Sør Amerika i 6 uker

• 157bilder
  • 4liker
  • Oslo lufthavn Gardermoen

1. februar 2015, Norge ⋅ 🌬 -2 °C

Da sitter jeg å nytter en god kopp kafé for å roe ned nevene litt :p ikke det sterkeste jeg kunne ha valgt å drikke men er vel litt tidlig å ta seg en øl kanskje? :p hehe. Om en times tid går flyet :)

• Rio de janerio

2. februar 2015, Brasil ⋅ ☁️ 23 °C

Etter å nesten ha mistet første fly pluss en lang flyr reise er jeg endelig i Rio de janerio :D absolutt nydelig her, men selvfølgelig klarte jeg å ta med meg regnet men er fortsatt urolig varmt og nydelig :DLes mer

• Kjøpesenter

2. februar 2015, Brasil ⋅ ⛅ 26 °C

Hat en utrolig kjek første dag sammen med min første host og hans venn :) kjempe snille og vennlige folk!! Anbefaler absolutt å prøve ut couchsurfing. Siden det regnet og været ikke var så bra så ble det sushi og kino :) noe som passet meg perfekt! Vi tokk buss til en kjøpesenter og selve bus turen er noe helt annet en hva man er vandt i Norge, for det første så går bussene når de vil, de følger ingen tids plan så her så må man bare satse på at busen kommer. Jobber man så må man dra to timer før får å ikke komme for sen. For det andre så blir bussen kjempe fulle etter en vis tid. Det skjedde litt action også, på terminalen vi gikk av på for å ta en annen bus så begynte to bussjåfører å krangle og den ene hadde pistol, politiet var tilstede så ingen ble skadet heldigvis. Dette skal da være noe som ikke er uvant i Rio. Slike episoder skjer helle tiden desverre. Men utenom det så er Rio noe av det fineste jeg har sett, og da tenker jeg ikke bare på plassen men på meneskene å. Her så snakker folk med hverandre sånn helt ut av det blå får å starte en samtale. Man kan sette seg inn i en taxi og prate med sjåføren som om man hadde kjent han eller hun lenge, folk her er så vennlige. Er bare meget fornøyd med livet akkurat nå :DLes mer

• Stranden

3. februar 2015, Brasil ⋅ ⛅ 27 °C

I dag så har det vært en helt fantastisk dag :D våknet til sol og varme, først så dro meg og hosten min til Sør Amerikas største kjøpesenter. Så spiste vi noe av det deiligste scampi lunsj jeg har smakt :) etter å ha vandret litt så bestemte vi oss får å dra hjem for å skifte får å så dra til stranden. Herregud så utrolig fint og idyllisk standen var. Ikke mye folk og det var reint og vannet var bare perfekt ?. Der ble vi i noen timer og møte på en annen couchsurfing som min host hadde møt tidligere. Utrolig koselig fyr. Han ble da med oss får å ta noe å drikke og var der jeg fikk prøve min første caipirinha drikk (Nam Nam) og sånn grønn kokos. Etter det så fikk vi se vilde krokodiller som bor på elven. Utrolig å se på men samtidig veldig trist for de bor da i en elv full av drit og siden denne elven går gjennom en av farvelaene som Rio har, så er det ingen gjerde som kan skille vei og vann. Altså krokodillene kan gå opp på veien. Eneste plassen som har slike gjerder er selvfølgelig de rike, så her ser man tydelig hvem som har penger. Ene siden ser man bare store flotte hus mens på andre siden så ser man bare fattigdom. Men etter å ha sett krokodillene så dro vi videre hjemover siden været plutselig snudde seg. Bare sånn ut av det blå så begynte det å regne noe kraftig. Bestemte oss da å bare spise middag i nærheten av leiligheten, der spiste jeg en rett som var fra Sveits "batata roistie" veldig godt. Etter det så var det sengen!!Les mer

• Hostel livet

4. februar 2015, Brasil ⋅ ⛅ 28 °C

Dagen i dag startet ganske bra, våknet tidlig og hosten (coutchsurfing) min tok meg med til å se farvelaen. Var trygt å gå der siden han holder på med et prosjekt der han hjelper barna som bor der. Så han kjenner de fleste. Dette er noe av tristeste jeg har sett, så mye fattigdom. Og som jeg skrev i går så ser man det så tydelig og det som er det verste er at du har en gate og på den ene siden så er det flotte svære hus som er innesperret med full sikkerhet. Og så har du den andre siden der hus er bygg opp etter hverandre og boss overalt. Man ser tydelig masse ledninger som henger og som de selv har koblet opp for å få (stjele) støm. Det samme gjelder med vannet. Er kjempe trist men samtidig helt utrolig hva de klarer å få til får å overleve. Tokk ingen bilder for hadde bare ikke hjerte til det, og hosten min fortalte at nå så har det kommet en slags turist attraksjon der man kan ta en bus som da kjører innom farvelaen. Der turister kan ta bilder og tro de er på en dyrehage. Jeg synes det er helt på trynet at det er kommet en slik attraksjon.Ingen liker vel å være til utstilling eller føle seg som dyr. Etter at han viste meg farvelaen dro jeg for å hente tingen mine får å så ta bussen til neste host. Var trist å måte si hade til jacob (host) for selv om jeg bare har vært med han i to dager så har han vært til stor hjelp og vært en utrolig god venn som har tatt vare på meg og vist meg rundt. Er evig takknemlig for å ha møtt han. Etter å ha sagt hade ble det en buss tur til Copacabana for å treffe neste host. Ventet i to timer på henne uten at hun dukket opp, prøvde å kontakte henne uten hel. Kjempe dumt å måte vente på en plass man absolutt ikke kjenner får å så oppdage at man ikke har nett for å søke hostel i nærheten. Etter å ha roet meg selv ned så funket plutselig nette og alt ordnet seg. Bestemte meg til slutt får å drite i helle drit hosten og tok taxi til et hostel Hannah anbefalte. Så nå siter jeg i i sengen med to andre jenter jeg deler rom med. Litt nedturer må man ha og nå så tar jeg det med et smil og tenker dette er mit første hostel adventure :)Les mer

• Christo redentor

6. februar 2015, Brasil ⋅ ⛅ 27 °C

Vært en utrolig bra dag ? første stopp var å se selvfølgelig "christo redentor ". Eneste minus var at det var utrolig overskyet så fikk ikke sett statuen så bra. Og utsikten skal være ganske fint men det så jeg hvertfall ikke. Det begynte tilogmed å regne. Men selvfølgelig når vi var allerede på vei til bussen så kom solen frem og statuen begynte å vise seg litt. Enne bilde der jeg tok en selfie så ser man "christo redentor" fra baksiden. På turen møte jeg på to skjønne mennesker som å var på reise, en veldig søtt jente fra sør Afrika (som bor på samme Hostel som jeg er på, faktisk så deler vi samme rom) og en hyggelig gutt fra Chile ?Les mer

• Santa Teresa

6. februar 2015, Brasil ⋅ ⛅ 27 °C

Neste stopp var Santa Teresa, fikk ikke tatt så mye bilder siden jeg satt på bussen. Men det Første bilde som viser litt av favela rocinha er der fast and furious var filmet. Bilde nr to var der Michael Jackson filmet sin musikk video " they don't care about us". Santa Teresa er en bydel i sentrum av Rio. Den befinner seg på Santa Teresa-åsen og er kjent for sine smale og bratte gater, som er populære både blant kunstnere og turister og som gir den en karakteristisk bohemstil. En av ríos bydel som fortsatt ser og er like gammeldags.Les mer

• Pão de açucar

6. februar 2015, Brasil ⋅ ☁️ 25 °C

Siste stopp var "pão de açucar" ? og wow får en nydelig utsikt!!! Aldri sett noe så pent og idyllisk. Om du har sett filmen "Rio" så er det akkurat som på filmen. Masse fint og grønt overalt ? denne plassen er det beste jeg har sett så langt!! Det er en fjelltopp i Rio de janerio. Det befinner seg ved munninga av Guanabarabukta, på en halvøy som stikker ut i Atlanterhavet. Den er 396 meter høy.Les mer