• 20-8 Lienden

August 20 in the Netherlands ⋅ ⛅ 24 °C

Tsja, dag 2. Ik was speciaal ver van het toiletgebouw gaan staan voor de ochtendzon. No hay. Maar de tent is best droog, dat valt mee. In slaap vallen viel niet mee, toch weer pijn en toen ik daar iets tegen geslikt had, jeuk. Bleek een geruisloze mug. Waarom steken ze niet gewoon 1 keer en ff doordrinken?
    En toch om kwart voor 7 wakker.
    Half 9 onderweg en om 9 uur heb ik eigenlijk al geen zin meer. Ik heb ook duidelijk minder wind mee. Mag ik om 10 uur of zo koffie met iets lekkers. Hmpf. Niks gezien. Had bij kasteel Doorneburgh gekund, maar dat bedacht ik pas later. Was ook best leuk geweest om het kasteel te bezienswaardigen. Is Floris daar niet opgenomen?
    Nadat ik om 11 uur gewoon pauzeer met een boterham, gaat het iets beter. Mooi fietspad (dus geen knooppunt?). En om half 1 of zo kom ik langs pannenkoekenhuis 'Aan de Linge'. Gelukkig hebben ze een ook een broodje zalm. De Linge is hier verder geen pip aan. De fietsroute gaat gewoon over een niet zo heel rustige weg. Ondertussen is wel de zon doorgebroken.
    Boodschappen in Opheusden. Veel heb ik niet nodig na mijn broodje. Ik zeul ook nog steeds een stuk 'snackkomkommer' uit eigen tuin mee. Net zo zwaar als 6 tubes tandpasta.
    Noord van de Rijn zijn nauwelijks campings, dus ik richt op die bij Lienden, die gelukkig gewoon bestaat.
    Ik probeer nog te vogelen, maar kan de vogelhut niet vinden en kan het meer meestal niet zien, dus na een uur mag ik naar mijn biertje. Best moe, kont niet helemaal heel meer. 62 km.