A hazaút, I. rész-Santiago-Valencia
22 Mei, Sepanyol ⋅ ☀️ 18 °C
Amikor tegnap este azt írtam, holnap elkezdem megkeresni a hazafelé vezető utam, abban volt némi ferdítés. A hazautamat végül 3 nappal ezelőtt kitaláltam, de szeretném meglepni a gyerekeket, így nem akartam, hogy a blog alapján bárki elszúrja a meglepetést, szóval nem írtam róla. Valójában már Pontecesures-ben döntöttem, és le is foglaltam a repülőjegyeket mára. Santiago-Valencia-Budapest. Onnan vonattal Debrecen, és aztán otthon séta az állomástól, hogy a fiúk csak akkor jöjjenek rá, hogy megyek, ha már beléptem a kapun.
Mikor Santiago-ba értem már a fuvaromat is leszerveztem a reptérre. Bolt és Uber sajnos nincs a városban, de a google maps ajánlott egy ezekhez hasonló applikációt, a Cabify-t, akik elvileg szintén régóta csinálják, szóval előre lefoglaltam a fuvart ma reggel 3:30-ra, megkaptam a visszaigazolást, hogy amint meglesz ki a sofőröm küldik az update infókat, hogy hol vesz fel. Szuper, elintézve... gondoltam én.
Fél 3-kor keltem, a cuccaimat már tegnap este összeszedtem még egyszer utóljára, reggel már csak pár dolgot kell beletenni, és kisétáltam az óváros szélére ahová az app legutolsó infók szerint mutatta a taxis felvétel helyét. Negyen 4-kor még semmi infó a sofőrről ráadásul az app eszeveszett módon keresgélte a kocsit, szóval ráírtam az Ügyfélszolgálatra, kiderült hogy kavar van a rendszerben, nincs sofőr, nincs taxim.... a gépem meg 5:45-kor indul. Egy kicsit vitáztam velük online, aztán rájöttem, hogy feleslegesen hergelném magam, 24 napja minden megoldódik aminek meg kell, szóval ránéztem a térképre hol van taxi droszt, odasétáltam pár perc alatt és beültem az első szabad taxiba, szóval nagyon is időben kiértem a reptérre, ahol igazából még kb minden zárva. Bár a ryanair már elkezdte a csomagfelvételeket de a biztonsági kapuk, a kávézók még lezárva. Kis reptér, gondolom úgy vannak vele, azt az óránként 1 gépet ami most menni fog lekezelik így is.
Biztonsági kapunál félrevittek átnézni a cuccaim, de annak ellenére, hogy kint ki volt rakva hogy se túrabot, se bicska nem vihető a gépre, valami lakmuszpapíros ellenőrzés után simán továbbengedtek. Elég picike reptér ez, eltévedni nem fogok, és kint még sehol egy gép se, szóval várakozunk kicsit.
Egy rövid repülést követően le is szálltunk Valenciában, ahol most több mint 3,5 órát kellene eltöltenem, mert Budapestre a járatom csak 10:45-kor megy tovább. Ez arra pont nem elég, hogy az ember bemenjen a városba és megnézze kicsit, ahhoz meg túl sok, hogy a boltokat rója, vagy ücsörögjön. Legalább annyi történt, hogy ki kellett mennem az érkezési oldalon, és az indulásin újra beállni a biztonsági ellenőrzéshez, és újra bejutni. Legalább a kettő közt ki tudtam lépni a reptér elé megnézni, hogy csak a nap süt, vagy szép idő is van. Kellemes, de visszamegyek, újra becheckolok, mert itt a parkolón kívül semmi nincs.
Az első órában körbe körbe sétálgattam a reptéren, kb mindenhol is voltam háromszor, (ez sem olyan óriási reptér) szóval meguntam a mászkálást. Mondjuk így is megtettem vagy 6000 lépést bent 😀. Leültem egy szendvicsre és egy kávéra, és ennyi. Gondolom majd olvasgatok a maradék 2,5 órában.
Szóval ez az első szakasza az útnak. Innen Budapest, aztán vonattal Debrecen. Legközelebb már onnan jelentkezem a záró információkkal.Baca lagi