval erg goed! Ik hoop vooral dat ik de relevantie van het Engels kunnen spreken aan ze over heb mogen brengen.
    Op de derde dag ben ik 's avonds in de nachtbus gestapt en op weg gegaan naar Shiraz.

Marieke Ploegman

Marieke PloegmanHaha te gek! Ik heb een beroemde broer 😂

26.02.2017Ответить
    Kasper Ploegman

Kasper PloegmanHahahaha ;)

26.02.2017Ответить
    6 лайков

• День 21
    • понедельник, 30 января 2017 г.
    • ☀️ 8 °C
    • Высота: 1 519 м
    • ИранShāhījān29°35’30” N  52°35’1” E

Shiraz, Iran

30 января 2017 г., Иран ⋅ ☀️ 8 °C

Shiraz is een prachtige stad met veel historie. Het was een van de belangrijkste steden in de silk route en is verschillende keren hoofdstad van een koninkrijk geweest. Dat het een rijke en welvarende stad is valt ook wel te zien aan de prachtige gebouwen.
    Shiraz is het cultureel centrum van Iran en heeft meerdere belangrijke dichters en artiesten gehuisvest. De eerste dag dat ik in Shiraz was ben ik naar de tombe van Hafez gegaan, de belangrijkste dichter van Iran. Daarnaast heb ik over door de bazaars gelopen en heb ik meerdere moskeeën bezocht.

5 лайков

• День 22
    • вторник, 31 января 2017 г.
    • ⛅ 22 °C
    • Высота: 27 м
    • ВьетнамXóm Pho21°2’8” N  105°50’46” E

Persepolis en Necropolis

31 января 2017 г., Вьетнам ⋅ ⛅ 22 °C

De tweede dag in Shiraz is een van de hoogtepunten van de reis. Samen met een Chinese kamergenoot zijn we naar Persepolis en Necropolis gereisd.
    Persepolis is een stad van zo'n 2500 jaar oud die pas in 1930 ontdekt werd. Deze stad was gebouwd voor de Shah om buitenlandse gasten te ontvangen. Aan de overblijfselen van de stad kon je een goed beeld krijgen van hoe indrukwekkend het vroeger geweest is.

Helaas staan de foto's op mijn fotocamera. Als ik tijd heb zal ik ze uploaden.

6 лайков

• День 23
    • среда, 1 февраля 2017 г.
    • ☀️ 2 °C
    • Высота: 931 м
    • Иран‘Īsáābād34°1’4” N  51°25’41” E

Kashan, Iran

1 февраля 2017 г., Иран ⋅ ☀️ 2 °C

Kashan is een prachtige historische stad. Hier ben ik twee nachten geweest.

Foto's komen later

1 лайк

• День 26
    • суббота, 4 февраля 2017 г.
    • ☀️ 2 °C
    • Высота: 1 166 м
    • ИранMeydān-e Ḩar35°41’21” N  51°23’20” E

Op de nationale televisie van Iran

4 февраля 2017 г., Иран ⋅ ☀️ 2 °C

Op een avond in Teheran liep ik door de straten op zoek om wat vers fruit te kopen. Ik kwam langs een sishacafé en werd uitgenodigd om mee te roken. De mannen nodigden mij uit om de volgende dag met ze mee te gaan naar een wedstrijd van Persepolis tegen Tractor Tabriz.
    De volgende dag werd ik opgehaald en het bleek dat ze vrienden waren met de broer van de aanvoerder. Voordat de wedstrijd begon gingen we naar een vijf sterren restaurant om de spelers te ontmoeten.
    Toen we naar buiten liepen vanuit het restaurant stond er een cameraploeg die vroeg of ze een interview konden afnemen. Ze stelden mij een paar vragen en daarna gingen we naar de wedstrijd.
    De dag daarna, ik was inmiddels in Maleisië aangekomen, kreeg ik berichtjes van verschillende vrienden vanuit Iran dat ze mij op televisie hadden gezien. Het bleek dat ik een interview heb gegeven aan het meest bekeken programma van Iran waar gemiddeld vijf miljoen mensen naar kijken! Heel erg gaaf en een prachtige afsluiter van Iran!

Hussein Paraste

ПутешественникHaha! I saw you there in Iran television

08.05.2018Ответить
    4 лайка

• День 32
    • пятница, 10 февраля 2017 г.
    • ⛅ 31 °C
    • Высота: 58 м
    • МалайзияSungai Hijau3°29’23” N  101°41’38” E

Thaipusam

10 февраля 2017 г., Малайзия ⋅ ⛅ 31 °C

Thaipusam is een jaarlijks spiritueel feest bij de Hindoes. Door cadeaus voor de goden naar de tempel in de grot te brengen proberen ze zich te reinigen van hun zonden. Ook is er een tocht van zes kilometer waarbij mensen constructies tot wel honderd kilo meedragen en deze uiteindelijk via een lange trap te grotten in te brengen. Dit gecombineerd met verschillende haken in hun lichaam en verschillende soorten van zelfkastijding maakt het een aparte ervaring om erbij te zijn. De Hindoes ervaren het als een van de belangrijkste feesten van het jaar.Читать далее

Jel Ploeg

Jel PloegWoho bizar grote baäl's. Nog bijzonderder hoe ze die constructie's gewoon op vier schouders dragen. :P

07.03.2017Ответить
    8 лайков

• День 33
    • суббота, 11 февраля 2017 г.
    • ⛅ 29 °C
    • Высота: 79 м
    • МалайзияHutan Rizab Sungai Pinang4°13’39” N  100°33’28” E

Pangkor Island, Maleisie

11 февраля 2017 г., Малайзия ⋅ ⛅ 29 °C

In Kuala Lumpur ontmoette ik Glenn (UK), Carla (Sweden), Suffuan (Maleisië) en Shawn (USA). Samen zijn we naar de prachtige Pangkor Island gereisd. Om twee uur 's nachts hebben we in de warme zee gezwommen. Uniek dat de temperatuur midden in de nacht zo warm is dat je kan zwemmen!
    De dag daarna hebben we scooters gehuurd en over het eiland gereden. Na twee nachten moesten we helaas afscheid nemen.

Josefien Ploegman

Josefien PloegmanGeweldig nachtzwemmen in een warme zee.

3 лайка

• День 43
    • вторник, 21 февраля 2017 г.
    • ⛅ 30 °C
    • Высота: 49 м
    • МалайзияKampung Telok6°21’0” N  99°48’0” E

Langkawi Island, Maleisie

21 февраля 2017 г., Малайзия ⋅ ⛅ 30 °C

Ik verbleef samen met Simon, Charlie en Stevie (allen UK) in het Rainbow Hostel op het prachtige Langkawi eiland. Mijn initiële plan was om er twee nachten te blijven, maar ik ben er uiteindelijk vijf nachten gebleven. Het eiland was prachtig, de andere backpackers super en alles was taxfree. We hebben veel op het strand gelegen, hebben scooters gehuurd en zijn met de steilste kabelbaan ter wereld naar een uitzichtpunt gegaan. Dit waren echt een paar relaxte dagen!Читать далее

Josefien Ploegman

Josefien PloegmanWauw wat een belevenis.

3 лайка

• День 49
    • понедельник, 27 февраля 2017 г.
    • ☀️ 19 °C
    • Высота: 35 м
    • ВьетнамTemple of Literature21°1’40” N  105°50’3” E

Hanoi, Vietnam

27 февраля 2017 г., Вьетнам ⋅ ☀️ 19 °C

Vanuit Maleisië ben ik naar Hanoi gevlogen. Hier heb ik een paar dagen doorgebracht waarin ik mijn motor gekocht heb en veel ontspannen heb. Daarnaast heb ik een walking tour door de stad gedaan.

Josefien Ploegman

Josefien PloegmanTjonge een compleet andere wereld. Het lijkt soms wel of je in een sprookje bent beland.

7 лайков

• День 50
    • вторник, 28 февраля 2017 г.
    • ⛅ 24 °C
    • Высота: 631 м
    • ВьетнамNgòi Bô22°14’59” N  103°57’39” E

Sapa, Vietnam

28 февраля 2017 г., Вьетнам ⋅ ⛅ 24 °C

In Sapa verbleef ik in een homestay. Samen met een paar andere toeristen uit Duitsland en Denemarken hebben we twee wandeltochten gemaakt door de rijstvelden. De eerste dag was het nogal mistig en hebben we niet veel van het uitzicht gezien. De tweede dag daarentegen was prachtig. De rijstvelden gecombineerd met de lichte mist gaven hele mooie uitzichten.Читать далее

Willemijn Wubs

Willemijn Wubswauw, heel gaaf om te lezen wat je allemaal meemaakt. geniet er van!

06.03.2017Ответить
    Kasper Ploegman

Kasper PloegmanDankjewel Willemijn! Leuk dat je meeleest :)

06.03.2017Ответить

• Высота: 12 м
    • ВьетнамCát Bà20°43’21” N  107°3’3” E

Cat Ba, Vietnam

2 марта 2017 г., Вьетнам ⋅ 🌙 27 °C

Een dag later dan gepland zijn we aangekomen in Cat Ba. Het eiland is echt prachtig. Ik reis samen met twee jongens uit Australië en Groot Brittannië en een meisje uit Denemarken. Mijn motor had onderweg nogal kuren. Ik heb mijn ketting, achteras en bagagerek moeten laten repareren. Mijn prachtige Honda Win was achteraf gezien toch niet zo'n goede aankoop. Hopen dat het de komende dagen beter gaat.
    Het rijden valt mij erg mee. Aan het begin zag ik er een beetje tegenop om een handgeschakelde motor te rijden, maar het gaat mij gelukkig goed af. Morgen vertrekken we naar Ninh Binh om Christian op te pikken. Hij komt uit Ierland en we hebben hem ontmoet in Hanoi. Hij gaat met ons meereizen naar het zuiden, op naar Ho Chi Minhstad.

Marieke Ploegman

Marieke PloegmanWauw prachtig die natuur 👌