Utazás az ESPO-ra és a megnyitó
June 19, 2016 in Portugal ⋅ ☀️ 17 °C
Nem kis szervezés után összejött: utazunk a 13.Congress of the European Society of Pediatric Otorhinolaryngology-ra. Hát persze, aki a legfrissebb gyerekgyógyászati tankönyv idevágóRead more
Vasárnap, a kongresszus első igazi napja
June 19, 2016 in Portugal ⋅ 🌙 19 °C
Isteni reggeli után urinők módjára taxival Belémbe hajtatunk, beugrunk a kongresszus előtt a Mosteiro dos Jerónomosba, a több, mint fél évezrede (!), Vasco da Gama indiai útja alkalmábólRead more
Még mindig a kolostor
June 19, 2016 in Portugal ⋅ 🌙 19 °C
Sajnos a turisták pillanatok alatt ellepték ezt a gyönyörű épületet - tiszta Alhambra feelingem volt valahogy, amikor kicsit elrontott mindent a nyüzsgő tömeg- de így is feltöltődveRead more
Kongresszuson
June 20, 2016 in Portugal ⋅ 🌙 19 °C
És hát nem csupa hedóból áll az élet, lássuk, miből élünk😀!
Szolid lisszaboni este
June 20, 2016 in Portugal ⋅ 🌙 19 °C
És hát egész napos kemény munka után irány a helyi Wamp, majd az Espo busszal a város, rövid pihi és utána isteni rákvacsora egy közeli étteremben.
Hétfő-második nap
June 21, 2016 in Hungary ⋅ ⛅ 26 °C
Sajnos a repülőgépen hazafelé elmentett -de persze netre fel nem tett- élmények az éterben úsznak valahol, így utólag improvizálnom kell. Mi is volt hétfőn? Hát a kongresszus perszeRead more
Utolsó este Lisszabonban
June 22, 2016 in Hungary ⋅ ⛅ 19 °C
Ahogy sötétedik, egyre jobban látjuk, hogy a tervezett autentikus fado esténk nem fér már bele a napba. Felmegyünk még a XX.század elején Eiffel tanítvány által tervezett egyetlenRead more
Berardo kortárs gyűjtemény
June 22, 2016 in Hungary ⋅ ☀️ 29 °C
Hát ez nagyonnagyonagyon!csak néhány kép ízelítőül....
Berardo még mindig
June 22, 2016 in Hungary ⋅ ☀️ 29 °C
Nem tudom megállni, hogy ne nyomjak fel néhány klasszikust 😀😀😀
Kedd- uccsó nap
June 24, 2016 in Hungary ⋅ ⛅ 33 °C
Mármint a kongresszuson. Ma korán kimegyünk Belémbe, mert még továbbra is érdekes előadások vannak és sajnos délben vége! Másrészt viszont vár Lisszabon! Kiokosodtam a lonelyRead more
És akkor irány a CITY!
June 24, 2016 in Hungary ⋅ ⛅ 32 °C
Először is a 6 Eurós napijegy beszerzése a feladat, mely buszra, villamosra, metróra és funicularokra is jó 24 órán át, ami nagyon fontos ebben a dimbes-dombos városban! AztánRead more
Cuki Belémben
June 24, 2016 in Hungary ⋅ ⛅ 32 °C
Még néhány kép, mert nem bírom ki 😊
A 28-as vili
June 24, 2016 in Hungary ⋅ ⛅ 31 °C
Leginkább ezért akartam visszajönni; tudtam, hogy ez valami nagyon extra!Hát az! Persze turistákkal dugig tele, ülőhely nem is nagyon jut, de kihagyhatatlan élmény, ahogy a szűk sikátorokonRead more
Funicular+kolostor
June 24, 2016 in Hungary ⋅ ⛅ 29 °C
Még mindig ugyanaz, de ezzel sem lehet betelni...
Hazafelé, utolsó vacsi
June 24, 2016 in Hungary ⋅ ⛅ 28 °C
A sok élménytől kitikkadva még bevonszoljuk magunkat jól bevált rák-éttermünkbe és begyömöszölünk egy nagy tányér isteni fokhagymás rákot.
Legeslegeslegutolsó nap:irány haza
June 24, 2016 in Hungary ⋅ ⛅ 28 °C
Ez a reggel eljött: még megpróbálunk valamit behozni az elmaradásokból: újabb funicular, régi cuki, eden hotel, aztán rohanás avszállodába vissza.
Búcsú
June 24, 2016 in Hungary ⋅ ⛅ 28 °C
Nagyon megszerettem ezt az izgalmas várost és még sok látnivalót hagytam legközelebbre, ide vissza kell jönnöm!
Downtown
June 24, 2016 in Portugal ⋅ ⛅ 18 °C
Aztán kicsit lófrálunk a belvárosban, csupa nyüzsgés, étterem, üzletek, sok turista; most egészen más, mint a múltkori pár órás városnézésen.A sétáló utca végén a diadalív ésRead more
Amélia Rodriguez háza és a 28-as vili
June 24, 2016 in Portugal ⋅ ⛅ 17 °C
Amélia a leghíresebb fado énekesnő, aki a portugálok nagy kedvence ma is. Én eddig nem hallottam róla, de a taxisofőr a reptérről befelé olyan áhítattal mutatta meg a házát, hogy megRead more

marianna kustelEzt mondjuk pont nem ettem, pari és mozzerella, jól néz ki és a többit már kicsit leusztították.
Traveler:) fini! Jo h egyben vagy Mutti :)