Australia
Merbein

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
7 travelers at this place
 • Day24

  Sjakie

  December 13, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 37 °C

  Een beetje zielig verhaal dit :
  Sjakie werd, toen hij nog maar een paar weken oud was, al door zijn vriendjes voorbij geschoten als zij vliegen probeerden te vangen. In de loop tikten ze hem dan met hun staarten op zijn rug...Sjakie merkte dat hij niet zoals zij tegen muren kon oplopen, en gewoon in alles veel langzamer is.
  Naarmate hij groeide en groeide, en alleen maar trager werd, vertelde zijn moeder dat hij helemaal geen vliegen hoefde te vangen, omdat hij vegetarisch was, dus ook niet hoefde te klimmen , en die staart helemaal niet nodig had...
  Verder zei ze, jij hoeft ook niet zoals die staartigen op allerlei vrouwtjes te jagen, als de tijd daar rijp voor is, vind je een vrouwtje waar je je hele leven bij blijft.
  Dus nu ligt Sjakie hier s’morgens in de zon op te warmen op de campsite. Het enige waar hij voor moet oppassen als hij zonneenergie aan het laden is zijn de banden van de 4WD’s van die travellers, want ja die letten niet goed op !!

  Dat vrouwtje dat wil dus maar niet komen, en ja Sjakie is geen held, al eens bijna overreden op de doorgaande weg, en overzwemmen op de rivier? Te sterke stroming ....

  Wat is de biologische benaming van Sjakie??
  ** sorry er worden geen prijzen verloot, dit is puur voor de eer**
  Read more

  Marjolein Pors

  Niebrem???

  12/14/17Reply
  Bente Pronk

  Leuk verhaaltje hoor 😊

  12/14/17Reply
  Marjolein Pors

  Denk jij ook dat het een Niebrem is Bente?

  12/14/17Reply
  3 more comments
   
 • Day24

  The heat is on !!

  December 13, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 37 °C

  Woensdag dus me schrap gezet voor de verwachte hitte, deze kwam dus inderdaad, maar eigenlijk goed uit te houden, met op het heetst van de dag (43graden) de combi rivier, schaduw en een pak van 5 kg crushed ice, deze in de waterzak in de koelbox gedaan, dus: 2 ijskoude biertjes, en een liter ijsthee!!
  Daarna opnieuw slaapplek bij de rivier, de föhnwind draait alle kanten op... t wordt windstil, de muggen komen met zijn allen....snel mijn tent in !
  Donderdagochtend blijkt t heel erg afgekoeld , als ik s morgens wakker word is het : fleecetrui aan!, ik ga lekker vroeg op pad naar Broken Hill.
  Read more

  Margareth J

  Born to be wild

  12/16/17Reply
   
 • Day1

  Mildura

  May 8, 2017 in Australia ⋅ 🌙 10 °C

  Angela , I and Mawson ,our Mascot , left Drysdale early today on our caravanning holiday. Looking forward to this trip to the West then to the Kimberly , The Northern Territory and South Australia.
  Arrived in Mildura at 4.45 pm. Good trip but rough roads north of St Arnaud. A few crops emerging in southern mallee but not much in yet further north. Haven't seen many mobs of sheep ! Off to Port Augusta tomorrow.
  A very cold morning after leaving Mildura next morning. We stopped for an early cuppa . Angela , like Mawson our little mascot , thought they were in Antartica as they sat down for a cuppa !!
  Read more

  Alisha Grant

  Looks warm!

  5/10/17Reply
   
 • Day50

  Merbein

  September 18, 2016 in Australia ⋅ ☁️ 12 °C

  Took a drive out to Merbein today and came across this beautiful paddle steamer 'Ruby' at the wharf. Then on to Merbein Lookout (part of Chaffey story). Merbein was originally named Merebin but a slip of the pen when registering the town it became Merbein.Read more

You might also know this place by the following names:

Merbein