• 4-8 Boven Chatel sur Moselle, letterlijk

4. august, Frankrig ⋅ ☀️ 31 °C

Gisteravond de stormlijnen vast gezet. Voelde overdreven, toen het onweer noordelijk langs dreef. Maar toen nr 2. Sapperdeflap. Alles nog een keer na gespannen en toch nog af en toe van binnen tegen houden. Ik vond 2 fietsers in de gemeenschappelijke ruimte, die waren daar maar gaan slapen.
    Het is lekker afgekoeld, de Saone ligt zelfs even te stomen.
    De route is een beetje saai, wordt langs het Canal des Vosges, maar het stijgt langzaam naar de waterscheiding. Alleen op het laatst komen de sluisjes en dus de klimmetjes wel erg snel achter elkaar. Na de 'top' staat er af en toe geen water in het kanaal, misschien expres? Ze zijn er ook aan bezig.
    De campings staan steeds goed aangegeven, behalve die in Epinal die ik eigenlijk wil. Het is minder warm dan voorspeld ook maar toch nog 33 graden of zo en knetter benauwd en alles doet me zeer. Stop ik lekker op tijd. De route gaat langs veel industrieterreinen..Tegen de tijd dat ik denk:"zó groot is Epinal toch niet?" en op de navigatie kijk, is het 8,5 km terug naar de camping. Dan ga ik liever stroomafwaarts door, 16 km naar de volgende camping. Dat stroomafwaarts is helaas vlak en de camping ligt oostelijk op een heuvel, 4,7 km, soms best steil. Maar zelfs een stukje duwen lukt, als ik maar voorzichtig ben. Ik haal het druipend en wel. Hartstikke rustige camping. Mooi wel 86 km gefietst!