• Efcharisto Grčija

July 29, 2023 in Greece ⋅ 🌬 28 °C

Pa je mimo 16 dni popotništva po Kikladih. Videli smo 5 otokov, Naxos, Paros, Antiparos, Ios in Santorini. Zdaj, če bi se še enkrat odločal za pot, bi planiral drugače. Čeprav je silno opevani Santorini v tem izboru, vsaj na papirju najbolj lep, ne morem reči, da je naš zmagovalec. Dal bi kakšen dan več Naxosu, Parosu, morda še kak drugi otok, pa manj Santorinija in manj te hektike in gneče. Santorini ima cca 15.500 prebivalcev, letno pa ga obišče baje preko 2 mio ljudi. Dejansko je žrtev samega sebe in teh lepot, ki pa naenkrat niso več tako lepe, ko histerični turisti tulijo po avtobusih, se prerivajo v gneči skoze ozke idilične ulice.

Niti nismo vsega obiskali, na Santoriniju smo preskočili Akrotiri, potem plaže Perissa, Kamari in Perivolos. Nič nismo zamudili, baje je pogoj za ležalnik ponekod v Perissi, najmanj 80 eur porabe, da ga sploh dobiš. Kar je preveč, je pač preveč. Daleč od tega pa, da bi nam bilo žal, potovanje je bilo super. Idealnega grškega otoka še nismo našli, ampak, če bi po vsem kar smo videli od Grčije do sedaj, bi rekel, da je najbolj blizu temu Kreta.

Z Evropo smo predvidoma zaključili s potovanji poleti. Poceni avio karta ni nujno, da je destinacija poceni. Kar pomeni, da bomo raje gledali v bodoče kake bolj eksotične destinacije, ki so nam bile zadnje tri leta odvzete.

Zaenkrat pa, povsod je lepo, doma je najlepše. Do naslednje poti.