Wassertag-Waterday-azaz vizinap
July 13 in Austria ⋅ ☁️ 24 °C
A mai nap arra volt szánva hogy pihenjünk, vizezzünk, kenuzzunk és hát azt hiszem teljesítettük a tervet 😁
Mondanám hogy csak szépen sorjában, de olyan sok sor nem volt benne, szóval inkább időrendben 😁
Mivel pihenőnap, reggel mindenki sokáig aludt. Persze rajtam kívül, mert én fél 7kor már nem bírtam tovább fetrengeni, szóval kimentem a teraszra kávézni. Mèg szerencse hogy van egy EspressoGo-m, így csak egy kis víz kellett és a teraszon a kis mobil kávéfőzőmmel lefőztem egy kávét úgy hogy senkit nem vertem fel az egy légterű garzonban a benti gépekkel 😁.
Ezzel elvoltam egy órát de már zsibbadt a fenekem szóval úgy döntöttem pihenésképpen futok egyet.
Még kellemes, friss reggel volt, irány a keleti part, megpróbálok eljutni a tó széléig. A parthoz viszonylag közel van egy bringaút, parti villák, kempingek, hotelek és kávézók váltogatják egymást teniszpályákkal és üres telkekkel, de összességében nagyon szép útvonal. A tó keleti széle 4,5 km, de ott megláttam egy mocsarat, meg egy ösvényt, azon még mentem kicsit és belefutottam egy minikilátóba. Nagyon szép kis ösvény volt ott a tó és a mocsár közt, tényleg érdemes volt elfutni addig.
Mire visszaértem még továbbra is csend volt a lakásban, de szép apránként felkelt mindenki, reggeli, aztán irány a part. De előtte még a kocsiból kivettük a SUP-ot és a Kenut, az Agárdi Viktor elektromos pumpájával felpumpáltuk és úgy cuccoltunk le. Elfoglaltunk egy kisebb lakásnyi területet a parton az árnyékban, és vízre szálltunk. A kenu elől Artival és velem, kötéllel összekötve a SUP-pal, amin meg Zsuzsi és Bubu foglalt helyet és már suhanunk is... cél a túlparton egy furcsa fehér bigyó, ami körül egy csomó ember van.
Ezen a részen csak 6-700 méter széles a tó, így elég gyorsan közeledett a túlpart. Közben több helyen megálltunk pancsolni, meg nézni a tájat, körbe a hegyeket, a tavon a motorcsónakokat meg a vitorlásokat, időnkénk egy egy nagyobb személyszállító is átment a tavon, szóval igen jól nézett ki az egész.
A túlparton pont Ossiach van, amiről a nevét kapta a tó, és épp a kisvàros strandjához érkeztünk meg a vizikonvolyon, így számunkra mindenképp szabadstrand volt. A nagy fehér bigyó pedig egy felfújható mászó/ugráló szikla volt, amire gyorsan fel is kapaszkodott Brúnó is meg én is. Néhányat ugrottunk, de közben szomorúan konstatáltam, hogy hiába a háromszori javíttatás meg a profi házivarrás a kenun, a jobb oldali tömlő újra ereszt. Nem gyorsan, de folyamatosan (kb 1 órát bír így a vizen), szóval elindultunk visszafele.
A Bodensdorfi oldalon a saját strandunknál kikötöttem a kenut, és idegességemben,g hogy megint baj van a kenuval le is hoztam gyorsan egy sört a szobából 😁. Artúr nekiállt halászhálóval a sekély részen halat fogni (1,5 órát bóklászott 40 m2-en, aztán evett 2 falatot és még 1 órát folytatta 😁😁), Brúno SUP bajnokságot tartott magának a vízen, mi meg kifeküdtünk a partra pihenni és olvasgatni Zsuzsival. Utána tettünk még egy kört a SUP-on csak fiúk, majd folytattuk a semmit tevést.
Valamilyen furcsa megfontolásból itt a boltok 18:50-kor zárnak, és ma itthon akarunk főzni valamit, szóval fél 6kor összeszedtünk mindent, lepakoltunk és átmentünk gyalog a Billa-ba vásárolni pár dolgot.
Vacsifőzés, nagy evés, elvégre reggeli óta nem sok mindent vittünk be kalóriából, majd elmentünk még sétálni egyed Bodensdorfba.
Nem volt nagy séta mert kb semmi nincs a városkában, de legalább Brúnó elővehette a rollerét.
Séta közben hívott Günther, a szállásadónk, mert jeleztem neki hogy reggel óta nincs net. Eljön megnézni. Egy apró kis pasas, aki nagyon sajnálta hogy nem működik valami, ezért úgy jött fel, hogy hozott perecet, gumicukrot, csokit , meg egy üveg bort kárpótlásul 😁. Remélem más is elromlik míg itt leszünk 😁😁
Zárásképp még lementünk a mólóhoz, Brúnó éjszakai fürdőzött egyet, aztán a teraszon még egy kis játék és fél 11-kor talán már le is fekszik mindenki, csak én írom még a blogot kint.
Szép nap volt, jó időnk volt, ránk fért egy kis semmittevés.
Holnap délelőttre még meleget mond aztán jöhet egy kis eső szóval majd reggel eldöntjük mi legyen a program. Kéne kicsit kirándulni is, van azért sok szép hely a közelben...Read more