Dag 2 - Ginza, Chiyoda en pork rectum
July 6, 2024 in Japan ⋅ ☁️ 33 °C
Er is weinig dat zoveel deugd kan doen, dan je jetlag 12 uur lang uitslapen en dan gewoon kunnen aanschuiven aan een heerlijk ontbijt. Al ontdekken we wel al heel snel dat Japan een land is met veel regeltjes en systemen die goed in elkaar steken, maar wel het soms wat onduidelijk maken voor twee nog onervaren, barbaarse westerlingen. Gelukkig is er voor alles een handleiding. Zo dus ook voor het ontbijt. Een dienblad met 9 lege vakjes mag je gaan vullen in verschillende rondes. Een speciaal varkensgerecht bestellen dat doe je via een ander labeltje. Er is een apart dienblad om te gaan bijhalen... Het is wel echt allemaal enorm lekker, ook al herkennen we maar de helft van wat we eten.
Nadien besloten we om nog niet te ver te gaan ontdekken in Tokyo zodat we nog wat konden bekomen. Ginza en Chiyoda, de twee wijken die het dichtst bij ons hotel liggen stonden op het programma. Dit zijn twee wijken die vooral bekend staan omwille van de hoge wolkenkrabbers, luxe winkels en het Imperial Palace.
Ondanks dat we in het centrum van Tokyo rondlopen, merken we geen drukte. Er is uiteraard veel volk, maar het voelt minder "krap" aan dan de meeste grootsteden.
Na het ontdekken van enkele winkels met allerlei gadgets, arriveren we bij "Intermediatheque". Een gratis natuurhistorisch museum met vooral een focus op taxidermie. Een dikke aanrader! Weinig volk, interessante materie, gratis, airco ...
Een beetje verder ligt het Imperial Palace en bijhorende tuinen. Wederom, gratis inkom! Deze grote, groene vlek bevat een erg rijke geschiedenis en heel veel onheilspellende kraaien. Die doerakken zullen geweten hebben dat het ging onweren, want nog geen 10 minuten later gingen de hemelsluizen open. Gelukkig konden we nog net terecht in een café met overdekt terras, toevallig met als naam "Brussels" - daar moet je dan 17 uur voor gereisd hebben.
Nadien zoeken we in Nihonbashi iets om te eten. Dat is altijd moeilijk de eerste paar dagen van een reis. Je kunt nog niet zo goed de tourist traps herkennen en het resultaat is dat je lang rondslentert op zoek naar iets waar enkel Japanners zitten. We vonden een Yakitori restaurant met enkel locals. Yes! Na wat zoeken vonden ze toch een Engels menu. Handig! Op het menu staan alleen tot de verbeelding sprekende gerechten als "Pork Rectum". Wat?! Voor onze eerste maaltijd houden we het toch maar veilig en kiezen voor wat kippen spiesjes en een gerecht met varkensbuikspek. Die rectum is voor later.
Nog snel een 7/11 supermarkt stop vooraleer we in onze verrassend grote beddebak duiken, is het slot van de dag.Read more

Allee zeg, nu da ge eens een varkenspoepenolleke kon eten… Spicy! [Moekie]