• 15-9-25 Garderen

15 September, Belanda ⋅ 🌬 18 °C

Laat plannen maar aan mij over. Morgen heb ik afgesproken met Dirk in Garderen om daar de zandsculpturen te bekijken. En aan de website te zien is Thomas daar een houten beeld aan het zagen!
    Maar goed, ik wil dus op de winderigste dag in maanden naar het noordwesten, de wind is zuidwest. Al blijkt dat niet veel uit te maken. Met een vaartje van 12 km per uur, met vlaagjes naar 7 km kachel ik richting Kootwijk. Ik word maar 2 keer van de weg geblazen, nog mazzel dat ik niet op een dijkje rijd. En af en toe de bossen in scheelt ook een stuk! Wel spannend als om het hoekje net een boom om gaat, ik heb het net niet gezien, wel gehoord.
    Maar als je zo langzaam rijdt, zie je nog eens wat: een Rode Wouw! En hij vloog heel laag en heel dichtbij. Super gaaf.
    In de middag wat spatjes, om het extra leuk te maken dat de zon daarna weer schijnt. Zelfs een mini buitje terwijl ik in de zon reed, ik werd niet eens nat. Rijd je dan in de regenboog?
    Vlak bij Garderen krijg ik 2 grafheuvels kado.
    En nog iets later nog een boom slachtoffer van de storm. Ik kan er gelukkig makkelijk overheen.
    Op de camping kan ik gelukkig in de luwte staan.
    Ik worstel wat met mijn nieuwe matje in de nieuwe stoelhoes, maar het blijft een stap-op stoel. Ik kan het matje nl niet 3 keer vouwen, dus hij wil met zijn uiteindje niet onder de band. Maar het zit prima.
    Baca lagi