- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Mar 9, 2025, 2:40 PM
- ☀️ 12 °C
- Altitude: 81 m
South KoreaBomungyo35°50’52” N 129°15’31” E
Yangdong Village og Bomun-søen

Natten er blevet tilbragt på to futon-madrasser på gulvet i et “hus”, som er isoleret med papir. Det var pænt koldt udenfor, da vi gik i seng, så vi troede, at den største udfordring blev at holde varmen - men det blev det ikke🤣
Så efter en lidt hård nat glædede vi os til at få noget morgenmad, som stedet på forhånd havde fortalt os ville bestå af græskargrød og bygris-kage sandwich. Ungerne var ikke vildt imponerede, men vi synes, at det smagte vildt godt.
Gyeongju er også kendt for Yangdong Village, som er en traditionel koreansk landsby. Det er et imponerende sted, der viser Koreas traditionelle livsstil og arkitektur. Landsbyen blev grundlagt under Joseon-dynastiet (1392–1897) og anerkendt som et UNESCO verdensarvssted i 2010. Der var virkelig en hyggelig stemning i den lille by, og vi fik mange timer til at gå med at gå rundt og bare “være”, som vi igen talte om, at vi skulle huske at gøre, og som vi netop har mulighed for, når vi er afsted i så lang tid. Derfor bød besøget også på is - sikkert en lidt fancy en af slagsen, som mest mindede og smagte som en opskaleret isbåd fra Danmark uden syltetøj😆 Oooooggggg minsandten om vi ikke også så et udsprunget træ i dag - nu starter det 😛
På vej retur fra Yangdong Village lejede vi et par cykler. Oliver og Maria fik en tandem, mens Josefine og jeg hver fik en almindelig cykel. Målet var Bomun-søen, som pga. sin naturlige skønhed er et populært turistmål og rekreativt område. Ved Bomun-søen fandt vi en skøn restaurant med udsigt over søen - og så gik turen ellers hjem igen på jernhesten. I alt nåede vi op på omkring 15 km - Josefine anklager dog Oliver for at have taget et par ordentlige slappere undervejs🤣
Vores lille sted her i Gyeongju er simpelthen så autentisk - både på grund af udseendet og indretningen. Det er så gennemført - og i nat sover vi nok samlet på dobbelt-lags fotun madrasser, og ser om vi alle kan være der på tværs 🙃
I morgen, mandag, skal vi videre med toget til Busan.Read more
Traveler
🤩