• Dag 1 - vettig doekske in de nek

July 5, 2024 in Japan ⋅ ☀️ 34 °C

Vliegen. Voor de ene is het urenlang de nieuwste films zien, boeken lezen, "voor mij een wit wijntje, aub", wat games spelen, "maar natuurlijk lust ik nog wel een glaasje" ... Voor de andere is het 16 uur lang de binnenkant van je oogleden zien, hectisch zoeken naar doggy bags om te vullen met een te duur en licht verteerd smoske van de luchthaven, benen origami waar menig kung fu meesters jaloers op zijn om toch maar een beetje goed te liggen ... Gelukkig ging de tussenstop in Dubai gesmeerd. De eerste vlucht duurde 7 uur, dan 1,5 uur in Dubai om dan nog 10 uur te moeten vliegen naar Tokio. Gelukkig krijg je vlak voor je landt nog snel een klamme, natte doek in je nek geveegd, zodat we toch ietwat ordentelijk landen in het super nette en gestructureerde Japan.

Wat ze ook goed kunnen die Japanners, is rijen vormen. Zo van de lange rijen aan de veiligheidscontrole om 23u34 terwijl de laatste trein naar het centrum vertrekt om 00u08. Wonder boven wonder halen we nog de monorail en hebben we nog net genoeg energie voor een korte wandeling naar het hotel. Een typisch Japans, klein kamertje is voor deze vermoeide reizigers de hemel voor 12 uur slaapgenot om de jetlag weg te werken. Slaapwel!