• Waiheke Island

February 2 in New Zealand ⋅ ⛅ 22 °C

Har jag berättat om luftkonditioneringen? Om du är ointresserad av en lång beskrivning av en airconditioner som inte fungerar kan du hoppa över det här stycket.

På rummet har de ställt en mobil airconditioner bredvid sängen. Det är knappt man kommer förbi mellan den och sängen. När man lägger huvudet på kudden har man utblåset 2 dm från huvudet. Den behövs verkligen, utan den är det 28° på rummet. Efter en timme slutade den fungera med felkod ’Ft’. 🤔 En kille från receptionen kom upp, fotograferade felkoden, sade att han skulle tala med chefen och försvann. Sen kom han tillbaka, lade en handduk på golvet, drog ur proppen och tömde ut lite vatten. Ft betyder Full tank räknade vi ut.
    Sen fungerade den. I en halvtimme… samma procedur igen. När vi kommer hem från vår sena middag är det varmt på rummet, så vi startar den igen, funkar bra, men efter en stund stannar den med felkod Ft. Samma procedur igen, denna gång utan handduk men med en liten skål som blir full med vatten. Det verkar lovande.
    Samtidigt försöker jag ringa och efterlysa våra väskor som vi ännu inte sett skymten. Klockan är nu 02.30. Vid 4-tiden behöver jag gå upp på toaletten och känner att det är plaskblött på golvet. Stänger av airconditionern och somnar om...

Nåja, det var en egen historia. Vi har nu bytt rum och fått ett bra rum där allt fungerar! Men fortfarande inget riktigt besked om väskorna, mer än att de ska komma idag och att det är urgent.

Vi bestämde oss för att koppla av airconditioner och väskor och ta en båttur till Waiheke Island. Det är 45 minuter från Auckland. Waiheke har några av Nya Zeelands bästa vingårdar med mycket bra vin och fantastiska vyer.
    Vi var på vingården Man o’War, mysigt ställe precis vid vattnet, provade fem viner, en väldigt god Pinot Gris. Sen åkte vi vidare till ett destilleri där de gjorde gin och vodka. Göran testade tre sorters gin och vi åt lite lunch.

Jag kollade mail och telefon då och då, men inget besked om väskorna, tiden krymper.

Tillbaka igen på hotellet vid 20-tiden. Det första vi får syn på i receptionen är våra väskor!

Sista natten här nu, imorgon kliver vi på fartyget, som går kl. 18.