Nadat ik naar bed ben gegaan heeft Hein een plan gemaakt wat we de volgende dag gaan doen.
We beginnen de dag met het ontbijt en gaan met zwemkleding aan en iets eroverheen op pad, want er kan gezwommen worden vandaag.
We beginnen bij een hele mooie praia de fluvial in Loriga gelegen in het Estrella gebergte.
(Het dorp Loriga ligt in het zuidwestelijke deel van het natuurpark Serra da Estrela, aan de rivier de Ribeira de Loriga )
Hier hebben we een koffie gedaan en zijn we even met de voetjes in het water gegaan. Ook even rondgewandeld op deze mooie plek.
We vervolgen onze reis en Hein heeft iets verderop een mooi uitzichtpunt gevonden. (Zie het filmpje)
Daarna rijden we door naar Poço da Broca da Barriosa. Dit is ook aan de rivier met een waterval. Als we naar de plek toe lopen komen we 2 ezels tegen. Op een mooi plekje aan het water hebben we onze lunch genuttigd. Hier ook weer even met de voetjes in het water. We lopen terug via het dorpje naar onze auto. Het is intussen al best warm geworden.
Hein heet nog een mooie kerk gevonden in het plaatsje São Gião. Helaas is deze gesloten.
We gaan op zoek naar een praia in de buurt.
We stoppen eerst bij Praia fluvial de Vila Cova à Coelheira, hier vinden we geen fijne plek om te zitten ook is het lastig hier het water in te komen. We rijden door naar Praia Fluvial Doutor Pedro hier nemen we een verfrissende duik in het water. Na weer opgedroogd te zijn rijden we terug naar de camping.
Hier pakken we een Belgisch biertje bij de bar. (Mieke de eigenaresse van de camping is Belgische afkom).
' s avonds eten we Pasta bologneseRead more
Traveler
Kiekeboe! Leuke foto 😍