Reisdag naar Berlijn

Vandaag vertrokken richting Berlijn, heerlijk op ons gemakje. Vertrokken zo rond half 10 en waren net iets voor 4-en in ons hotel. Na een snelle check-in, snel richting het centrum om een vleugje vanRead more
Vertrek vliegveld tegel berlijn

Vandaag mooi op tijd op, nog voor 7-en eten en daarna met de taxi maar het vliegveld. Keurige chauffeur! Vliegveld is redelijk klein, dus gelukkig geen grote afstanden lopen! Het vliegtuig staat alRead more
Singapore

Na aankomt om 4.00 in Singapore was het na een paar uurtjes slapen tijd om Singapore te verkennen en een beetje te acclimatiseren. Eerst maar begonnen met een maaltijd in een foodcourt. Na een bezoekRead more
Marina bay sands & sate

Na een korte duik in het zwembad zijn we richting marine bay sands gegaan om van de gratis licht en water show te genieten. Wat een uitzicht! En de show is echt de moeite waard! Daarna richting HawkerRead more
Chinatown & gardens by the bay

Vanochtend lekker uitgeslapen en na heerlijke tosti richting bugis market, even lekker shoppen. Hier verkopen ze werkelijk waar de leukste dingen! Zelfs vis-slippers :). Daarna met de metro richtingRead more
Gardens by the bay singapore

Wat een fantastische middag en avond! Na wat verkoeling in de waterspeeltuin naar Cloud Forrest, een enorme mooie overdekt regenwoud tuin met zelf een waterval! Vorige keer al fantastisch en nu weer!Read more
Pffff, wat een dag!

Vanochtend ruim op tijd vertrokken, maar het zat ons niet mee vandaag. Taxirit richting bus pick-up ging nog goed, maar de rij was enorm en bleek ook nog niet de goede bus. Dus toch maar taxi genomenRead more
Eindelijk in kuching borneo

Tja, wat kan er nog meer gebeuren.....vliegtuig 70 minuten vertraging. Eind goed al goed, we zijn in ons prachtige hotel, lekker gegeten en redelijk geslapen. Nog even wennen aan alle geluiden hier,Read more
Relax and Sightseeing kuching

Eerst heerlijk uitgeslapen, dat hadden we even nodig na zo’n dag als gisteren! En na een ontbijt en een plons in het zwembad waren we er klaar voor: de zondagsmarkt! Een kleine markt met vooralRead more
Orang oetangs, waterpretpark & sunset

Vandaag vroeg op, taxi stond al klaar om 7:30. Snel ontbijtje en gaan naar de orang oetangs. Gelukkig waren we ruim op tijd waardoor we er 2 hebben mogen bewonderen! Wat een fantastische dieren enRead more
Kuching & wetlands

Vandaag lekker uitgeslapen. Na een ontbijtje met de taxi richting centrum en twee Chinese tempels bezocht, prachtig! Daarna verder chinatown in en over de prachtige loopbrug gelopen. Kuching is eenRead more
Bako national park

Wederom vroeg op vandaag om op tijd te zijn bij het bako national park,. Met onze favoriete taxichauffeur erheen gereden en daar een boot en gids geregeld. Onze gids heette wang, net zo groot als EmmaRead more
Bye bye kuching, hello jungle

Vandaag gaan we richting de kleine dorpjes richting de grens met Indonesië, ook wel kampong genoemd. Onze gids roberth kwam ons vandaag ophalen rond 9 uur met de auto. Na een korte stop voor watRead more
Kayakken

Vandaag ontbeten in onze homestay met veel te veel eten, klaar gemaakt door onze host robeth. Daarna kort in de auto richting de opstapplaats voor het kayakken. Er waren nog 2 nederlands doe met onsRead more
Gezellige avond

Vanavond gaan roberth en zijn familie voor ons koken. Al met al weer veeeeel te veel, maar wel erg lekker en vooral heel gezellig. Ook komen er 2 dames, zogenoemde ringladies bij ons op bezoek.Read more
Bye bye borneo

Wederom een heerlijk ontbijt in onze homestay met Roberth. Onze tas pakken en gaan richting Kuching. Eerst nog even afkoelen in een winkelcentrum waar Jack en Robert even bijkwamen in een massageRead more
Hello kuala lumpur

Wat een fantastische plek hebben we weer, op de 17de verdieping midden in het centrum. Prachtig appartement, super mooi zwembad en leuke plekken binnen handbereik! Bij aankomst snel de spullen droppenRead more
Mike bikes in KL

Vandaag vroeg op om te fietsen met mike bikes. Omdat de er een funrun was en de weg afgesloten was het even zoeken, maar gelukkig waren we ruim op tijd. De zon kwam net op dus de lucht was prachtig.Read more
Rollercoaster & shopping

Na een heerlijke break in ons appartement was het tijd om naar de achtbaan midden in een winkelcentrum te gaan. Stijn had natuurlijk al wat research gedaan :) Na 3 rondjes een heel wat gegil kwamenRead more
Massage & KL sightseeing

Vandaag hebben we een massage geboekt bij blinde masseurs om de dag goed te beginnen. Nu regende het alleen toen we wakker werden dus maar snel een ontbijtje gepakt. Onze taxi was snel geboekt, maarRead more
KL at night

Na een heerlijke plons gaan we ook Kuala lumpur in de avond onveilig maken! Eerst eten bij LOT10 en daarna mooie foto’s maken.!
Batucaves, chinatown & lot10

Na een uitslaapochtend en een lekker ontbijt getracht om met de metro richting de batu caves te gaan, helaas is de bewegwijzering niet al te best hier. Dus hebben we toch maar na een overstap de grapRead more
Bye bye KL, hello firefly's

Vandaag moeten we dan echt ons mooie appartement verlaten en gaan we één van werelds grootste vuurvliegjes kolonies bezoeken.
Eerst even ontbijten en de laatste spullen pakken en daarna richtingRead more
Hello pulau pangkor

Na een matig ontbijt met onze auto richting het eilandje pulua pangkor. De rit ging prima, wel wordt er enorm veel aan de weggewerkt. Zo’n 60% van onze 3,5 uur durende rit waren erRead more
Relax, scooter & snorkel

Vanochtend heerlijk ontbeten in ons kleinschalige complex, daarna een scooter gehuurd voor een rondje over het eiland. Heerlijk gereden en zo heb je bijna geen last van de warmte. We hebben een moskeeRead more
e homannSlaap maar lekker allemaal.Voor morgen hele goede,voorspoedige vlucht toegewenst,hele dikke kussen van ons🥰😍🥰