France

Travelers at this place
    • Day 57

Plomb du Cantal 1.855 m.

November 1, 2023 in France ⋅ ☁️ 6 °C

Vi fik vist så meget ud af dagen i dag, som vi kunne! Det skulle begynde at regne kl. 11.00, og det passede næsten på minuttet. Så selvom det var overskyet og blæsende i morges kørte vi op til passet; Col de Prat de Bouc og skyndte os mod toppen Plomb du Cantal, der er den højeste i området Monts du Cantal. Det er slut med de vandredage, hvor vi sidder og nyder madpakken på en top, kikker efter dyr med kikkerten, og har kaffe med på termokanden. I stedet gik vi “let”, bare med lidt vand og en energibar, næsten som en trail-løber men dog med lidt mere tøj på, og kom op på toppen i kraftige vindstød og vandrende skyer, men akkurat med udsigt til de omkringliggende vulkantoppe, som vi ikke havde kunne se i går. Og fem minutter senere tog vi regntøj på i læ af en skihejs, og så gik det ellers i silende regn ned over pisterne til Passepartout og varme og tørrevejr!

Om eftermiddagen klarede det lidt op, og på vores køretur videre på småveje fik vi et lille glimt af det flotte Auvergne. Store vidder med bakker, græsmarker og levende hegn. Små landsbyer - tit med et lille kapel liggende højt oppe på en klippeknold. De flotte røde køer med lange horn (racen Salers, der stammer her fra Cantal), som ikke rigtig lader sig gå på af regn- og blæsevejret. Det er bestemt et spændende og flot område af Frankrig, men man får nok mere ud af det forår, sommer og tidligt efterår!

Vi holder i den lille landsby Besse en Chandesse for natten, men har ikke været ude og se på byen, da det har regnet og blæst siden vi kom frem. Og vi fortsætter nok mod nord i morgen udenom Mont-Dore vulkanerne.

• Day 12

Tag12 Richtung Dijon durch die Mitte

September 5, 2024 in France ⋅ ⛅ 14 °C

Ganze Nacht geregnet. Auch für heute schaut's schlecht aus in der Region. Teilweise ist ergiebiger Dauerregen angesagt.
      Aber wer nichts wagt der nicht gewinnt.
      Natürlich sind wir in der Regenmontur gestartet. Aber wie es halt so ist, sind wir dem Regen immer davon gefahren.
      Glück gehabt mit dem Wetter. So konnten wir doch noch ein paar sehr schöne Wege fahren.
      Auf 1400 Meter war heute unser höchster Punkt, allerdings auch mitten in den Wolken ohne Fernsicht. Und kalt war es da, nur 9 Grad, aber Peters Frisur sitzt 👦🪮💇‍♂️
      Aber sobald wir wieder unten waren ging's gut weiter.
      Unterwegs beim Döner gehalten und Mittag gegessen.
      War ganz lecker.
      Durch Felder, Wald und Wiesen weiter im Trockenen. Auch ein paar kleine Cols waren noch dabei, für Peters Passbuch.
      Apropos Peter.
      Leider hat es ihn in einer Kurve mit Split hingelegt.
      Gott sei Dank ist nichts Schlimmes passiert. Paar Kratzer am Moped, und offensichtlich nichts am Körper passiert.
      Der Schreck war aber groß, bei uns allen.
      Das ist wirklich sehr tückisch hier in Frankreich, oft einfach geschottert, ohne es weg zu machen.
      Dann weiter nach Chalon-sur-Saône, ins Hotel. Das haben wir heute morgen schon gebucht, falls es wieder schüttet. So haben wir ein festes Domizil nach ca. 320 Tageskilometern.
      Ist ein sauberes und günstiges Hotel direkt an der Autobahn.

Jetzt erstmal duschen und dann schauen, wo es in der Nähe was zu futtern gibt.

You might also know this place by the following names:

Besse-et-Saint-Anastaise, Beça e Sant Anastasi, Bessa e Sant Anastasía, ベス=エ=サンタナステーズ, Бесс-е-Сент-Анастез, Bessa, Бес е Сент Анастез, 贝斯和圣阿纳斯泰斯

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android