• 2025-09-16 Zandsculpturen Garderen

16 September, Belanda ⋅ 🌧 15 °C

Ik ontbijt voor de tent! En heerlijk geslapen op mijn nieuwe matje, geen pijn!
    Om even voor elven vis ik Dirk op bij de bus, na de gigantische afstand van anderhalve kilometer gefietst te hebben.
    En vervolgens veel zandsculpturen met veel bordjes met uitleg en leuke details eromheen, zoals een oude vuilnisbakfiets. De zandsculpturen zijn leuk, maar niet adembenemend mooi. Ik vond de toegang met de houten beelden en het begin eigenlijk het mooist.
    Ongeveer de helft is overdekt. Gelukkig is er ongeveer op de helft een restaurant. We doen nog een stukje monorail, moet je zelf fietsen. Heel leuk, heel klein stukje. En dan tussen de rollators door het vervolg. En dan gaat het plenzen. Wordt het wel een stuk rustiger van. We doen nog een pauze en op het eind nog thee omdat het dan wel héél hard regent. Om 4 uur Dirk weer naar de bus gebracht, het was weer fijn met zijn tweeën.
    Nog even bij Thomas gekeken, die staat daar te zagen. Op de parkeerplaats vind ik nog eeñ beeldengroep van hem.
    En op de camping is het droog. Ik ga nog een heel klein stukje fietsen en dan een mini wandeling naar het Gat van zus (klif).
    Lig al in een deuk om het eerste gat, wat het niet blijkt te zijn volgens Osmand. Maar dat was nog kliffiger dan het uiteindelijke gat, wat gewoon een stukje hei in het bos blijkt te zijn. Toch leuk, en tof dat ik er nog puf voor had. Minder tof dat het hoost voordat ik terug ben.
    Maar nu ik dit type heb ik nog even in de zon gezeten. Nu is het blauw en de zon achter de bomen.
    Baca lagi