- Reis weergeven
- Toevoegen aan bucketlistVan bucketlist verwijderen
- Delen
- Dag 9
- zaterdag 15 maart 2025 om 09:31
- ☀️ 29 °C
- Hoogte: 10 m
ThailandLaem Son9°42’51” N 99°59’41” E
Ко Панган, перший день на острові

Сьогоднішня ніч була без пробуджень, таке полегшення! Усю ніч здавалося, що спека неймовірна, хоча кондиціонер працював на 28 градусів. Так здавалося, поки ми не вийшли у залу без кондиціонера і не зрозуміли, що таке спека))
Десь о 5:00 ранку прокинулося усе живе, окрім нас. Шматочок джунглів за будинком вибухнув цвіріньканням, клацанням та оханням. Киця почала ломитися в спальню із потужним мявкотінням. Марк вийшов, погладив її, вгамував, і повернувся. Ми спали ще до 9:00. Запізно для Альми, але вона так солодко спала і так багато пережила за останні дні, що я вирішила дати їй (і нам) виспатися.
Прокинулись ми з донечкою, вона одразу ж сама злізла з ліжка і поповзла до киці в залу. Я запропонувала Марку виспатися, поки я з Альмою приготую сніданок.
До сніданку ще був кавалок роботи: вмити Альму, зняти нічний підгузок, погодувати Тото, почистити її горщик, знайти для Альми щось, що її може відволікти від скляних дверей у двір із басейном, бо вона навчилася їх відкривати самостійно. Киця пішла у двір після свого сніданку. А я нарешті змогла взятися за готування нашого. Зробила для нас вівсянку з йогуртом, гранолою, арахісовою пастою, шоколадними крапельками та курагою. А для Альми – замочені з вчора зернятка чіа з мигдалевим молоком та суміш пластівців із йогуртом та апельсиновим соком.
Прокинувся Марк, ми із задоволенням поснідали, трошки пограли із Альмою, та вона швидко стомилась. Тому я її заколисала на сон, і сама заснула. Ми поспали годинку, а коли прокинулися, Тото вже повернулася у прохолодний дім.
Ми вирішили поїхати пообідати і вивезти сміття. Марк завів машину заздалегідь, щоб охолодити кондиціонером салон. Я зібрала речі для Альми, і ми виїхали. От не можемо ми спокійно посидіти вдома і вгамуватися трохи після двох перельотів, численних переїздів на таксі та переправою на паромі.
4 хвилини машиною, і ми вже були у невеликого тайського закладу під дахом з бамбуку. Ми замовили їжу середньої гостроти, об яку обпекли собі язики згодом. Дівчинка, донька власниці закладу, із величезним задоволенням грала з Альмою у піжмурки.
Повернувшись додому, ми виявили у Альми висип через спеку. Звідусіль навколо шиї, по спині та по руках. Я обмила її прохолодною водою, а Марк обробив шкіру присипкою від опіків з аптечки.
Через якийсь час Альма попросилася у басейн, і ми застрибнули освіжитися. Після басейну донечка була вже стомлена і готова спати, тож я її заколисала.
Увечері, як Альма прокинулася, ми вирішили виїхати повечеряти до бурманського закладу, що тут прямо поруч із домом, та він був закритий. Ми підʼїхали до фруктового стенду та закупилися там бананами, манго різних видів, фруктами дракона, кокосовою водою та імпортованими яблуками.
Я запропонувала подивитись, що із себе представляє нічний ринок їжі. Ооо, дарма ми туди пішли увечері. Голосно, багато неонових вогнів, світла, натовпи людей, зграї мопедів. Нам швидко стало занадто, і ми втекли до невеликого ресторанчику. Замовили там їжі з собою, і повернулися додому.
Лишалось півгодинки до нічного сну Альми. Та вона була така збуджена цим ринком, що лише через годину почала терти оченята. Я взяла її у спальню, та вона ніяк не хотіла спатки. Ми вийшли із нею знову у залу трохи переключитися. Марк вже накрив на стіл, сподіваючись, що Альма засне, і я зможу вийти на вечерю.
Ми помінялися, Марк взяв Альму, а я поїла та оплатила оренду машини. За кілька хвилин я знову взяла донечку заколисувати. Після майже години моїх акробатичних номерів, різних видів присідань, танців, співів та шипіння, вона заснула в ергорюкзаку. На годиннику була вже північ. Вона була активна майже 6 годин, при нормі у 3,5.
Я вийшла у залу розділити тайський кокосовий десерт із Марком, після якого ми також пішли спати.Meer informatie