- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Jan 19, 2025, 11:59 PM
- ☁️ -3 °C
- Altitude: Sea level
NorwayKjeøya68°13’52” N 14°33’59” E
Dag 5 avond

Dat de Viking-excursie niet doorging was even een teleurstelling, maar dat werd vanavond rúimschoots goedgemaakt.
Aangezien we vanmorgen de Poolcirkel waren gepasseerd, was de kans dat we het Noorderlicht te zien kregen ook aanwezig. Ik had daarvoor een app gedownload, die me een melding zou geven.
En vlak voor het avondeten gebeurde het….dé melding voor iets waar ik al jaren een enorme wens voor had.
Snel naar buiten, en ja hoor…..in de verte, nog heel vaag gebeurde het….zacht groen licht….het Noorderlicht! 💚
Walsend….dansend….als een soort van groene mistflarden, die figuren maakte in de donkere heldere sterrenhemel.
Adembenemend, onwerkelijk en magisch tegelijk!
Ik vergat eigenlijk dat ik daar zonder jas stond….maar ik had het, gek genoeg, niet koud. Dat kwam even later wel toen we weer binnen waren.
Na het avondeten riep ook de kapitein om via de intercom dat er, opnieuw, Noorderlicht te zien was. Ik heb nog nooit zo snel iedereen zijn tafel zien verlaten 🤣 Dit keer was het een stuk vager. Wél mooi, maar minder fel.
Tijdens de stop in Svolvær, op de eilandengroep Lofoten, hebben we een kleine avondwandeling gemaakt in de sneeuw.
Later op de avond werden we getrakteerd op heerlijke warme viskoekjes en een beker Glögg, een typisch Noorse drank wat iets weg heeft van Glühwein.
En last but not least werden we tegen de nacht ook nog verrast door de kapitein dat hij, dat hij toestemming van de overheid had gekregen om langs de ingang van de Trollfjord te varen. Iets wat door de stormen van de afgelopen weken niet had gemogen.
Je kunt wel zeggen dat dit een dag is geweest om in te lijsten!!
Inmiddels is het bijna 01:00 uur, dus…..
Oogjes dicht…en snaveltjes toe! Slaap lekker! 🦉Read more
Wauw!!
Wauw, een stukje Noorderlicht
Traveler
Prachtig. Een droom wordt werkelijkheid.
Traveler Ja, écht hè? Dit was al zó lang een grote wens van me! 💚