China
Dafosi

Here you’ll find travel reports about Dafosi. Discover travel destinations in China of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

6 travelers at this place:

 • Day2

  Leshan Giant Buddah

  July 13, 2017 in China ⋅ ☀️ 30 °C

  Nach unserer Landung um 9:30 in Chengdu, wurden wir abgeholt um unser Mietauto in Empfang zu nehmen.
  Dann ging es auch schon los zu unserer ersten Attraktion, der größte, sitzende, in steingehauene Buddha der Welt.
  Nach 2 Stunden fahrt gen Westen waren wir dann auch da.
  Mit seinem 71m und seinem 7m großem Ohr ist er wahrlich beeindruckend.
  Die 150km zurück waren mit Starkregen und fragwürdigem Verkehr dann eher abenteuerlich…
  Im Hostel angekommen ging es dann auch recht schnell ins Bett, nach der ganzen Aufregung.
  Read more

 • Day9

  Buddhapark

  July 13, 2017 in China ⋅ ☀️ 30 °C

  Heute sind wir nach Chengdu geflogen. Wir sind gleich zu einem Buddha Park gefahren. Hier ist der größte in steingehauene Buddha der Welt, der 71m hoch ist. Auch die anderen Statuen sind sehr schön und beeindruckend. Auf dem Heimweg sind wir in ein ziemliches Unwetter gekommen. Wir schlafen in einem Hostel in der Stadt, was einfach eine kleine Wohnung ist.Read more

 • Day57

  57. nap: Le Shan

  November 30, 2017 in China ⋅ ☀️ 11 °C

  Első kirándulásunk Chengduból Le Shanba vezetett, a kisvárosba, ami a világ legmagasabb kőből faragott Buddha szobrával büszkélkedhet. Egy ilyen látványosságért két órát utazni igazán nem tűnt nagy áldozatnak.

  Le Shan három folyó találkozásánál fekszik, a történet szerint a Buddha szobrot is azért kezdték el egy helyi szerzetes ötletére kifaragni, hogy segítsen az állandó áradások elleni küzdelemben. A szobor végül 71 méter magas lett, ehhez pedig még Kínában is évtizedek munkája kellett. Mire elkészült, a folyószabályozás is haladt előre annyit, hogy az áradások ne okozzanak gondot, de a jelenkor azt hiszem azóta is imába foglalja a szorgos szobrászok nevét, mert Le Shan gyakorlatilag a teljes turizmusát ennek a látványosságnak köszönheti.

  A szobor már csak a méreteinél fogva is egészen különleges, amitől viszont tényleg szenzációs lett ez a napunk, az a hozzá tartozó “körítés” volt. A sziklafalat egy szép nagy örökzöld erdő veszi körbe, ami a pagodákkal és régi épületekkel annyira hangulatos, hogy azt még a csürheként viselkedő kínai turisták sem tudták elrontani. Több órát barangoltunk a szobor körbejárása előtt, közben és után az erdőben, egyik ámulatból a másikba esve.

  Az óriás Buddha után felmásztunk a Wuyou kolostorba is, ahol végre láttunk az udvaron békesen szunyókáló szerzetest is. Mondjuk amilyen szép és meleg idő volt, a helyében valószínűleg én is ezt csináltam volna. Út közben még át kellett vágnunk egy kis halászfalun is, de ez a legrosszabb turistacsapdákat idézte az erőszakos árusaival és a mindent beterítő kosszal. Sajnos azonban megkerülhetetlen, ha az ember át akar jutni a kolostorhoz a félszigetre.

  Még azzal együtt is, hogy majdnem az egész parkot bejártuk, Le Shant bő fél nap alatt meg tudtuk nézni. Chengduban még megvettük az újabb buszjegyeket a holnapi napra gondolva, aztán megvacsoráztunk egy közeli helyen, ahol Juditnak sikerült vega tésztát vennünk (a főnök hathatós segítségével) én pedig egy finom kínai hamburgerrel koronáztam meg a napot.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Dafosi, 大佛寺

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now