- 旅行を表示する
- ☀️ 15 °C
- 海抜: 785 m
中国Xiashangcun34°29’33” N 110°1’43” E
Det heliga berget

Vi blev övertalade av ett brittiskt par i vårt rum att följa med till ett av Kinas mest heliga berg - Hua Shan. Vi och den schweiziska killen hade pratat om att åka dit men sen bestämt att strunta i det för att det är rätt dyrt och långt att åka. Det krävdes dock inte så mycket övertalning.. vem kan säga nej till ett sånt heligt berg :) Berget är även känt för att ha världens dödligaste vandringsleder. Bland annat finns en 50 cm bred väg av plankor längs en klippvägg. Förut hade de inte ens säkerhetslinor och många försökte korsa varandra på den lilla leden. Enligt inofficiell statistik dör cirka hundra personer per år (!) på Hua Shan trots att säkerheten blivit bättre med åren. Ännu en gång var vi tacksamma över att ha med oss någon som kan kinesiska eftersom det gjorde resan dit med kollektivtrafik lite smidigare :) att gå upp för berget kändes lite som att vandra upp till Machu Picchu fast delvis ännu brantare! Ibland var trapporna 80 grader i lutning och vi klamrade oss fast vid järnrepen på sidorna. Det var väldigt vackert högst upp och vi hittade bästa wifiet någonsin. Väldigt lämpligt haha! Vandring upp tog dubbelt så lång tid än väntat så solen var på väg ner ganska snart. Därför blev promenaden ned lite mer spännande i mörker.
De andra dagarna spenderade vi med att promenera runt i Xian. Vi hamnade bland annat på Daming palace i norra delen av stan. Vi hyrde en "cykelkärra" och trampade runt i parken runt palatset. Palatset var som störst fyra gånger större än Förbjudna staden men tyvärr förstördes nästan alla hus vid skiftet mellan olika dynastier.
I onsdags flög vi till Shanghai. Innan vi åkte såg vi till att måla en fin teckning till hostlet. Om vi kommer tillbaka dit inom 10 år och hittar vår teckning så får vi boendet gratis. Man vet ju aldrig :) Ett inlägg kommer snart om våra senaste dagar i den här superstora staden!もっと詳しく