Puerto Princesa - Palawan
27. oktober 2016, Filippinene ⋅ ☁️ 30 °C
Puerto Princesa is de hoofdstad van Palawan. We hebben een excursie gedaan naar de ondergrondse rivier, één van de zeven wereldwonderen. We zijn met een roeibootje 2 km de grot/rivier op gevaren.Les mer
El Nido
1. november 2016, Filippinene ⋅ ⛅ 25 °C
De volgende stop op Palawan was El Nido. Vanuit El Nido hebben we met boottrips en op de scooter de Bacuit Archipel bekeken. We zijn op prachtige stranden geweest, we hebben de van postkaarten bekendeLes mer
Coron
7. november 2016, Filippinene ⋅ ⛅ 25 °C
Een boottripje van 7 uur langs eilanden en stranden bracht ons in Coron. Coron is weer een iets ander gebied dan El Nido maar heeft ook alle mooie lagoons, stranden etc. Deze hebben we bezocht perLes mer
Manila
9. november 2016, Filippinene ⋅ ⛅ 30 °C
Onze laatste drie dagen in de Filippijnen hebben we in Manila doorgebracht. Vanuit Coron hebben we een ferry gepakt op zondagmiddag en maandagmorgen waren we in Manila(een ferry met bedden). HierLes mer
Taiwan - Taipei, Jiufen en Shifen
12. november 2016, Taiwan ⋅ ⛅ 28 °C
Na overleg met Simon in KL hadden we besloten om naar Taiwan te gaan. We zijn een paar dagen in Taipei geweest en hebben uitstapjes gemaakt naar Jiufen en Shifen. Taipei is een hele leuke stad,Les mer
鼓山區, Taiwan -Taroko, Kaohsiung en Tainan
15. november 2016, Taiwan ⋅ 🌫 27 °C
Behalve Taipei hebben we ook een kort rondreisje gemaakt in Taiwan. Samen met Simon zijn we naar het Nationaal Park Taroko geweest, een mooi gebied met mooie bergen, rivieren, grotten etc. HetLes mer
Vietnam - Hanoi
19. november 2016, Vietnam ⋅ ⛅ 28 °C
Het volgende land waar we naar toe gaan is Vietnam. We vlogen van Taipei naar Hanoi en hadden het zelfde hostel geboekt als Jasper, met hem zaten we op de Komodo trip. We zaten in Hanoi 'Old quarter',Les mer
Sapa!
21. november 2016, Vietnam ⋅ ☀️ 22 °C
Sapa is een prachtig berggebied op de grens met China, wat erg bekend is om de enorme rijstterrassen. We hebben samen met een gids(behorend tot een lokale stam/tribe) een tweedaagse trekking gedaanLes mer
Hạ Long Bay en Cat Ba
24. november 2016, Vietnam ⋅ 🌙 22 °C
Aangezien het nog zeker een paar dagen mooi weer zou zijn, normaal is het rond deze tijd een stuk kouder, zijn we meteen na Sapa naar Ha Long Bay gegaan. Dit is een zeegebied met duizenden karstLes mer
Ninh Binh
25. november 2016, Vietnam ⋅ ⛅ 31 °C
Ninh Binh en omgeving hebben we verkend op de scooter. In NB heb je dezelfde karstgebergten zoals in Halong Bay, maar deze liggen gewoon op het land. We hebben een boottocht gemaakt door de bergen enLes mer
Phong Nha
27. november 2016, Vietnam ⋅ ⛅ -16 °C
Met een lange slaapbusrit (best comfortabel) kwamen we aan in Phong Nha. Dit dorpje is bekend door alle grotten in de omgeving. Sommige grotten zijn pas net gevonden en sinds kort toegankelijk voorLes mer
Hué
29. november 2016, Vietnam ⋅ 🌫 21 °C
Vanuit Phong Nha zijn we naar Hue vertrokken. Onderweg passeerden we de voormalige grens tussen noord- en zuid-Vietnam(zie foto 1,2). Hier was een zone van een paar km breed waar 'niks' was, maar ooitLes mer
Hội An
3. desember 2016, Vietnam ⋅ ⛅ 25 °C
Eén van de aller bekendste bergpassen in Azië is de Hai Van Pass, tussen Hue en Hoi An. Door het slechte weer kon het niet met de scooter, dus gingen we met een bus, maar het was zó mistig, dat weLes mer
Đà Lạt
5. desember 2016, Vietnam ⋅ ☀️ 1 °C
Onze langste busrit ooit, 18 uur haha, bracht ons in Da Lat. Dit is een bergdorp richting de grens met Laos. Via een mooie bergrit kwamen we uit in Da Lat waar het weliswaar droog was, maar ook eenLes mer
Mui Ne
10. desember 2016, Vietnam ⋅ 🌫 -11 °C
Vanaf Ninh Binh hadden we weinig zon gezien, dus daar waren we erg naar op zoek. Susan, met wie we de eerste week op Sumatra hadden gereisd, was in Mui Ne en zij vertelde ons dat het lekker weer wasLes mer
Ho Chi Minh City - Saigon
12. desember 2016, Vietnam ⋅ ☁️ 26 °C
Laatste stop in het mooie Vietnam is de modernste stad van Vietnam: Ho Chi Minh City, ook wel bekend als het oude Saigon. Het weer in Hcmc was niet best dus we hebben vooral cultuur gesnoven. We zijnLes mer
Phnom Penh - Cambodja
14. desember 2016, Kambodsja ⋅ ⛅ 26 °C
Het volgende land waar we heen gaan is Cambodja. Met de bus zijn we van Ho Chi Minh naar Phnom Penh gereden, beetje chaotisch bij de grens maar uiteindelijk hadden we een visum! Phnom Penh is deLes mer
Kampot
16. desember 2016, Kambodsja ⋅ ⛅ 28 °C
We vervolgden onze reis naar Kampot, een klein rivierdorpje. Vanuit Kampot wilden we naar het Nationaal park, wat erg mooi schijnt te zijn en waar ook wilde dieren gespot kunnen worden. Op weg naarLes mer
Koh Rong
18. desember 2016, Kambodsja ⋅ 🌧 19 °C
Koh Rong is een echt bounty eiland. We hadden een mooie bungalow wat hoger op de berg zodat we mooi uitkeken op de zee. Koh Rong heeft één echt dorpje en verder rond het eiland wat resorts bijLes mer
Battambang
22. desember 2016, Kambodsja ⋅ ⛅ 2 °C
In Battambang zijn we een dag rondgereden met een tuktuk. De chauffeur heeft ons veel mooie plekken laten zien, vooral van het platteland. Dit gaf een mooi beeld van het 'echte' Cambodja, zoals hijLes mer
Siem Reap & Angkor
24. desember 2016, Kambodsja ⋅ ⛅ 30 °C
Onze laatste bestemming in Cambodja is gelijk de bekendste van Cambodja: Siem Reap en het tempel complex Angkor. Wederom zijn we op pad gegaan met een tuktuk om alle tempels uit de 12e eeuw teLes mer
Kanchanaburi - Thailand
26. desember 2016, Thailand ⋅ 🌬 32 °C
En weer door, deze keer naar Thailand! Op eerste kerstdag zijn we met de bus van Siem Reap naar Bangkok gegaan en toen gelijk met een busje door naar Kanchanaburi. Door dit dorp loopt de bekendeLes mer
Bangkok!
29. desember 2016, Thailand ⋅ ☀️ 28 °C
In Bangkok hadden we afgesproken met pap, mam en Juul. Heel leuk elkaar na lange tijd weer te zien, helemaal omdat het tijdens de reis was. We hebben in Bangkok lekker rondgelopen en veel gegeten, deLes mer
Koh Chang
1. januar 2017, Thailand ⋅ 🌬 28 °C
Na de dagen in Bangkok zijn we naar Koh Chang gegaan, een prachtig eiland aan de kust bij de grens met Cambodja. We hebben hier een nieuwjaar dinner gehad om 2017 in te luiden. Daarna zijn we samenLes mer
Yangon - Myanmar
5. januar 2017, Myanmar ⋅ ☁️ 27 °C
Na afscheid genomen te hebben van pap, mam en Juul vertrokken we naar onze laatste bestemming: Myanmar! We kwamen aan in Yangon, de hoofdstad. In het begin schrokken we een beetje, want het was echtLes mer

Elly TeunissenHallo Guus en Lianne, wat maken jullie toch veel mee! Jullie zien veel en ontmoeten overal mensen, leuke, nieuwe contacten. Geniet ervan. Wij hebben net genoten van een weekje in Italië, heel gewoon vergeleken met jullie avonturen, maar ook heel fijn! benieuwd naar jullie volgende berichten. Groeten, Olav en Elly