W poszukiwaniu Reniferów

No więc dzisiaj padło na Rondane National park, podejście numer dwa do zobaczenia dziko żyjących reniferów i piżmowołów. Jak wyszło ? A no wyszło jak wczoraj czyli zobaczyliśmy tylkoLeer más
Po poszukiwaniu reniferów ruszyliśmy bliżej wybrzeża na kolejny trek, podobno jeden z najpiękniejszych w Norwegii, i po widokach jakie były po drodze w szczególności na drugiej połowieLeer más
A dokładnie Romsdalseggen ridge startujący z ładnie położonego Åndalsnes, szlak mocno widokowy ale także wymagający dobrej kondycji i spięcia pośladków. W skrócie 1200m podejściaLeer más
Droga trolli, trasa otworzona w 1936. Czyli serpentynki ulubiona trasa Lunika. Niestety tym razem nie dane było nam jechać bo jest w remoncie, zaczęły im się dość mocno sypać kamienie więcLeer más
Krajobrazowa i malownicza droga biegnąca wśród najwyższej norweskiej przełęczy.
Było wszystko - laski z jeziorkami niczym z Kanady, surowe i skalne pustkowia, a także mroźna kraina (coLeer más
Najłatwiej dostępny lodowiec w europie a dokładniej odnoga lodowca Jostedalsbreen, największego lodowca kontynentalnej Europy. Zajmującego powierzchnię 487km2. I rzeczywiście wystarczy 40 minutLeer más
Poranek rozpoczęliśmy od Muzeum Ropy Naftowej - mega ciekawe, dużo informacji o procesie powstawania złóż i historii ich pozyskiwania. Muzeum skupiało się na Norwegii oczywiście. GeneralnieLeer más