Travel day

Vandaag was voornamelijk een reisdag. Om 13:00 de trein gepakt naar Zhangjiajie. Hier kwam ik om 18:15 aan, precies op tijd om de laatste bus naar Wulingyuan te halen.
Hier staat mijn hostel, hetLeia mais
Huanglongdong cave

Het is wel even wennen aan de temperatuur. Met 5 graden is het echt gewoon koud! Gelukkig lig ik over een aantal weken op het strand van Perth! Bovendien is het maar een paar dagen want in de volgendeLeia mais
Tianmen Mountain

Een thermo, twee shirts, een trui en een jack, een trainingsbroek onder mijn spijkerbroek, drie paar kousen en handschoenen... Het was koud!
Vandaag stond de Tianmen Mountain op het programma. OpLeia mais
Tianzi mountain & Yuanjiajie mountain

De film Avatar is gebaseerd op deze bergen en dat is wel duidelijk te zien. Echt een geweldig mooi gebied.
Met een gratis busje ging ik 's ochtends naar een punt van waar ik ongeveer 2 1/2 uur gingLeia mais
Zhangjiajie Grand Canyon

Voordat ik vanmiddag de bus pak naar Fenghuang, wilde ik nog 1 ding doen. De glazen brug over de Zhangjiajie Grand Canyon.
Uiteraard weet je dat het een stevige constructie is en je ziet veel mensenLeia mais
Fenghuang

Na een 6 uur durende busrit, rond half negen aangekomen in het plaatsje Fenghuang. Gelukkig is de temperatuur hier met zo'n 11 graden weer een stuk aangenamer.
Sightseeing Fenghuang

Fenghuang is een vrij klein stadje wat vooral erg mooi is. Het doet me een beetje denken aan Hoi-An in Vietnam.
Veel bruggetjes over een kanaal, veel lampionnetjes en allemaal nauwe straatjes. ErgLeia mais
Guilin

Om 11:00 uur de bus gepakt naar Guilin. Hier kwam ik rond 18:00 uur aan. Dit soort ritjes van 7 uur zijn ondertussen heel gewoon geworden.
Het hostel is prima, en dat voor nog geen € 5,- perLeia mais
Relaxing day

Guilin is een leuke stad met een gezellig centrum. Vandaag verder lekker rustig aan gedaan, dus tijd voor de was, kapper en een bamboe boottocht over de rivier De Li geboekt.
Over een markt lopen,Leia mais
Bamboo boatride

Een van de meest bekende toeristische dingen hier, is een tochtje maken over de Li. Maar dan niet met een boot maar met een bamboe vlot.
Uiteindeljk viel het wel mee en was het vlot niet eens vanLeia mais
Final day in China

De laatste dag in het echte China, morgen per trein naar Hong Kong. Deze mega stad hoort officieel ook nog wel bij China. Maar aangezien ze zelfs hun eigen munt eenheid hebben (de Hong Kong Dollar),Leia mais
Hong Kong

Met de high speed train (bijna 250 km per uur) in 3 uur van Guilin naar Shenzhen gegaan. Dit is de grensplaats van China naar Hong Kong. Eenmaal in Shenzhen aangekomen, moest ik met de metro nog eenLeia mais
Hong Kong Island

Hong Kong bestaat uit een gedeelte vaste land (aan China) en een aantal eilanden. Vandaag de Star Ferry naar Hong Kong Island gepakt. Dit is een 10 minuten durend tochtje naar het belangrijksteLeia mais
Sightseeing Hong Kong

Toch nog maar naar een tempel geweest. Dit keer de Ten thousand buddhas monastery. Het was maar een klein stukje met de metro, dus erg makkelijk bereikbaar. Alleen ter plaatse moest ik wel een flinkLeia mais
Macau

Naast Hong Kong is er nog een klein gebied dat tot voor kort een Europese kolonie was. Portugal was tot 1999 nog altijd in het bezit van het eilandje Macau. Met de snelle Turbojet boot is het eenLeia mais
Final day in Hong Kong

Nu ook Hong Kong er bijna op zit, komt er echt een einde aan mijn reis door China. Morgen vlieg ik naar Osaka in Japan.
Op mijn laatste dag in China ben ik in de buurt van het hostel gebleven. NogLeia mais
Next country, Japan

Na Myanmar en China, ben ik nu in Japan aangekomen. Op zich is het niet ideaal om rond 1:00 's nachts op een vliegveld te landen. Maar aangezien Feyenoord om 3:00 locale tijd tegen Fenerbahçe moetLeia mais
Impressive Hiroshima

Rond 12:00 uur was ik vandaag in Hiroshima. Ik kon nog niet inchecken, maar gelukkig kon ik al wel mijn tas in het hostel zetten.
Hiroshima is een van de bekendste steden ter wereld. De reden isLeia mais
Miyajima island

Een klein stukje ten zuiden van Hiroshima ligt een klein eiland wat wel leuk is om te bezoeken, Miyajima.
Het eiland heeft, naast de vele herten die er rondlopen, een aantal bekende toeristischeLeia mais
Osaka

Na een zo'n 3 1/2 uur en meerdere keren overstappen van trein naar verschillende metro's, weer aangekomen in Osaka.
's avonds afgesproken met Alfons (een bekende uit Pernis) om even wat te gaanLeia mais
Kyoto

Wederom afgesproken met Alfons, dit keer gingen we naar Kyoto. Deze bekende stad ligt een uurtje reizen vanaf Osaka.
Bij aankomst eerst een all-day buspas gekocht waarmee we naar de toeristischeLeia mais
Sake in Osaka

Vandaag de eerste echte regendag gehad van deze hele trip. Aangezien ik nog twee volle dagen in Osaka heb, is het geen ramp. Bovendien ga ik volgende week dinsdag al naar Perth. In Perth is het volopLeia mais
Nara

Zo'n 30 kilometer ten oosten van Osaka ligt het plaatsje Nara. Gelukkig is het metro- en trein netwerk hier zo enorm uitgebreid, dat ook hier voor nog geen € 5,- vanaf Osaka een metro naar toeLeia mais
Golden Pavilion + Dontonbori

Met twee Koreanen eerst ff wezen ontbijten. Gewoon rijst met kip om 10:30 uur, geen probleem. Vervolgens weer de trein gepakt richting Kyoto. Voornamelijk voor één mooie toeristische plek waar weLeia mais
Tokyo

Na een snelle rit met de trein aangekomen in de hoofdstad Tokyo. Maar eigenlijk is Tokyo helemaal geen stad maar meer een provincie. Deze provincie telt 23 wijken die elk als een aparte stad wordenLeia mais