• Hammetje76
  • Hammetje76

Singapore, Borneo & maleisie

Travel met de familie Les mer
  • Reisens start
    23. juli 2019

Reisdag naar Berlijn

23. juli 2019, Tyskland ⋅ ☀️ 29 °C

Vandaag vertrokken richting Berlijn, heerlijk op ons gemakje. Vertrokken zo rond half 10 en waren net iets voor 4-en in ons hotel. Na een snelle check-in, snel richting het centrum om een vleugje van Berlijn op te snuiven. En hoe ben je sneller in het centrum dan met de metro! Via de alexanderplatz richting hackescher markt gelopen waar we bij een bierbrouwerij heerlijk hebben gegeten. Via een zomerse kerstmarkt en wederom de metro nu lekker in ons hotel. De kids in een stapelbed en wij 2 eenpersoons bedden. We gaan hopelijk vroeg slapen, want morgen is het om 6 uur op, om 7 uur ontbijten en 7:15 de taxi richting vliegveld. Ik heb er zin in!Les mer

• Singapore

25. juli 2019, Singapore ⋅ ⛅ 31 °C

Na aankomt om 4.00 in Singapore was het na een paar uurtjes slapen tijd om Singapore te verkennen en een beetje te acclimatiseren. Eerst maar begonnen met een maaltijd in een foodcourt. Na een bezoek aan boeddhistische tempel waar onze reis werd gezegend met de taxi richting centrum, een gedeelte wat we nog niet eerder hadden gezien. De prachtige kleuren van de huizen, vrolijke muziek en leuke kleine straatjes waren erg leuk. En nu even plonzen in het zwembad, even bijkomen. Wat is singapore toch heerlijk!Les mer

• Marina bay sands & sate

25. juli 2019, Singapore ⋅ ⛅ 29 °C

Na een korte duik in het zwembad zijn we richting marine bay sands gegaan om van de gratis licht en water show te genieten. Wat een uitzicht! En de show is echt de moeite waard! Daarna richting Hawker center lau pa sat voor die lekkere saté! Jammie en nu lekker richting bed: slapen!Les mer

• Chinatown & gardens by the bay

26. juli 2019, Singapore ⋅ ⛅ 30 °C

Vanochtend lekker uitgeslapen en na heerlijke tosti richting bugis market, even lekker shoppen. Hier verkopen ze werkelijk waar de leukste dingen! Zelfs vis-slippers :). Daarna met de metro richting chinatown en alles netjes geregeld hier, zelfs het in en uitstappen met lijnen op de grond. Tot aan speciale rode stoelen on de metro waarbij je plaats moet maken voor ouderen, zwangere vrouwen, etc.
    In chinatown hebben ze de mooiste winkels, het kan niet vol en gek genoeg! En nu zitten we bij het waterspeelpark bij gardens by the bay, kids lekker verkoeling in het water en wij even lekker chillen!

• Gardens by the bay singapore

26. juli 2019, Singapore ⋅ ⛅ 30 °C

Wat een fantastische middag en avond! Na wat verkoeling in de waterspeeltuin naar Cloud Forrest, een enorme mooie overdekt regenwoud tuin met zelf een waterval! Vorige keer al fantastisch en nu weer! Prachtig gemaakt en echt een bezoek waard. Daarna een hapje eten bij satah-by-the-bay! Een plek waar de sate-tjes volgens stijn toch echt het lekkerste zijn. Als afsluiting van de dag de lichtshow bij de supertrees! Fantastsch, een verblijf in Singapore is niet compleet zonder hier te zijn geweest.Les mer

• Pffff, wat een dag!

27. juli 2019, Singapore ⋅ ⛅ 27 °C

Vanochtend ruim op tijd vertrokken, maar het zat ons niet mee vandaag. Taxirit richting bus pick-up ging nog goed, maar de rij was enorm en bleek ook nog niet de goede bus. Dus toch maar taxi genomen richting de grens, grens van singapore ging ook nog goed. Daarna moesten we wederom een bus nemen, die ruim 40 minuten deed over een stukje van nog geen km. Toch maar de passagiers uit de bus laten en laatste stukje gelopen. Om vervolgens bij de Maleisische grens bij immigrations tegen een enorme rij aan te lopen. Aardig vragen aan alle wachtende mensen of we voor mochten. Toen weer een taxi racen naar het vliegveld, om vervolgens wel op tijd te zijn, maar niet op tijd voor het inchecken van de bagage. Grrrr, en dat terwijl dit normaal 40 min zou moeten duren, deden we er nu 3 uur over! Nieuwe vlucht geboekt en ja hoor we zitten nu klaar om te vertrekken. PfffffLes mer

• Relax and Sightseeing kuching

28. juli 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 29 °C

Eerst heerlijk uitgeslapen, dat hadden we even nodig na zo’n dag als gisteren! En na een ontbijt en een plons in het zwembad waren we er klaar voor: de zondagsmarkt! Een kleine markt met vooral lokaal eten: vis, groente & fruit en stalletjes vol cake/ spekkoek. Wel warm, dus na de nodige versnaperingen richting het vooral koele cat-museum gegaan. Een grappig museumpje met alleen maar kattenspullen, foto’s, schilderijen, keramiek, je kon het zo gek niet bedenken of het stond er, tot aan erge opgezette katten toe!
    Na een korte grab-rit richting centrum en een heeeeerlijke massage, leuke foto’s maken in het upside down house. Waar alle op zijn kop staat en je super leuke foto’s kon maken met hulp van een gids! Een aanrader!
    Na wat geslenter langs de boulevard, zingen voor mijn jarige paps en genieten van de ondergaande zon naar top spot foodcourt. We hadden al wat filmpjes via youtube gezien, maar het eten was nog lekkerder dan verwacht. Heerlijke vis, garnalenen nog meer lekkers, jammie!

• Orang oetangs, waterpretpark & sunset

29. juli 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 26 °C

Vandaag vroeg op, taxi stond al klaar om 7:30. Snel ontbijtje en gaan naar de orang oetangs. Gelukkig waren we ruim op tijd waardoor we er 2 hebben mogen bewonderen! Wat een fantastische dieren en fijn dat er een opvanghuis is waardoor ze weer in het wild uitgezet kunnen worden.
    Daarna door naar het waterpretpark, wat werkelijk in the middle of knowhere stond. Kids weer blij met een middagje glijen :).
    ‘S avonds hebben genoten van zonsondergang en heerlijk gegeten in een lokaal visrestaurant, dus vis vanuit de koeling kiezen, bijgerechten bestellen en eren maar! Dit keer hadden we ook een lokale groente soort erbij, melakka, erg lekker. Nu weer lekker op de chillplek in het hotel! Heerlijk dagje gehad!

• Kuching & wetlands

30. juli 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 29 °C

Vandaag lekker uitgeslapen. Na een ontbijtje met de taxi richting centrum en twee Chinese tempels bezocht, prachtig! Daarna verder chinatown in en over de prachtige loopbrug gelopen. Kuching is een heel relaxte stad, niet te groot en vrij compact. Heerlijk om maleisie mee te starten.
    Na een plons in het zwembad richting de wetlands met taxichauffeur James. Met een kleine boot eerst richting de dolfijnen en we hadden geluk! Prachtig om de zo te zien zwemmen! Na een paar neusapen en een bezoek aan een authentiek vissersdorp ook vuurvliegjes en heeeeel in de verte krokodillen gezien. Daarna in het donker terug over het water, super cool! Op de weg terug reed onze James nog langzamer als op de heenweg, zo’n 40 waar je 90 mocht. Maar we zijn veilig thuis gekomen :) na een snelle late maaltijd nu lekker naar bed! Slaap lekker.

• Bako national park

31. juli 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 26 °C

Wederom vroeg op vandaag om op tijd te zijn bij het bako national park,. Met onze favoriete taxichauffeur erheen gereden en daar een boot en gids geregeld. Onze gids heette wang, net zo groot als Emma en heel aardig. Met zijn hulp hebben we heel wat gezien: groene slang, neusapen, makaken, lampoon apen met 2 jongen, zwijn, krabbetjes, ijsvogels, eagels, enz. En die geluiden in het oerwoud, echt fantastisch! Daarna weer met de boot terug, taxi terug naar het hotel en nu even lekker chillen op de bank. Al met al een hele geslaagde dag tot nu toe. Vanavond richting het foodfestival, Ik ben benieuwd.Les mer

• Bye bye kuching, hello jungle

1. august 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 29 °C

Vandaag gaan we richting de kleine dorpjes richting de grens met Indonesië, ook wel kampong genoemd. Onze gids roberth kwam ons vandaag ophalen rond 9 uur met de auto. Na een korte stop voor wat noodles richting het anas rais longhouse. Eerst een stop bij een school, altijd goed om te bezoeken! ze gaan hier vanaf 7 jaar naar school tm 12 en daarna naar de middelbare. Al met al een zeer nette school waarin ze ook al engels geven. Daarna de stop bij het longhouse, waarbij we ook binnen mochten kijken bij een nichtje van de gids.
    Na een plons bij de hotspring, richting ons verblijf. Al met al prima maar een beetje teveel kleur en rommel in de homestay. Ach ja, we hebben in ieder geval airco :)
    Aan het einde van de middag richting danu village, een super klein dorpje met een strandje waar stijn en emma een verfrissende duik hebben genomen. De dag hebben we heerlijk afgesloten met een bbq in een restaurant,. Al met al een geslaagde dag!

• Kayakken

2. august 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 28 °C

Vandaag ontbeten in onze homestay met veel te veel eten, klaar gemaakt door onze host robeth. Daarna kort in de auto richting de opstapplaats voor het kayakken. Er waren nog 2 nederlands doe met ons in de bus zaten, erg aardige mensen. Na onze lifevests aangedaan te hebben kregen we een korte uitleg. Al met al was de groep niet heel erg groot met ongeveer 20 mensen. Emma ging met Jack en ik met Stijn. In de rivier stond niet veel water dus al met al was het kayakken goed te doen, met paar kleine stroom versnellingen. Het uitzicht magnifiek en voor erg leuk om te doen! Na een tussenstop op het stramdje van danu village, was het nog een klein stukje varen naar het eindpunt, waar ons een lekkere lunch wachtte. Vanavond kookt roberth voor ons met sate, ben benieuwd!Les mer

• Gezellige avond

2. august 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 32 °C

Vanavond gaan roberth en zijn familie voor ons koken. Al met al weer veeeeel te veel, maar wel erg lekker en vooral heel gezellig. Ook komen er 2 dames, zogenoemde ringladies bij ons op bezoek. Waarbij het hun volgens mij meer gaat om het bier, maar gezellig is het zeker. De dames zien er prachtig uit! ook onze kleine cadeautjes uit nederland vinden ze fantastisch en krijg een grote knuffel van ze! Ook de neef van Roberth en een vriend komen op bezoek, waarbij ook een biertje en whiskey niet mag ontbreken. Wij houden niet van johnie walker, maar de neef en vriend wel! De volgende ochtend horen we dat ze het laat hebben gemaakt. De hele fles was leeg. Al met al een back-to-basic verblijf (met een wc zonder wc-bril) maar de mensen maken het helemaal leuk.Les mer

• Bye bye borneo

3. august 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 32 °C

Wederom een heerlijk ontbijt in onze homestay met Roberth. Onze tas pakken en gaan richting Kuching. Eerst nog even afkoelen in een winkelcentrum waar Jack en Robert even bijkwamen in een massage stoel en ik even naar een normaal toilet ben gegaan met toiletbril :)
    Nu in het vliegtuig richting Kuala lumpur. Here we come!

• Hello kuala lumpur

3. august 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 31 °C

Wat een fantastische plek hebben we weer, op de 17de verdieping midden in het centrum. Prachtig appartement, super mooi zwembad en leuke plekken binnen handbereik! Bij aankomst snel de spullen droppen en even richting het zwembad. Daarna een taxi naar jalan alon, wat achteraf niet echt nodig bleek, want het was maar 2 blokken verder van waar we slapen :) lekker gegeten, eerste was draait alweer en nu genieten van het uitzicht en een warme douche!Les mer

• Mike bikes in KL

4. august 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 24 °C

Vandaag vroeg op om te fietsen met mike bikes. Omdat de er een funrun was en de weg afgesloten was het even zoeken, maar gelukkig waren we ruim op tijd. De zon kwam net op dus de lucht was prachtig. De fietsrit was erg leuk en brachten ons naar alle highlights inclusief een bezoek een een markt waar de koeienkoppen gewoon klaarlagen naast het vlees.. KK en apie waren erg leuke gidsen, dus ook de kids hebben zich goed vermaakt.Les mer

• Rollercoaster & shopping

4. august 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 32 °C

Na een heerlijke break in ons appartement was het tijd om naar de achtbaan midden in een winkelcentrum te gaan. Stijn had natuurlijk al wat research gedaan :) Na 3 rondjes een heel wat gegil kwamen was het klaar en kwamen 2 hele blije kinderen uit de achtbaan. Daarna gingen we shoppen, ongelofelijk hoeveel winkeltjes en shoppingmalls ze hebben hier.Les mer

• Massage & KL sightseeing

5. august 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 26 °C

Vandaag hebben we een massage geboekt bij blinde masseurs om de dag goed te beginnen. Nu regende het alleen toen we wakker werden dus maar snel een ontbijtje gepakt. Onze taxi was snel geboekt, maar hij reed enorm om, nam allemaal shortcuts die geen shortcuts waren waardoor we dus veel te laat bij de massage waren. Wel een heerlijke massage gehad! Daarna shoppen in chinatown, voor de nodige shirts en onderbroeken. En nu zitten we bij een speeltuin bij de twin towers. De jongens zijn lekker aan het spelen. Wij even bijkomen op een bankje.Les mer

• Batucaves, chinatown & lot10

6. august 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 32 °C

Na een uitslaapochtend en een lekker ontbijt getracht om met de metro richting de batu caves te gaan, helaas is de bewegwijzering niet al te best hier. Dus hebben we toch maar na een overstap de grap taxi genomen. De batucaves zijn geweldig mooi, niet alleen staat er een immens groot beeld voor de ingang, maar in de grot staan allemaal hindutempels van klein tot groot. Wel een hele klim met 272 treden in de hitte!
    Na een koele treinrit uitgestapt in chinatown voor een mooie tempel en wat laatste shopping :)
    Hoogtepunt van de dag (not) wat een met stoomgevulde rivier met het kuala lumpur bord op de achtergrond. Zonde van onze tijd!
    Daarna toch maar richting de foodcourt in lot10. Onze laatste avond in Kuala lumpur heerlijk afgesloten. Nu terug in ons appartement, morgen spullen pakkenen de auto ophalen op het vliegveld.

• Bye bye KL, hello firefly's

7. august 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 30 °C

Vandaag moeten we dan echt ons mooie appartement verlaten en gaan we één van werelds grootste vuurvliegjes kolonies bezoeken.
    Eerst even ontbijten en de laatste spullen pakken en daarna richting vliegveld om onze huurauto op te halen. Het was even zoeken, maar het is uiteindelijk gelukt om de car-rent te vinden. Nu moet jack linksrijden, maar al snel heeft hij de smaak te pakken. Rond 4 uur zijn we bij ons hotel en na een plons in het zwembad rijden we richting de vuurvliegjes. Er liggen paar bootjes klaar en al het helemaal donker is gaan we het water op met onze reddingsvesten aan. Onze boot is gelukkig elektrisch, waardoor je nog meer van alle geluiden kan genieten. Er zitten enorm veel vuurvliegjes. Alle takken aan de waterkant zitten er vol mee, prachtig om te zien. Het lijken wel bomen vol flikkerende lichtjes. Hij vaart zelfs tegen de bomen aan waarbij Stijn zelfs een vuurvliegje vangt, uiteraard hebben we hem vrijgelaten. Al met al geslaagde dag!Les mer

• Hello pulau pangkor

8. august 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 31 °C

Na een matig ontbijt met onze auto richting het eilandje pulua pangkor. De rit ging prima, wel wordt er enorm veel aan de weggewerkt. Zo’n 60% van onze 3,5 uur durende rit waren er werkzaamheden.
    Het ticket was zo gekocht en binnen 10 minuten zaten we met bagage en al op de boot. Zo’n 30 minuten met de boot en daar was de aanlegsteiger alweer, we werden opgewacht door zo’n 30 felroze taxibusjes. Na een korte rit aangekomen in ons verblijf, joe fishermans inn. Een gezellig kleinschalig hotel met mooi zwembad! Maar gelijk naar de zee en daarna lekker plonsen in het zwembad en een heerlijk diner op het strand. Wat wil een mens nog meer!

• Relax, scooter & snorkel

9. august 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 28 °C

Vanochtend heerlijk ontbeten in ons kleinschalige complex, daarna een scooter gehuurd voor een rondje over het eiland. Heerlijk gereden en zo heb je bijna geen last van de warmte. We hebben een moskee en een voormalige nederlands fort bezocht en heerlijk getoerd. ‘S middag een bootje gehuurd om te snorkelen. Het leek al erg rustig, maar wat bleek we waren de enige op het eiland en er waren heeeeel veel hongerige vissen. Door de stroming was het water wel wat troebel, maar de hoeveelheid vissen maakte alles goed. Later legden er nog een paar bootjes aan, maar totaal niet druk. Heerlijk gerelaxed en toen we klaar waren belden we onze stuurman en keam hij ons weer ophalen.
    ‘S avonds met de scooter naar een insiderstip restaurant gereden. En het was het helemaal waard! Nu lekker op onze kamer. Heerlijk relax dagje gehad!