Japan Mont Misen

Travelers at this place
  • Day 19

Orizuru Tower, Hiroshima

May 3 in Japan ⋅ ☁️ 19 °C

Hitomi came from Nishinomiya to spend a day with in Hiroshima. We started at Orizuru Tower, which has an observation deck on the top floor, looking out over Peace Park and down to the A Bomb Dome below, and exhibits on the 13th floor.
    We discovered that it is possible to take a spiral slide down to the bottom. Naturally, that's what I did. The other two were horrified, but there was no way I was taking an elevator when I could slide down.

• Day 19

Roadtrip Tag 5 - Hiroshima

April 29 in Japan ⋅ ☀️ 16 °C

Am Vormittag waren wir im Friedensmuseum. Danach sind wir nochmal durch den Friedenspark geschlendert. Am Nachmittag haben wir den Shukkei-en Garten besucht. Zum Abendessen gabs Gyoza auf den Craft Beer & Gyoza Festival.Read more

• Day 18

Roadtrip Tag 4 - Hiroshima

April 28 in Japan ⋅ 🌧 16 °C

Ca. 2h hat die Fahrt von Onomichi nach Hiroshima gedauert. Gegen Mittag sind wir angekommen und haben uns erst mal in einer nahegelegenen Bäckerei gestärkt. Am Nachmittag hat uns Emmy bei einer 2,5-stündigen Stadtführung das historische Hiroshima gezeigt - Burg, Friedenspark & Mahnmale zur Erinnerung an den Atombombenanschlag im August 1945 gehörten ebenso wie viel japanische Geschichte & Hintergrundwissen dazu. Zum Abendessen gabs Okonomyaki Hiroshima Style.Read more

• Day 26

Mitaki-dera

April 26 in Japan ⋅ ☀️ 21 °C

Aufgrund von Klausis Empfehlung sind wir zum Mitaki Tempel und haben den dortigen Berg erklommen.

Die Wanderung war länger (und aufgrund fehlender Kondition anstrengender) als wir gedacht hatten, aber es hat sich wirklich gelohnt.

Der Ausblick auf Hiroshima und das Meer - so schön!
    Und der Bambuswald - herrlich!

Danke für den Tipp, Klausi!

###### 🇬🇧 english 🇺🇸 ######

Based on Klausi's recommendation, we went to Mitaki Temple and climbed the mountain there.

The hike was longer (and more strenuous due to our lack of fitness) than we expected, but it was definitely worth it.

The view of Hiroshima and the sea – so beautiful!
    And the bamboo forest – magnificent!

Thanks for the recommendation, Klausi!

• Day 7

Konnichiwa Hiroshima

April 26 in Japan ⋅ 🌙 8 °C

Früh am Morgen ging es mit einem holprigen Flug nach Japan, endlich! Und kaum hatte ich Fuß in das Land der aufgehenden Sonne gesetzt, da wusste ich es schon. Es wird großartig. Ich bin zwar erst seit knapp 14 Stunden hier, aber ich bin begeistert!

Alles fing mit einer super organisierten Immigration an, so schnell ging das noch nie ohne vorher ein Visum zu haben (und selbst dann). Jeder Einzelne auf dem Weg war hilfsbereit um geradewegs jeden Wunsch von den Lippen abzulesen, sozusagen.

Dann fuhr ein pünktlicher Bus uns in die erste japanische Stadt. Und natürlich kamen wir auch pünktlich an. Fix den JR Railpass abgeholt und schon ging es zum Hostel. In Seoul war es eher grauenhaft (Schnarchen, dreckig, unpersönlich). Aber hier: bäääm! Super nette Rezeptionistin, direkt alles erklärt, konnte meinen Backpack bis zum Check-in ablegen und die Stadt erkunden. Vorneweg: dafür dass das ein Hostel ist, schreit es nach Sternen. Ein ganzes Amenitie Kit (inkl. Pyjama, Zahnbürste, Haarbürste, Waschlappen, Feuchttüchlein, und Slippers) vorhanden. Die Klos: ein warmes Träumchen. Der Sitz ist vorgeheizt, und das Wasser auch. Man betätigt nur einen Knopf und fühlt sich (im wahrsten Sinne des Wortes) frisch geduscht. Die Duschen ausgestattet mit 2 verschiedenen Duschgels und Shampoos, Conditioner und Gesichtswasser. Haargel, Harsprühzeug, usw usw. Das habe ich auf all meinen bisherigen Reisen so noch *NIE* erlebt! Ihr merkt, ich bin begeistert.

In der Stadt ging es zu allererst zum 7-11, dem Konbini (Convenience Store) weshalb ich eigentlich hier bin - Spaß. Direkt mal ein Erdbeer Sandwich und frischen Smoothie gegönnt. Weiter ging es zum Friedenspark und dem nahegelegenen traurigen "Wahrzeichen" der Stadt, dem nach dem Atomschlag stehen gebliebenen Ausstellungsraum. Hier musste meine Begeisterung dem Entsetzen weichen, das in echt vor Augen zu haben. Auch das angeschlossene Museum mit Berichten ist mehr als nur eindrücklich. Die Stimmung war gedrückt, und obwohl es proppe voll war, hätte man eine Stecknadel fallen hören. Jeder Mensch dieser Erde sollte mal hier vorbei kommen. Insb. ganz besondere narzisstische Persönlichkeiten die ganz oben an der Macht stehen in einigen Ländern... Peace is always an option!

Weiter ging es zum Hiroshima Castle und einem nahegelegenen Park. Hier kehrte wieder Ruhe und Frieden ein und an manchen Stellen fühlte man sich wie in einem Ghibli Film. Spätnachmittags gab es dann ein traditionelles Okonomiyaki (dünner Pfannkuchen mit Kohl, Mungobohnen, Speck, Ei und einer speziellen Soße). Wird direkt vor einem zubereitet und man isst noch von der heißen Platte 😇 Anschließend machte ich mich noch auf zum Hafen um den Sonnenuntergang zu bewundern. Als ein großes Kreuzfahrtschiff vorbeifuhr kam eine alte Dame vorbei zum Fotos machen. Mit ziemlich gutem Englisch unterhielten wir uns dann über Kreuzfahrten, merkten beide, dass sie uns sehr Spaß machen, wir aber die Menschenmassen nicht so mögen 😂

Zurück im Hostel wollte ich eigentlich ins Bett, traf dann aber noch einen Franzosen und einen Belgier zum quatschen und nochmal kurz einen Spaziergang machen um das Phänomen der betrunken Salaryman zu bewundern, und ja so richtig Sturz besoffen.

«Hiroshimas Schweigen,
    Okonomiyaki glüht –
    Lachen bei Nachtwind.»

• Day 107

Miyajima Island 🦌⛩️

April 13 in Japan ⋅ ☁️ 15 °C

Søndag tog vi toget og en lille færge til øen Miyajima. Selve øen opfattes som en gud i den japanske tro, Shinto, og derfor er øens tempel, det 800 år gamle Itsukushima, bygget på stolper for ikke at røre det hellige land. Det er også stedet med den ikoniske 16 meter høje port, otorii, som I højvande ser ud som om den svæver på vandet. Søndag var der højvande tidlig, tidlig morgen og igen sen, sen aften, så vi så øen i lavvande, men jeg har sneget et billede ind med højvande 😉

Pga. sin status som helligt land siges det, at man, for at bevare helligheden, hverken må fødes eller dø på øen. Derfor er der heller ingen hospitaler eller kirkegårde. Øen er også kendt for de ret så nærgående og meget kawaii = nuttede shika-hjorte, som opfattes som gudernes hellige budbringere.

Og så er der maden 😋 Vi fik de lækreste grillede spyd med kylling, bbq pork og okonomiyaki (en slags tyk pandekage med masser af grøntsager) - og så sluttede vi af med guddommelig is 🍦Softice derhjemme har ingenting på deres soft serve her i Japan 😍

Der er også et lille akvarium på øen, som vi tog en hurtig runde igennem. Den bød bl.a. på lidt fiske-spa til Ollie (og et kæmpe nej tak fra Juzz), de dolkhaler, som Ollie var meget fascineret af som lille (tror mange har hørt ham fortælle historien om deres blå blod 😅) og den type skildpadder, som vi så i det fri på vores flodtur forleden.

Vejret var fantastisk og stemningen på øen virkelig rar - endnu en dejlig dag for os alle fire 🥰

• Day 106–108

Ankomst til Hiroshima og Peace Memorial

April 12 in Japan ⋅ ☁️ 17 °C

Efter nogle skønne dage i Fukuoka tog vi idag videre med Shinkansen til Hiroshima. Børnene er begyndt at elske Shinkansen - man bevæger sig langt på kort tid - og det er dejlig komfortabelt.
    Men måske vigtigst af alt - der er internet og tid til skærmtid😀 Togturen var kort, så vi var allerede i Hiroshima inden frokost.

Til frokost fik vi gyukatsu. Gyukatsu er japansk paneret og friturestegt oksekød. Det foregår ved at man får sin egen lille grillplade ved bordet, hvor man selv kan efterstege kødet ved bordet. Det smager skønt😋

Efter frokost aftalte vi at finde Hiroshima City Manga Library. Vi fandt biblioteket - og de havde Demon Slayer på engelsk, men kun bog 1 - 15. Bog 19 er fortsat ikke en del af samlingen - hvis nogen skulle mangle en fødselsdagsgave til Oliver🤣 Ved biblioteket var der en skøn park, hvor vi slappede lidt af i nogle timer sammen med de lokale.

Kl. 17.30 havde vi billetter til Hiroshima Peace Memorial Museum, og vi nåede lige at tjekke ind på hotellet og ringe hjem, inden vi tog vandreskoene på og gik imod Hiroshima Peace Memorial Museum.

Inden vi nåede frem talte vi med børnene om, at Hiroshima Peace Memorial Museum er et sted, hvor der kunne være mange, som var kede af det, fordi de måske havde mistet en nær, og at vi skulle respektere det ved at være stille og gå roligt. Det kom helt af sig selv - idet vi gik ind i museet mærkede vi, hvordan den tunge historie hviler over stedet og hvor tragisk historien om verdens første atom-bombe er. Personligt har jeg kun oplevet en lignende stemning en gang, og det var ved et besøg på Jøde-museet i Berlin.

Kl. 08:15 den 6. august 1945 stoppede tiden og Hiroshimas historie ændrede sig for altid. Bomben sprang 600 meter oppe i luften og smadrede det meste i 28 km radius. Cirka 70.000 mennesker døde øjeblikkeligt, og inden årets udgang var over 140.000 døde pga. brandsår, stråling og andre skader.

Én bygning blev stående, og den er i dag et af de mest kendte og stærkeste symboler på atombombens ødelæggelser: A-Bomb Dome. Bygningen står som den stod lige efter sprængningen.

Vi talte om, at det er da underligt, at Hiroshima i dag er en stor aktiv storby med millioner af mennesker og Chernobyl er en uddød by, hvor ingen kommer til at leve i mange år endnu. Det skyldes åbenbart tre ting: 1) Bomben sprang 600 meter over jorden, så radioaktiviteten blev spredt mere 2) Der blev “kun” brugt 60 kg radioaktivt materiale. 3) Det radioaktive materiale er noget andet - så mængden halveres meget hurtigere. Efter en uges tid var radioaktitiven stort set forsvundet i Hiroshima, men for mange mennesker var det allerede for sent.

Da vi ankom til hotellet tidligere på dagen var der en foldet rød papir-trane på puden - og den har relation til en historie om Sadako Sasaki. Sadako er en pige, der overlevede atombombningen som to-årig, men senere udviklede leukæmi på grund af strålingen. Inspireret af en japansk legende, der siger, at man får et ønske opfyldt, hvis man folder 1.000 papirtraner, begyndte Sadako at folde traner i håb om at blive rask. Hun nåede at folde over 1.000 traner, men døde desværre som 12-årig. Hendes klassekammerater og venner blev dybt berørte af hendes historie og besluttede at ære hendes minde. De samlede penge og arbejdede for at opføre Børnenes Fredsmonument i Hiroshima Peace Memorial Park, hvor en statue af Sadako med en papirtrane i hånden står som et symbol på håb og fred.

Udenfor museet står Fredens Flamme. Den blev tændt i 1964, og den vil fortsætte med at brænde, indtil alle atomvåben i verden er destrueret. Den symboliserer både sorg over dem, der døde, og håb for en verden uden atomvåben. Længere nede stå Fredsbuen. Under buen ligger en stenkiste med navnene på alle kendte ofre for bomben – både dem, der døde med det samme, og dem, der senere døde af følgerne. Buen er formet som et beskyttende tag, og den bærer inskriptionen: “Hvil i fred, for vi vil ikke gentage fejltagelsen.” Når man står det rigtige sted, kan man se gennem buen, hen over flammen, og direkte mod A-Bomb Dome. Det er med vilje – arkitekturen binder fortidens tragedie, nutidens minde og fremtidens håb sammen i én lige linje.

Med en således opløftet stemning forlod vi museet, og begyndte at gå hjem. En af de fantastiske ting ved Japan er de (meget) lange indkøbsgader, som er overdækkede, så det føles som at gå rundt indenfor. Vi fik handlet lidt (blandt andet et par nye solbriller og flere sko) og så havde vi lovet børnene McDonalds. Det er måske fair nok efter en dag med omkring 21.800 skridt og ca. 18 km vandring - og helt uden klager😀

• Day 224

Hiroshima

April 11 in Japan ⋅ ☀️ 21 °C

Nous n'avons passé qu'une demi journée à Hiroshima pour y manger un délicieux okonomiyaki avec des supporters des Hiroshima Carps, visiter le centre ville avec son château et son impressionnant musée de la paix, commémorant la dévastation qui eut lieu le 6 août 1945 (little boy largué par le B29 Enola Gay).Read more

• Day 13

Miyashima

Yesterday in Japan ⋅ ☁️ 14 °C

Am 06 August 1945 um 8.16 werfen die Amerikaner die erste Atombombe auf eine Stadt. Heute haben wir diese traurige 😢 Geschichte Japans angesehen. Jeden Morgen um 8.16 wird i Hiroshima die Friedensglocke geläutet, um an dieses Ereignis zu erinnern. Wir haben uns einen Tempel angesehen, der neu aufgebaut wurde, das Epizentrum, wo die Bombe 💣 einschlug, das Museum, die Straße des Friedens und vieles mehr. Es war ein sehr bewegender Tag, der zum Nachdenken anregte und auch traurig 😢 machte.
    Zu Mittag haben wir okonomiyaki gegessen. Das ist ein traditionelles Gericht in Hiroshima.
    Danach haben wir uns Miyashima angesehen. Das ist eine Insel, wo ein Schrein mitten im Wasser steht. Es hat heute Nachmittag viel geregnet und wir sind ordentlich nass geworden.

• Day 18

Hiroshima

May 2 in Japan ⋅ ☁️ 21 °C

We had a lovely strolling day around Genbaku Domu - in English, the A Bomb Dome - and then taking a leisurely river cruise to see the main sights in the area near the Dome. No one would ever make bombs if they could see what happened here on August 6, 1945. Hiroshima today is a beautiful, green city, as well as a powerful reminder of the need for peace to prevail.Read more

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android