Portugal

Travelers at this place
  • Day 231

Braga / Le Bom Jesus do Monte

December 17, 2024 in Portugal ⋅ ☁️ 17 °C

Ben nous voilà au Portugal. Nous sommes au camping municipal de Braga qui est sympa avec peu de monde. Nous avons profité cet après-midi d’aller visiter Sanctuaire du Bon Jésus du Mont. Nous avons emprunté le funiculaire, qui fonctionne avec de l’eau, pour y monter. Vraiment sympa avec une jolie vue.Read more

• Day 297

Bom Jesus do Monte

November 7, 2024 in Portugal ⋅ ☁️ 18 °C

Zur Wallfahrtskirche kommt man entweder zu Fuß über 600 Stufen oder man nimmt die einzig noch funktionierende antriebslose Schwerkraftbahn. Hoch sind wir mit der Bahn gefahren. Die Bahnen werden durch Schwerkraft bewegt. Sie sind waagrecht auf einem Wassertank montiert An der Bergstation wird der Tank des dortigen Wagens mit Wasser gefüllt und nach der Ankunft in der Talstation wieder geleert. Der somit schwerere abwärts rollende Wagen zieht den durch den leeren Tank leichteren auf dem anderen Gleis bergwärts.

Dann ist man oben. Bom Jesús do Monte ist einer der wenigen Wallfahrtsorte Portugals. Umgeben von ganz vielen Blumenbeeten und Wald.
    Die Treppenstufen sind mit Statuen verschiedener Heiliger bebaut. Und jetzt kommt Wikipedia zum Einsatz:

Das Highlight der Wallfahrtskirche sind die barocken Treppenanlagen, die dich nach oben führen. Sie sind in drei Abschnitte unterteilt, die für sich eine eigene Bedeutung haben. Von der Escadória do Pórtico geht es zur Escadório dos Cinco Sentidos – der »Treppe der fünf Sinne«. Fünf Springbrunnen stellen die fünf Sinne des Menschen dar. Der Escadório das Três Virtudes – die »Treppe der drei Tugenden« stellt den letzten Abschnitt dar und führt dich auf den Vorplatz der Kirche.

• Day 86

On galbe les fesses à Geres 🍑

June 2, 2024 in Portugal ⋅ ☀️ 25 °C

On passe 3 jours dans le parc naturel de Geres, tout au nord du Portugal, à la frontière espagnole !
    Nos journées sont rythmées par des randos (15km mini 💪🌶️) avec comme récompense à l’arrivée une belle cascade aux eaux turquoises et un bon pic nique, oh yeaaaah ! 🥪
    Sans oublier une petite sieste avant de repartir au doux son de la rivière 🧘‍♀️😴
    Big up aux portugais pour nous avoir conseillé ce parc national pépite, obrigado 😎

➡️ Nous sommes maintenant fin prêts pour repartir faire les fêtes nationales du pays à Lisbonne 🕺🪩
    (dernière soirée avec notre Bubu adoré🥺)

Los Pinguinos 🐧🐧🐧

• Day 11

Braga / Portugal

December 12, 2024 in Portugal ⋅ ⛅ 7 °C

Ich bin in Portugal angekommen nachdem ich es fast von Ost nach West durchquert habe. Gelockt haben nicht nur die 14 Grad heute hier, auch Braga bzw. der Elevador do Bom Jesus ist sehenswert. Die mehrere hundert Stufen hinauf mache ich morgen. Heute habe ich probehalber Gas getankt in Portugal. Nach einer Irritation, die Zapfpistole wird nicht geschraubt, sondern geklemmt, waren die 8 Liter schnell drin in den Flaschen. Perfekt! Das war der Grund, warum ich mir Tankflaschen habe einbauen lassen bei ML-CONCEPT in Gelsenkirchen. Schaut gerne dazu in mein Video #187.

#braga #elevadordobomjesus #portugal #dietnitzontour #wohnmobilreisen #wohnmobil #wohnmobilportugal #roadtrip #roadtripportugal #van #vanlife #reisemobil #wohnmobilstellplätze #reisenaufrädern #reiseblogger

• Day 77

Wasserfälle

November 17, 2024 in Portugal ⋅ ☀️ 18 °C

Heute war ein Tag der Wasserfälle..
    Ich hatte mich heute vormittag mit meiner Nachbarin auf dem Berg verabredet. Sie wollte wandern ich nicht.
    Hat aber alles gut geklappt. Wir haben uns dann einen wunderschönen Wasserfall angeguckt und sind ein Stück weitergefahren. Zum nächsten war doch sehr beschwerlich.
    Für den Aufstieg hab ich mir sehr gewünscht, dass ein Pick-up vorbeikommen möge, dass uns einfach mitnimmt.
    Und tatsächlich, so ist es geschehen: der schwarze Pick-up kam den Berg hinauf, Ich winkte ihn freudig herbei und wir durften mit den Hunden auf der Ladefläche Platz nehmen. Wir hatten eine tolle Fahrt, haben sehr gelacht und uns super gefreut .
    Die Leute waren wirklich richtig nett.

• Day 76

Nationalpark Peneda-Geres

November 16, 2024 in Portugal ⋅ 🌙 15 °C

Heute bin ich vorbei an einem für die Region wichtigen Stausee zum einzigen Nationalpark Portugal gefahren. Allein der Weg hierher war schon beeindruckend.
    Mit der Engländerin, die ich kennen gelernt habe und ihren zwei Hunden als auch Urmel haben wir eine schöne Wanderung gemacht.
    Anschließend habe ich die erste Pizza seit Monaten gegessen - war das lecker 😝.
    Morgen stehen ein paar Wasserfälle auf dem Programm.
    Heute aber will ich erst mal früh ins Bett, da ich in der letzten Nacht nicht gut geschlafen habe, weil ich mir die ganze Zeit Sorgen darum gemacht habe, dass ich von meinem Campingareal vielleicht nicht wieder runterkomme- ich musste über ein paar Steine abwärts fahren, dann hat es die Nacht über geregnet, und ich hatte die Befürchtung, dass ich mit meinem Frontantrieb rückwärts nicht wieder die Steine hochkomme. Hat am Ende aber doch alles geklappt.

• Day 75

Ponte da Lima

November 15, 2024 in Portugal ⋅ ☁️ 15 °C

- ein Ort, der mir wirklich gut gefallen hat, trotz des einsetzenden Regens.
    Irgendwas haben die Römer mit dieser Brücke zu tun, die sich erhaben über den Fluss streckt.
    Auch hier wird sich so langsam auf Weihnachten vorbereitet..Read more

Opnieuw Bom Jesus

October 17, 2024 in Portugal ⋅ ☀️ 14 °C

De toegang tot Bom Jesus kost 1 euro en omdat mijn hotel binnen dat terrein ligt, krijg ik tegen inlevering van de bonnetjes die euro's terug. Onderweg van de ingang naar het hotel kom ik langs een mooi parkeerplekje vlakbij de kathedraal en ben ik toch nog even gaan kijken voor dat treintje. Dat had ik snel gevonden, maar ik vond het er niet leuk genoeg uitzien om naar beneden te gaan. Totaal geen uizicht!

Ik keek nog eens naar al die trappen en kreeg opeens de kolder in m'n kop. Het was zulk heerlijk weer geworden, ik had al gegeten en had dus alle tijd, ik ging gewoon die trappen af naar dat portaaltje daar beneden!

En hup, ik was op weg. Gekkenwerk natuurlijk, ik heb het later opgezocht, het schijnen 573 treden te zijn! Maar er was onderweg genoeg te zien, dus ik besloot om in één keer naar beneden te lopen, dan had ik op de terugweg van alles om te bekijken en uit te hijgen. Ieder "terras", het zijn er 17 😃, is versierd met een fontein, standbeelden en barokke decoraties. Verder zijn er kleine kapelletjes waar je naar binnen kunt kijken en waar de lijdensweg van Christus wordt uitgebeeld.

Het was best een eind afdalen, maar het uitzicht zowel naar boven als naar beneden werd steeds mooier. En toen was ik op het plateau waar ik heen wilde. Dat bleek geen "tussenplateau" te zijn, maar het laatste. Er gingen nog wel trappen naar beneden, maar opzij en niet meer loodrecht op de kerk. Ik schat dat ik van die 573 treden er 400 heb gehad. Blij dat ik niet met het treintje was gegaan, want dat kwam niet op dit plateau en volgens mij had je hier het mooiste uitzicht! Een medetoerist maakte een paar leuke foto's van me!

Tja en toen weer omhoog natuurlijk. Helemaal op mijn gemak gedaan, veel stil gestaan om op adem te komen en vaak even gezeten. Ik kreeg wel enorme dorst, omdat ik zo spontaan aan deze onderneming was begonnen had ik geen water bij me en uit die fonteinen durfde ik niet te drinken, niemand wist of het drinkwater was. Uiteindelijk was ik dan toch boven en daar begonnen de kerkklokken te luiden! Leuk welkom 😃 Ik heb mezelf op een lekker ijsje getrakteerd, want dat had ik wel verdiend vond ik. Ik had het van tevoren nooit bedacht, maar ben blij dat ik het toch aangedurfd heb!

Schommel en Stad

October 17, 2024 in Portugal ⋅ ☁️ 15 °C

Op Google Maps had ik een leuk uitkijkpunt gevonden, met ook weer een schommel op het hoogste punt (Baloiço Panorâmico de Esporões) Eigenlijk had ik daar gisteren al naartoe gewild, maar door het slechte weer heb ik het toen gecancelled. En nu bleek het eigenlijk vlakbij het laatste heiligdom te zijn! Hup, ernaartoe dus. Was weer helemaal geweldig! Opeens heerlijk zonnig, alleen was de schommel kletsnat. Gelukkig zat mijn rugzak in de auto en daar heb ik altijd een vuilniszak in zitten. Probleem opgelost en een leuk filmpje kunnen maken, want er stond een mooi paaltje om mijn camera op te zetten. Nog even een klein ommetje gemaakt, want er stond een groot Mariabeeld, uiteraard ook weer op een heuveltje.

En hoewel ik eigenlijk niet van plan was om de stad in te gaan was het nog zo vroeg dat ik toch even ben gaan kijken. Ik had vlot een parkeerplaatsje (80 cent per uur) en heb heerlijk door de stad lopen dwalen. Na een kerk en de Se de Braga, was ik eigenlijk wel een beetje kerkenmoe en heb ik verder alleen maar winkeltjes gekeken en alvast een hapje gegeten en koffie gedronken. Toch wel ff gezellig zo flaneren, meest in de zon, maar er kwam ook nog een plensbui naar beneden!

Drie heiligdommen

October 17, 2024 in Portugal ⋅ ☁️ 13 °C

Drie heiligdommen, een schommel en een stad, dat is in het kort de beschrijving van deze dag. Geen reisdag dus, ik kon mijn spullen lekker in het hotel laten staan. Als eerste ben ik het Sanctuario do Bom Jesus do Monte gaan bezoeken. Die ligt op een steenworp afstand van mijn hotel, maar ik ben toch even met de auto gegaan want het regende weer en het was een gigasteil pad. Ik ben zo'n beetje tegen alle verkeersregels in gereden, maar kon uiteindelijk vlakbij de kerk komen. Het was nog zo vroeg in de ochtend dat ik er maar op gokte dat de politie nog sliep........

Het werd droog en ik heb prachtige foto's van het uitzicht kunnen maken. Ook binnenin de kerk was het nog uitgestorven, ik was de enige. En hoewel er een bordje stond met een mobiel met een kruis erdoor heb ik stiekem toch een paar fotootjes gemaakt. Ook met een schuin oog naar de trappen gekeken, zal toch ook wel een mooi gezicht zijn van onderaf! Vanmiddag maar eens bekijken hoe dat treintje werkt.

Vlakbij (althans met de auto) bevindt zich het tweede heiligdom, Sanctuario da Nossa Senhora do Sameira. Toen ik daar aankwam brak net de zon door de nevels, wat een prachtig plaatje van de kerktorens opleverde. In de reisbeschrijving stond dat het uitzicht hier de moeite waard was en dat was 100% waar! Ik vond het hier nog mooier dan bij Bom Jesus, vooral omdat er door het plateau zo'n scherpe scheiding tussen plein en wolken ontstond. Ook binnen in de kerk wezen kijken waar me vooral de prachtige beelden opvielen. Wel devoot allemaal hoor, met die hemelse blikken en gevouwen handjes 😂

Als derde op het rijtje heiligdommen was daar de Igreja de Santa Maria Magdalena, een oude barokke kerk. Ook die stond op een heuvel en hoewel de kerk gesloten was ben ik toch even naar boven geklommen om hem van dichtbij te bekijken en om van het uitzicht te genieten.

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android