- Dag 144

- zondag 2 april 2017 om 14:30
- ☀️ 27 °C
Nieuw-ZeelandWaimata River38°40’14” S 178°1’57” E
Foto's Lake Waikaremoana deel 2

En hierbij de laatste foto's van Lake Waikaremoana :-)

Wietske NijhofWow, wat een mooie beelden😀 dat wordt straks weer een schitterend album 😙
- Dag 159
- maandag 17 april 2017 om 13:32
- 🌧 17 °C
- Hoogte: 24 m
Nieuw-ZeelandNgarunui Beach37°49’6” S 174°49’47” E
Trip North Island

Ondertussen alweer ruim 2 weken onderweg. Eerst onderweg richting Opotiki, een prachtige weg langs een rivier tussen de bergen (of heuvels zoals ze het hier waarschijnlijk noemen). Opotiki even ingeweest en Sophia weer ontmoet. Vervolgens doorgereden naar een goedkope camping in Ohope, waar we uiteindelijk 3 dagen zijn gebleven. De restanten van cycloon Debbie kwamen over, dus 3 dagen stromende regen gehad. De campingeigenaren hadden heel aardig een hal voor ons geopend zodat we niet alleen maar in onze auto hoefden te zitten..
Nadat de regen weg was een hike tussen Ohope en Whakatane gemaakt. Er was mij verteld dat dit een 17km lange en prachtige hike was. Wij hebben hier 7km van gedaan kwamen we achteraf achter, het bleek namelijk een loop en wij hebben daar maar een gedeelte van gedaan. Lekkere hike, prachtig weer en mooie uitzichten!
Hierna geluncht langs een rivier die al begon te overstromen, een uur later met vloed zou de weg helemaal overstroomd zijn. Achteraf blijkt dat die rivier ook de reden te zijn dat Edgecombe geëvacueerd werd. Doorgereden naar Tauranga/Mount Manganui. Camping gevonden en daar 's avonds heerlijk in een hot pool gezeten.. de volgende ochtend Mount Manganui beklommen, wat een geweldig uitzicht!
Hierna doorgereden en kwamen we in de vrijdagmiddagborrel terecht bij Hannah & Robbie (de zus en zwager van mijn baas). Hier lekker gegeten, gedronken en kregen we een echt bed aangeboden. Zij woonden op een kiwi orchard, dus mooie wijde omgeving.
Toen doorgereden naar de Coromandel Peninsula, mooie gebied ook, prachtige natuur en super geluk met het weer. Telkens tussen de buien door allerlei hikes kunnen doen. Laatste dag hadden we nog een hike willen doen, maar daar was helaas de weg nog afgesloten vanwege cycloon Debbie. De volgende dag zou Cycloon Cook aan land komen en was er weer heel veel regen voorspeld. Onderweg naar Raglan wilden we Hamilton in, maar het kwam met bakken uit de lucht, dus maar doorgereden. Afgelopen weekend in Raglan verbleven. En waar de rest van Nieuw Zeeland regen en overstromingen had, hadden wij elke dag een paar fikse buien en tussendoor prima weer! Hier bij Raglan Backpackers verbleven met jacuzzi, sauna en hangmatten en de tijd doorgekomen. Afgelopen avond bij een familie die Sophia al eerder ontmoet had gedineerd en konden hier blijven slapen.
Vanmiddag weer op pad gegaan richting Mount Taranaki en dan door naar het Zuidereiland!
Hierbij wat foto's van mijn telefoon, van mijn camera volgen later!Meer informatie

Wietske NijhofLieve Ellen, wat fijn dat jullie zo goed door het slechte weer gekomen zijn! Net overal op tijd weg en toch mooie hikes kunnen maken ☺ prachtige foto''s weer! Ondertussen heb je , denk ik het grootste deel van het Noordereiland wel gezien. Geniet van het volgende stuk en hopelijk nog even mooi weer voor je de winter ingaat ☺ een hele dikke knuffel ❤😙
- woensdag 19 april 2017 om 16:39
- ☀️ 17 °C
Foto's trip North Island

Hierbij de foto's van Gisborne naar Ohope, Ohope en Whakatane.
- woensdag 19 april 2017 om 16:45
- ☀️ 17 °C
Foto's Trip North Island

Foto's van Tauranga/Mount Manganui en Taurua (Coromandel Peninsula)
- woensdag 19 april 2017 om 16:50
- ☀️ 16 °C

Foto's van Hot water beach, de walk to Cathedral Cove en Whangapoua

Dimitri PapareIk zie het al!!! Jij hebt echt een zwaar leven!! 😜 Lekker genieten!!!! 👍

Ellen NijhofResultaat van vele regen.. daarom konden we niet helemaal naar Cathedral Cave konen, denk dat daar de hele weg er zo uit zag.
- woensdag 19 april 2017 om 16:59
- ☀️ 16 °C

Tot slot de foto's van Coromandel City en Raglan

F van PuttenEllen wat mooi allemaal. Ik heb net de foto's en verhalen samen met Veroon bekeken. We wensen je nog veel plezier met de resterende tijd die je nog hebt. Heel stoer allemaal hoor!
- Dag 173
- maandag 1 mei 2017
- 🌙 7 °C
- Hoogte: 7 m
Nieuw-ZeelandMaitai River41°16’29” S 173°16’52” E
Mount Taranaki en Marlborough Sounds

Alweer 2 weken geleden vertrokken uit Raglan, dus tijd voor een korte update.
Vanuit Raglan doorgereden naar het zuiden richting Mount Taranaki. Onderweg wat heerlijke plaatsjes en mooi campings aangedaan voordat ik op de North Egmond parkeerplaats terecht kwam. Dit is het vertrekpunt naar de Summit van Mount Taranaki (door Cook Mount Egmond genoemd) die op een hoogte van 2518 meter is.
De Maori legende zegt dat Taranaki getrouwd was met Ruapehu. Ruapehu ging vreemd met Tongariro, waarna Taranaki en Tongariro een groot gevecht kregen. Tongariro verloor zijn hoofd (die kwam in Lake Taupo terecht en is nu bekend als Moututaiko Island) en Taranaki vertrok naar de westcoast, onderweg liet het diepe groeven achter, nu bekend als Wanganui River. De verwachting is dat Taranaki weer terug zal keren naar zijn geliefde, daarom durven vele Maori niet te wonen tussen Mount Taranaki en Mount Ruapehu.
Die vrijdagochtend om 6u vertrokken samen met een Engels stel en 2 Duitse jongens, die ik op de parkeerplaats had leren kennen. Rond 7u kwam de zon op, een prachtig gezicht, en de tocht ging verder. Ondertussen wel wat hikes gemaakt, toch blijf ik slecht in steil omhoog (daar geef ik ons vlakke Nederland de schuld van ;-)), gelukkig had Emily daar ook last van dus rustig maar gestaag gingen we verder. Al met al een helse tocht, eerst een steil pad omhoog, toen wat trappen en klimmen over rotsen, daarna een zandheuvel steil omhoog, waar je elke keer de helft van je stap terugglijdt en tot slot rotsbeklimmen, kon het niet eens meer hiken noemen ;-) En toen zagen we de eeuwige sneeuw!!! We waren er... nog niet.... vervolgens nog een klim van 20min (iedereen zei 10) omhoog, klauteren over rotsen sneeuw en ijs. Maar het uitzicht was het absoluut waard. Het was super helder en een strakblauwe lucht. Vanaf dat punt kun je Tongariro, Auckland en het Zuidereiland zien. Geweldig! En toen begon de tocht naar beneden. 11uur in totaal, was gesloopt toen ik beneden was, maar gelukkig doe je dit maar 1x in je leven ;-)
De dagen erna wat hikes rondom Mount Taranaki gemaakt en onderweg gegaan richting New Plymouth, Wellington en het Zuidereiland. Helaas was er weer regen onderweg, dus 2 dagen eerder naar het Zuidereiland vertrokken, zodat ik de 3,5u durende ferry overtocht in mooi weer zou doen. Helaas heb ik de dolfijnen gemist, die waren al in Wellington, maar een super mooie overtocht gehad. In Picton een hike gemaakt naar een lookout over Picton en de Marlborough Sounds, super mooi! En vervolgens een aantal dagen gekampeerd in de Marlborough Sounds. Hier meerdere stingrays gezien, mooie vergezichten, een prachtige storm over het water en heerlijk gekampeerd aan het water. Helaas wederom geen dolfijnen gezien dus denk dat ik nog maar een keer terug moet ;-)
Op het moment in Nelson en vertrek straks richting Abel Tasman, Golden Coast en Farewell Spit. Vanuit Nelson al een mooi uitzicht over de zee, de groene bergen en sneeuwtoppen, dus ben benieuwd :-)
Hierbij de foto's van Mt TaranakiMeer informatie

Linda EldersWauw gaaf Ellen!! Stoer dat je die helse tocht op die berg hebt volgehouden!! Uiteindelijk fantastisch uitzicht waar je het dan allemaal voor doet hè! Abel Tasman is ook fantastisch mooi!! Geniet ervan!! 💋

Ellen NijhofHet was echt een helse tocht, kon de volgende dag nauwelijks lopen... maar uiteindelijk doe je het voor het uitzicht... haha
- Dag 175
- woensdag 3 mei 2017 om 13:45
- 🌧 14 °C
- Hoogte: 18 m
Nieuw-ZeelandGo Ahead Creek40°51’32” S 172°48’18” E
Foto's Mt Taranaki en Marlborough Sounds

Hierbij de foto's van Mt Taranaki, de dagen erna, de campsites en de ferry

Renske van der GrijnWat is het toch een mooi land! Heel gaaf allemaal, lucky you :)
- Dag 175

En de foto's van Picton en Marlborough Sound
- zaterdag 13 mei 2017 om 06:59
- 🌬 8 °C
Abel Tasman, Golden Bay & Nelson lakes

Vanuit Nelson naar Abel Tasman gereden. Hier de volgende dag de watertaxi genomen naar Bark Bay, onderweg stopte de watertaxi bij Split Apple Rock en bij Adele Island. Bij dit eiland ligt een hele kolonie zeehonden. Bij Bark Bay moest ik een uur wachten dus hier een korte hike gemaakt en geluncht. Vervolgens met de kayak naar Anchorage, vanwege vloed konden diverse lagoons in en de rivier omhoog. Onderweg meer zeehonden tegen gekomen. Vervolgens naar een klein eilandje gekayakt en hier waren ook allemaal jonge zeehondjes, die aan het spelen waren, echt te leuk. Toen we weg wilden gaan hadden we een penguin om onze kayaks die een vis achterna zat. Echt te schattig, dit is volgens mij de blauwe penguin en de kleinste in zijn soort. Later in een lagoon nog 2 babyseals die een show weg gaven, echt super tof! vanaf daar de watertaxi terug naar Marahau.
De dag erna doorgereden naar Totaranui en daar een 7u lange gave hike gedaan door het bovenste gedeelte van Abel Tasman.
De dag erna doorgereden naar Farewell Spit, dit is een 12km lange en ongeveer 1km brede zandduin midden in de zee. De eerste 4km mag je lopen, daarna mag je alleen met gids. Ik heb de 4km gelopen, de zandduinen overgestoken en aan de andere kant terug gelopen. Toen kwam ik een beetje in tijdnood, wilde namelijk met eb bij Wharariki beach zijn, dus de duinen nog maar een keer overgestoken. Al met al duurde dat iets langer dan mijn planning dus eb niet helemaal gehaald bij Wharariki beach. Hier liggen bij eb gigantische rotsblokken op het zand, terwijl die normaal onder water liggen. Abel Tasman en Golden Bay hebben een verschil van bijna 5 meter tussen eb en vloed, dus dat is echt super veel. Bij eb ontstaan er op Wharariki beach ook allerlei plassen waar de baby seals in spelen. Echt super schattig. Vanuit daar doorgereden naar Cape Farewell en Pillar Point waar je een super uitzicht hebt over Farewell Spit.
Vanuit daar doorgereden naar Nelson lakes, hier helaas niet aangekomen omdat mijn auto oververhit raakte. Mijn auto werd weggesleept naar Wakefield, maar gelukkig waren er hele lieve mensen, Denise en Alister, gestopt en die hebben eerst met mij bijna 2u gewacht op de sleepwagen en vervolgens mij 2 nachten in huis genomen terwijl mijn auto gemaakt werd. Echt super tof! Nog maar 2 dagen in Nelson blijven hangen, totdat cycloon nummer 3 weg was en ik door kon naar Nelson Lakes. Hier wat mooie hikes gemaakt, waaronder Mt Robert (1400meter) en een paar nachten verbleven en toen doorgereden naar Westport.
Hierbij de foto's van Nelson, Denise en mij en de vogels in Farewell SpitMeer informatie

Wietske NijhofHad dit verhaal nog niet goed gelezen! Wat ben je actief en wat zie je ontzettend veel moois 😀 zal nog veel tijd kosten om straks alle foto's op groot scherm te zien😉😙
- zaterdag 13 mei 2017 om 12:50
- ⛅ 11 °C
Foto's Golden Bay en Nelson Lakes

Hierbij de foto's van Wanui Falls, Te Waikoropuru Springs en Nelson Lakes

Gerard NijhofHoi Ellen, Wat ben je toch actief. Langzamerhand zul je wel weer toe zijn aan een vaste plek en werk. Reizen is zeer vermoeiend. Je hebt weer prachtige foto.'s gemaakt en wat een prachtige natuur. Over een aantal uurtjes ben je jarig en je ben al weer een half jaar op reis. Prettige verjaardag!

Wietske NijhofWat een prachtige natuur daar! En zulke mooie foto's met schitterende kleuren! Echt om tot rust te komen ☺ geniet ervan! Ook de weerspiegelingen in het water zijn prachtig! Veel plezier ❤😙
- zaterdag 13 mei 2017 om 16:30
- ☀️ 13 °C
Foto's Golden Bay

Hierbij de foto's van Wharariki beach
- zaterdag 13 mei 2017 om 16:40
- ☀️ 13 °C
Foto's Golden Bay (2)

Hierbij de foto's van Farewell Spit

F van PuttenEllen, wat mooi wat mooi allemaal. Ik zal de foto;s en verhalen vanavond weer aan tante Veroon laten zien. Maar ik weet nu al dat ze ze erg mooi zal vinden.
- Dag 186
- zondag 14 mei 2017
- ⛅ 14 °C
Foto's Abel Tasman & Nelson Lakes

Hierbij de foto's van Abel Tasman NP

Daniëlle De RuijterJaloers!! Kom maar weer na huis! Ennuh .. pauwen lopen hier ook rond😉

Ellen NijhofKlopt, maar ze liepen zo mooi bij elkaar.. haha.. voorlopig nog niet. Net weer een baan gevonden, dus blijf nog eventjes weg ;-)
- Dag 204
- donderdag 1 juni 2017
Westcoast

Vanaf Westport eerst doorgereden naar boven, richting Kaharangi national park, hier een prachtige kustlijn met een nationaal park aan de andere kant. Hier 2 dagen verbleven en weer terug gereden naar Westport. In Westport een mooie wandeling langs de kustlijn gemaakt richting de sealscolony. Er was mij verteld dat je Australië kon zien op een hele heldere dag, helaas die dag niet..
Vanuit Westport via de pancake rocks (rotsen die lijken op een stapel pannenkoeken) en de blowholes in Punakaiki naar Greymouth gereden. Daar had ik afgesproken met Coban. In Nelson Lakes NP heb ik een man (Kelly) leren kennen, daar een hike mee gedaan en zijn zelf gevangen eel geproefd. Zijn zoon woont in zijn huis in Greymouth en als ik in de buurt was moest ik hem bellen, dus zo gezegd, zo gedaan. Zodra ik Coban zag, nodigde hij mij direct uit en kon ik in zijn huis verblijven. Eigenlijk wel heel fijn, want de dag erna was mijn verjaardag. Omdat ik mijn verjaardag wel een beetje wilde vieren had ik Coban uitgenodigd voor de Montheith's brouwerij. Helaas kon hij op mijn verjaardag niet wat hij heeft dan koor. Dus op mijn verjaardag heb ik in het Afrikaans en Schots meegezongen in een koor en daarna lekker met wijn en hapjes een onverwachts leuke en relaxte avond gehad. Voor mij om 1.30u werd het nog specialer, want toen kreeg ik een telefoontje dat mijn nichtje, Kaia, geboren was. In Nederland was het nog steeds 17 mei, dus op mijn verjaardag.
De dag erna alsnog naar de brouwerij, hier een tour gedaan en lekker gegeten. Ik mocht nog langer blijven, maar besloten om de volgende dag door te rijden landinwaarts naar Arthur's Pass.
In Arthur's Pass vertelde de I-site dat het die nacht zou gaan sneeuwen (en de temperatuur rond de 2 graden zou blijven). Eerst lekker bij het kampvuur gezeten en leuke mensen leren kennen en toen de auto in, en wat was het koud... de volgende dag kwam ik erachter dat het -5 geweest was.. Die dag een hike gedaan met een super uitzicht over de omliggende bergen. Arthur's Pass ligt bij een skigebied en de bergen hadden dan ook hun eerste laag sneeuw erop liggen, super mooi om te zien!
Die avond iets beter voorbereid, dua met een kruik en een shirt met lange mouwen (ipv een t-shirt) in bed en toen was het heerlijk behagelijk.
De volgende dag nog korte hike naar een 135meter hoge waterval geweest, hiervoor illegaal langs de gesloten hekken om geklommen, want we spraken wat mensen dat dat makkelijk kon en alleen het vieuwingsplatform gesloten was.. was wel indrukwekkend om te zien. En toen weer richting de westkust naar Hokitika.
In Hokitika naar de Hokitika Gorge geweest. Dit is een meer met onnatuurlijk blauw water, super mooi. Hier weer een speciaal momentje, want een meisje vroeg mij om een foto te maken en toen ging ze op haar knieën.. terwijl ze haar vriendin ten huwelijk vroeg, was ik de fotograaf. Toch wel een heel bijzonder moment!
Daar nog een nachtje gebleven en doorgereden naar Franz Josef. Franz Josef en Fox Glacier liggen een halfuurtje van elkaar af en staan bekend om hun glaciers die zijn ook zeker indrukwekkend, ook al worden ze elk jaar kleiner. In Franz Josef heb ik een baan gevonden in een restaurant, dus wordt nu volop ingewerkt. Omdat het toch wel kouder wordt en ik niet echt winterkleding heb, ben ik afgelopen weekend richting Wanaka gegaan. Hier wilde ik oorspronkelijk op zoek naar een baan en dacht als ik toch ver moet rijden voor een plaats met wat winkels, dan maar iets verder. Maar wat een mooie omgeving is dat! Een heerlijke vibe en geweldige natuur. Een weekend is helaas niet genoeg, dus ga hier zeker nog een keer naar terug. Op zondagavond had ik super veel mazzel, want 1 van de mensen die ik had leren kennen zag op FB dat het zuiderlicht te zien was in Wanaka, dus uiteindelijk besloten om op zoek te gaan en we hebben het gevonden!! Het is vooral een groenige gloed die je ziet en die met banen wat beweegt, lastig uit te leggen, maar wat bijzonder om dat in het echt te zien en hoe mooi is de natuur dat het dit kan. Gelukkig hadden we iemand mee die een goede camera had en die heeft dan ook wat super foto's gemaakt. Op de foto's zie je ook een rode gloed, die kun je met het blote oog niet waarnemen, maar wat mooi...
Aan komende tijd is de planning om in Franz Josef te blijven, weer wat te sparen voor ik weer verder doortrek naar het zuiden.
Hieronder de foto's van Westport en Kahurangi NPMeer informatie

Tessa PostmaHi Ellen Wat een prachtige omgeving. Fijn dat je de moeite neemt om ons mee te laten genieten. Zuiderlicht ivp van noorderlicht hele belevenis. Liefs Tessa
- vrijdag 2 juni 2017 om 14:45

Hierbij wat foto's van onderweg en de Pancake Rocks,
- vrijdag 2 juni 2017 om 14:50

Hierbij de foto's van Arthur's Pass
- vrijdag 2 juni 2017 om 14:55
- ☀️ 25 °C
Foto's Westcoast

Foto's van Hokitika Gorge en Lake Kaniere, mijn overnachtingsplek, en Lake Mapourika, mijn lunchplek de volgende dag :-)

Wietske NijhofLieve Ellen, wat een prachtig verhaal weer! Wat zie jij ontzettend veel moois! Wat een schitterende vergezichten en leuke ontmoetingen😀 het zuiderlicht ziet er ook heel bijzonder uit! Succes met jouw nieuwe baan! Even wat geld verdienen voor de volgende etappe 😉 heel veel liefs en een dikke knuffel ❤😘

Gerard NijhofHoi Ellen, het moet een prachtige ervaring zijn om al die mooie landschappen met je eigen ogen te zien. En als toegift het zuiderlicht. Ik hoop dat het pakketje deze week aankomt.😙 Nog veel warme nachten gewenst en veel plezier. Kus😚
- vrijdag 2 juni 2017 om 14:57
- ⛅ 27 °C

Hierbij de foto's van Franz Josef Glacier en Fox Glacier
- vrijdag 2 juni 2017 om 15:00
- 🌙 4 °C
Foto's Westcoast

En hierbij de foto's van Wanaka en een prachtig zuiderlicht en de milkyway :-)
- ☀️ 4 °C
- Hoogte: 311 m
Nieuw-ZeelandFrankton Arm45°2’45” S 168°39’49” E
Franz Josef, Wanaka, Queenstown

Alweer even geleden zie ik.
Na 3 weken in Franz Josef te hebben gewerkt, in totaal 50uur gewerkt :-/ Vooral aan het werk om mijn huur en boodschappen te betalen, dus besloten om mijn baan op te zeggen en door te reizen. Hier na een week werken en verder niet veel doen, wat leuke mensen leren kennen, wat mooie hikes gemaakt, rondom lake Matheson en naar het strand in Okarito, en vooral veel plezier gehad.
Vanuit Franz Josef doorgereden naar Wanaka, hier was ik al even geweest om te shoppen, nu heb ik een aantal mooie hikes gemaakt, Roy Peak en Rob Roys Glacier. Een totaal andere glacier dan Franz Josef en Fox zijn. Deze ligt als den deken over de bergen en hierbij kun je ook zien hoe dik de glacier is. Helaas was het wat bewolkt en op de foto's is het verschil tussen de glacier en de wolken wat lastig te onderscheiden. Tevens in Wanaka wat oude bekenden tegengekomen in de supermarkt, zo groot is Wanaka :-), dus besloten voor een borrel te gaan met Mattia (vebleef dezelfde tijd als mij in Gisborne) en Frederica (Fred uit Franz Josef) ging ook mee, dus even gezellig. Nog wat bekenden van de laatste keer in Wanaka tegen gekomen en voordat je het weet is de avond weer voorbij.
De volgende dag zijn Fred en ik doorgereden naar Queenstown. Hier met Michaela (uit Franz Josef) afgesproken en een camping geboekt. Fred verbleef bij vrienden. Dit weekend was het ook Winterfestival in Queenstown, dus de hele dag live muziek en shows midden in de stad en enorm veel toeristen. Ontzettend naar mijn zin gehad. De eerste dag eerst 's ochtends vroeg van de biggest swing gegaan... zo gaaf en zo eng! Hij liet mij een tijd bungelen en vroeg count down or suprise, ik: surprise... countdown... suprise... I don't know. Waarop hij zei vanaf 3 een surprise countdown op 2 waarop hij de knop in drukte en hij mij liet vallen... 70meter vrije val en dan schommel je door de vallei. Zo gaaf!! En gelukkig hoefde ik niet zelf te springen :-)
Die middag naar boven gelopen naar de gondola en daar 2 ritjes in de Luge gehad. Dit zijn soort van skelters die best hard de berg af gaan, enorm lache! 's avonds een drankje in de kroeg gedaan om de rugby wedstrijd te kijken, Lions vs All blacks, begin er langzaam van te houden..
De dag erna met Michaela Queenstown Hill beklommen, een leuke hike met mooi uitzicht. En nog even geskypt met familie die op Down The Rabbit Hole zaten, gelukkig had ik zelf ook een festival, waardoor ik er toch een beetje bij was ;-)
Na een leuk weekend, waarin ik veels te veel geld uitgegeven heb doorgereden naar Milford Sound. Hier een cruise gemaakt en wat hikes. Super mooi regenwoud, alles is groen en begroeid. De cruise ging tussen de fiorden door en ondanks dat ik weer geen dolfijnen gezien heb, was het erg mooi..
Nog een klein stukje verder naar beneden en dan zit ik in het zuidelijkste puntje van NZ..
Hieronder de foto's van Franz Josef, Lake Matheson en Okarito.Meer informatie

Wietske NijhofSuper mooie foto's en verhalen weer!! Fijn te horen dat je zoveel moois ziet, maar het ook erg gezellig is! Stja, en Down to de Rabbit Hole mocht je natuurlijk ook niet missen 😀❤🤗
- ⛅ 16 °C
Foto's Wanaka

Hierbij de foto's van Wanaka
- ☀️ 21 °C
Foto's Queenstown

Hierbij de foto's van Queenstown, helaas kon mijn filmpje van de swing niet geupload worden..
- ⛅ 21 °C
Foto's Milford Sound