Od doma
27. december 2025, Slovenien ⋅ ☁️ 0 °C
Po dveh mesecih in pol končno spet od doma, da se oddomatožje mal pomiri.
Berni je spet napokan s hrano, plinom, elektriko in vodo. Ampak voda je, ampak je tud ni. Če zdejle odpremo pipo, se boLæs mere
Mantova
27. december 2025, Italien ⋅ ☀️ 8 °C
Izbrala sva si parking v centru Mantove (dobri komentarji glede varnosti, upam da se jutri ne bom demantiral), da sva bila prepričana, da ne bova dobila prostega mesta. Spet se je pokazala prednost,Læs mere
Sabbioneta
28. december 2025, Italien ⋅ ☀️ 7 °C
Zjutraj pa panika. Ne, ni blo vloma, ampak sva zaspala do desetih. Pa zaradi tega potem ni bilo kakšnega posebnega hitenja.
Vodo sva našla na zelenem PZA v mestecu Sabbioneta in, ker je mestoLæs mere
Piacenza
28. december 2025, Italien ⋅ ☀️ 8 °C
Naslednji cilj je bila prestolnica izdelovalcev violin - Cremona. Pa se ni izšlo. Čim sva se približala centru na peš razdaljo, so bila vsa križišča blokirana s policisti in trumami ljudi.Læs mere
Bobbio, Ponte vecchio, Val Trebbia
29. december 2025, Italien ⋅ ☀️ 8 °C
Bobbio, mestece nad reko Trebbia. Cerkva jim tudi tukaj ne manjka, več spomina pa bodo pustile suhe gobe a la jurčki, ki bodo zaznamovali silvestrsko večerjo pa še kakšno gobovo juho in rižoto.Læs mere
Sori, Recco, Camogli
30. december 2025, Italien ⋅ ☀️ 13 °C
Vsa ta obala je tako strma in pozidana, da največ opraviš s skuterjem. Če ga imaš pri roki, sicer pa peš. Ampak tako se nabere 12 km, pa za ene 60 nadstropij gor in dol. Pa pešpoti so večinomaLæs mere
Cinque Terre
31. december 2025, Italien ⋅ ☀️ 8 °C
Začetek tega potepa ni bil obetaven - pred nosom nama je odpeljal vlak z najine postaje do glavne železniške postaje (La Spezia Centrale), naslednji pa čez eno uro ☹️. Za peš predaleč, paLæs mere
Carrara
1. januar, Italien ⋅ ☁️ 8 °C
Carrara - prestolnica belega marmorja. In sivozelenega tudi. Hribi nad mestom se svetijo, kot bi bili pobeljeni s snegom, v resnici pa ljudje rijejo po njih že stoletja. Pravzaprav tisočletja, sajLæs mere
Marina di Massa
2. januar, Italien ⋅ 🌬 13 °C
Danes pa na izi. Spanje do desetih, zajtrk, kavica, križanka. Potem pa sprehod ob morju. Zdaj je postalo jasno, kaj je bil tisti nočni hrup. Valovi, ki se prevračajo v več vrstah, na koncu pa seLæs mere
Viareggio
2. januar, Italien ⋅ ☁️ 12 °C
Po opoldanskem sprehodu še popoldanski pohod. Najprej mimo jahtodelnice. Se nekaj šopirijo, ampak take smo mi včasih imali za by boat 😄.
Potem pa po najdaljši sprehajalno-šoping-aperolLæs mere
Lucca
3. januar, Italien ⋅ ☁️ 13 °C
Tako - najin načrt za potovanje še malo proti jugu, nato pa po notranjosti nazaj proti domu, je šel po gobe, k vragu, v maloro, v nič, v franže, v tri krasne, po zlu, po vodi, rakomLæs mere
Pietrasanta in Seravezza
4. januar, Italien ⋅ ☁️ 11 °C
Pietrasanta. Vas, mestece - karkoli, za dnevno dozo premika in ogledov čist zadost. Samo da je bila danes še galerija. Neka sodobna umetnost, ampak za laični uč kar prijetna. Za povrh pa še nekajLæs mere
Genova
5. januar, Italien ⋅ ☁️ 4 °C
Nocojšje prenočišče je bilo višek romantike. Najprej ga nisva našla, nato sva peljala mimo treh na srečo odprtih višinskih ramp po tako ozki ulici, da se niti sprehajalca psa ni dalo prehitet.Læs mere
Noli
6. januar, Italien ⋅ 🌬 7 °C
Staro mestece, ozke ulice, nujno pa je blo treba probat tudi lokalne piškotke. In kapučino in espreso, ampak to je v Italiji vedno in povsod odlično.
Finale Ligure
6. januar, Italien ⋅ ⛅ 7 °C
Danes imamo mi Italijani dela prost dan - praznik Svetih treh kraljev. To se je poznalo tudi na ulicah in na rivi, jutri, ko bo končno konec praznikov, pa bomo upokojenci imeli bolj mir za lažjeLæs mere
Zuccarello
7. januar, Italien ⋅ ☀️ 4 °C
Danes je spet delovni dan. Jaz sem bil v šoli. Na učnem programu je bil Zuccarelo - kakšen slučaj, da sva midva prav danes v tem kraju. Ker sem piflar, sem si zapomnil vse, kar je tovaršicaLæs mere
Castelvecchio di Rocca Barbena
7. januar, Italien ⋅ ☀️ 5 °C
Še nekaj serpentin po kar lepo ozki cesti do naslednje domače naloge. Že proti vrhu je nasproti pripeljala gospa mojih let plus 10, in se je vidno razburjala za volanom, kaj ta straniero kombiLæs mere
Cervo
8. januar, Italien ⋅ ☀️ 9 °C
Sita vrana lačni ne verjame. Saj ne, da ne verjamem v slovenskih - 10 in - 20 in sneg, ampak na tej strani je čist pomladno. Sonce, +10, ene stvari na polno cvetijo, še čmrlj se je pustilLæs mere
Apricale
9. januar, Italien ⋅ ☀️ 12 °C
Vot a mistejka aj mejka, bi reku Rene. Navigacijo za Apricale sem nastavil po normalni cesti preko Dolceaque. Potem pa se je packa nekje v Sanremu prekalkulirala in zapeljala točno po tisti cestiLæs mere
Dolceaqua
9. januar, Italien ⋅ 🌬 13 °C
Toplo pa je tukaj. Tako, da je blo prvič letos treba odpret vrata, da se je mal preluftal. Še zadnje pohajkovanje po srednjeveški vasici, potem pa asfalt pod kolesa pa do mesteca Ovada, kjer naj biLæs mere
Ovada, Il giorno per mercato
10. januar, Italien ⋅ ☀️ 5 °C
Po hladni noči, ampak z elektriko, sva se premaknila nazaj v Ovado, kjer je vsako soboto tržnica. Stojnice so po vseh trgcih v središču mesta, na enih so cote in šuhe, na drugih pa sadje,Læs mere
Spet doma
11. januar, Slovenien ⋅ ☀️ -1 °C

RejsendeSrečno in veliko dogodivščin! Jo mahava mimo Padove in vama mahava! 😊
RejsendeA imata tracker vklopljen? Pingvin je še vedno v Lj.
RejsendeJa moraš prej povedati da gresta od doma, da začnem pingvina spremljati....😁