Äntligen på väg!

Så är jag till slut på tåget mot Göteborg för att möta upp Joanna, och äntligen börja vår resa!
Mot Köpenhamn

Med lite för tunga väskor ger vi oss av!
Copenhagen

Tillbringade första kvällen med att leta efter något ställe att äta på!
Prag

Idag har vi åkt tåg, färja, tåg igen, haft matpaus i Berlin, sen tåg ytterligare några timmar. Sist, men inte minst, åkte vi taxi med en vänlig, men lite väl spänningssökande chaufförRead more
Prag

Har tydligen börjat en ny tradition. Tågluff=virka mobilskal. Blev inte lika fint som det förra dock, men vad gör man?
Prag

Idag har vi gått. Massor! Ätit brunch på ett mysigt café/restaurang, gått upp på ett berg och ner igen, fikat lite och gått ända tillbaka till hostellet. Nu ligger vi utslagna på sängen medRead more
Tjeckien

FoundPenguins. Köpte mat och vin på fransk matmarknad och avnjöt längs floden till ljudet av en konsert i närheten! Dags att packa för att hoppa på tåget i morgon igen.
På tåget

Idag har varit en tågdag. Och varm sådan! I Prag drack vi lemonad och tänkte passa på att äta en redig lunch inför sjutimmarsresan som väntade, men de Tjeckien-pengar vi tagit ut räckte baraRead more
Budapest, Ungern

Vaknade idag av att det gjorde ont att svälja. Vill inte bli förkyld på resan!! I alla fall, under dagen har vi mest gått omkring i staden, druckit vatten och svettats. Vi gick till MargaretaönRead more
Budapest

Mera bilder :)
Budapest, Ungern

Idag var en lång dag! Vi åt frukost på balkongen vid vårt hostel, tog det lite lugnt, och gick sedan ut för att utforska staden. Råkade hitta in på en second hand-affär som typ bara hade finaRead more
Värmen!!

Oj oj. Nu sitter vi på ett tåg utan någon form av luftkonditionering eller annat sätt att ta ner temperaturen en grad eller två. Och ja, vi smälter typ. Tror i alla fall att solen strax täcksRead more
Stobreč, Kroatien

Vi är framme i Stobreč utanför Split och dagen kan sammanfattas som varm och påfrestande. Nästan alla kläder är tvättade och förhoppningsvis hinner de torka till imorrn. Nu mumsar jag på enRead more
Split

Dagarna här i Kroatien var tänkta att spenderas på playan, à la solsemester. Men tji fick vi! All sol verkar ha förbrukats i storstäder och på resdagar med tunga ryggsäckar. Kvar till de dagarRead more
Krka nationalpark

Idag har vi superturistat! Åkte med på en organiserad tur till nationalparken Krka, som låg ca 1.5 timme från Split med buss. Där badade vi i det turkosa, klara vattnet från vattenfallen, ochRead more
Stobreč

Idag har vi varit på playan och haft det gött. Kom iväg först vid ett, så allt blev lite sent idag. Fick börja dagen med en tur till apoteket, för min fot ballar ur och är nu lindad och mycketRead more
Pesaro

Sista dagen i Kroatien spenderade vi i Split, mestadels med att dricka vatten och försöka förhindra solsting. Kände oss lite medtagna båda två. Vi hann ta ett litet dopp på fullsatt strand,Read more
Pesaro

Vi ägnade nästan hela gårdagen till att ligga på stranden och bada i havet. På kvällen gick vi in till centrum för att äta och fixa kuvert och frimärken till mina utbytespapper som stressatRead more
Innsbruck

Tåg, tåg, tåg, idag har vi åkt massa tåg! En sträcka fick vi byta två gånger pga att det var något problem. Men vi fick se många fina landskap när vi åkte i Alperna! Och nu är vi iRead more
Innsbruck

Idag har vi vandrat. Hur långt vet jag tyvärr inte, men det känns! Först tog vi ett slags tåg upp 800 meter på berget (låter kanske inte så mycket, men det var faktiskt jättehögt!). SenRead more
Europa

Idag har varit ytterligare en ren tågdag. Vi åkte från Innsbruck kl 7.10 imorse och är fortfarande inte framme i Köpenhamn! Till en början gick allt riktigt smidigt och vi hann med tidigareRead more
Sverige

Sverige igen! Tack Europa för denna gången!
Åmål

Har varit hemma i Åmål lite mer än en dag nu, och reser snart vidare till Arvika. Känns lite tråkigt, även om det alltid är skönt att komma hem efter ett tag. Och efter två veckors intensivtRead more
Arvika, Sverige

För att Penguins-kartan inte riktigt gör rättvisa kommer en mer exakt bild av vår resa här! Och den utlovade listan av prylar som varit extra bra att ha med:
1. Den lilla ryggsäcken som inte tarRead more