Dolg sprehod, do slapov pa nazaj 💚
May 14 in Colombia ⋅ ⛅ 26 °C
Za petek imam v planu en dolg sprehod. V vsako smer cca 6,5km, krožna pot🚶♀️.
Štartam po jutranjem kofetu in se podam na pot. Pot je široka makedamska, večinoma v senci in prvi del večinoma naravnost. V prvi uri me ustavi vsaj 6 ljudi in me vpraša, kam grem in če rabim pomoč🙈prijazni Kolumbijci. Vsem rečem ne hvala, sem si želela hodit.
Ene dobre pol ure kasneje pa me uhakla ena prijazna skupina prijateljev na motorjih, ki izgledajo tudi malo zgubljeni, saj so mimo mene prevozili kar 5 krat, gor dol gor dol, obračali smeri.
Nazadnje pristopita dva, en parček, do mene in me vprašajo če grem tudi jaz do slapov. In mi ponudijo, da grem z njimi če želim, ker ima ena punca prostor na morju.
Na tej točki je samo še en kilometer in pol pred mano in rečem okej, in se skupaj z njim odpeljem tistih pet minut (kar bi meni vzelo še pol ure) 😝
Izvem da le so od tu in da poznajo pot do slapov, kjer ne rabiš plačat, čeprav meni se zdi da nikjer nebi bilo zares treba plačat ker je vse prazno, nikjer nikogar👀
Le par sto metrov skozi šumo in smo že pri prvem slapu😌 jaz se razkomotim na eni strani reke in moji novi znanci na drugi, vendar ne ostanejo dolgo, le kakih 10min .
Vprašajo če hočem it z njimi nazaj ali bom še ostala.🤭
In rečem da ja, bom še ostala, sem le prišla mal uživat v naravo in se jim zahvalim za pomoč in oni nadaljujejo naprej.
Jaz pa ob slapu ostanem sama še dobro uro, dvakrat zaplavam in se posušim na skalah.
Pojem moj mango ki ima sredi narave nekak boljši okus😝🥭
Potem pa grem še po potki malo naprej, sicer se ne da daleč ker je velik znak za privat posest, a prispem na vrh drugega slapu, kjer se mi pridružita dva kužka.
Okol pol enih se obrnem nazaj, imam le dve uri hoje pred seboj👀
Prva ura je zelo samotarska, skorajda nobenega ne srečam in en del poti je po čistem soncu, kjer moj klobuček pride zelo prav!
Ko pa se makedam spreobrne v asfaltirano cesto in vidim prvo restavracijo, vem, da sem mal bližje mestu.
Pol ure kasneje, le en kilometer od mesta me prijazen gospod ki se pelje mimo na motorčku, povabi, da se usedem zadaj. In rečem ja, ker sem kar zmatrana in sonce nabija🌞
Klepetava tistih slabih pet minut in me odloži v mestu!Read more

Traveler
Njami! 🥭
TravelerRes prijazni, tile kolumbijci 😊
TravelerFajn, res so prijazni tele lokalci, da se kar sami ustavijo in povabijo na prevoz 🛵