Iceland
Steindórsstaðaöxl

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 24

   Boerderij slaapzak accommodatie

   August 7, 2017 in Iceland ⋅ 🌙 19 °C

   Na een lange omweg over Sneafellsness zijn we weer in de bewoonde wereld terecht gekomen...en daar voorbij gereden ;-)
   We zitten hier 3 nachten, morgen uitslapen van de lange dagen met veel beleven. Dit is ons eerste huisje met WiFi, goede faciliteiten (stort douche en hot tub). Helaas maar 1 stopcontact wat handig bereikbaar is, maar ik ben voorbereid en kan op 1 de drone, tablet, 2 gsm's, action cam en reserve batterijen opladen ;-)
   Heet water is ook hier gratis want iets verderop stroomt een dampend riviertje (van de hitte).
   Mooie rustige lokatie zonder directe buren.

   Sneafellsness was ontzettend mooi en zeer de moeite waard met z'n bergrug in verschillende kleuren, opgedroogde en uitgestrekte lava velden, sneeuw op sommige toppen en perfect weer: zon en de wolkjes die er waren gaven mooie schaduw effecten op de bergen. Men noemt dit gebied ook wel IJsland in het klein.
   De lava grot bij Sneafellsnessjökull was volgeboekt en vereiste minimaal 1,5 uur wachten dus maar niet gedaan. Hier in de buurt zijn ook lava grotten dus wellicht komen die nog op het programma.

   Gisteren sprak een IJslander me in Akureyri aan dat hij 50 jaar geleden ook een DS had gereden. Die man troffen we opnieuw in het zwembad van Hofsós. Hij vertelde dat hij 4 jaar lang die auto had gereden als student in de USA, vóór 100 dollar gekocht omdat de hydrauliek niet goed werkte. Hij heeft dat toch in orde gekregen en koesterde daar dus ook goede herrinnering en aan.
   In zijn werkzame leven had hij heet water bronnen aangeboord, die in Hofsós en Seydisfjördur. Je moet schijnbaar breuken in de grond opsporen en daar boren omdat de steenlagen verder ondoordringbaar zijn. Dan is er nog steeds een geluk factor: een gat slaagt misschien niet maar een paar meter verder weer wel.
   Read more

  • Day 26

   Nog één rustig dagje...

   August 9, 2017 in Iceland ⋅ ⛅ 15 °C

   Vandaag wat langer geslapen. Alec was als eerste wakker maar omdat hij de andere gasten kende durfde hij beneden met de Lego te spelen.
   Wij hebben hier ons eigen ontbijt omdat we een slaapzakplek hebben. We hebben daarom alleen een laken en 1 handdoek, maar verder dezelfde kamer als anderen. Zij hebben beddengoed en ontbijt. Wij gaan straks 40 km rijden naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Bij de benzinepomp is wel wat te krijgen maar niet alles, zeker groente is lastig. In blik is het vooral erwten en maïs. Paprika, tomaat en uien zijn er wel. Die worden blijkbaar ook op IJsland geteeld mbv warm grondwater.
   Bart en de jongens zijn even in de hottub geweest maar ze vonden het te warm hihi.
   Elke boerderij heeft een hond, deze is lekker actief en volgt elk voertuig. Soms staat ie gewoon te springen en blaffen naar een paar steentjes in het pad...
   Vanavond eten de jongens pannekoeken uit zo'n fles waar je alleen melk bij hoeft te doen....660 kronen voor deze mix: zeg maar 5 euro...slik.
   Hopelijk is er een Bonus in het stadje verderop.
   Read more

  • Day 26

   Watervalletje achter het huisje

   August 9, 2017 in Iceland ⋅ ⛅ 27 °C

   Even een picknick zo'n twee en een halve km achter het huisje (op de achtergrond van de eerste foto) bij een kleine waterval in een kloof. Een minuut nadat we de picknick foto namen begon het te regenen.
   De boerderij hond was al die tijd als gids meegelopen en was net als ons helemaal nat... Naast 2 honden hebben ze ook nog een IJslandse Garfield trouwens.

   Morgen komen we in het 'golden circle' gebied, het gebied wat de meeste mensen bezoeken als ze met het vliegtuig aan komen en maar een paar dagen tijd hebben. Attracties liggen niet ver uit elkaar vooral in en rond Reykjavik en verder langs de zuid-kust.

   We gaan morgen eerst naar het Thingvellir nationaal park waar de breuklijn overduidelijk als een vrij rechte kloof boven het land steekt. Het land is aan de Noordkant ook hoger gelegen als aan de zuid kant waar een groot meer in een schitterende vallei ligt. Om het even helemaal af te maken stroomt door een deel van die kloof ook nog een riviertje via 2 watervallen het meer in. Erg mooi, en een plek met geschiedenis: dit is waar de politiek in IJsland begonnen is. Hier gaan we waarschijnlijk wel even rond hangen aangezien de weer verwachting goed is.

   Daarna gaan we naar de Gulfoss, een dubbele brede waterval met ook heel veel water wat daar naar beneden dondert.

   Dan rijden we een stukje terug naar de Geysir en Stokkur geisers (elke 20 minuten een water kolom bij de Stokkur) en daar vlak bij is ons huisje, een beetje zoals ons eerste huisje maar dan met onze eigen hot tub (waar we alleen morgen-avond tijd voor hebben maar dat terzijde).

   Vandaag is dus een soort stilte voor de storm, we gaan in rap tempo een groot aantal attracties zien na vandaag... (Cliff hanger ;-)
   Read more

  • Day 26

   Golden hour @ Steindórsstadir

   August 9, 2017 in Iceland ⋅ ☀️ 29 °C

   Het uur voor zonsondergang en tot een uur na zonsopkomst noemen fotografen het gouden uur. Kleuren worden intens en schaduwen lang. De zon gaat hier pas laat onder (21:35 uur en de zon is nog zichtbaar boven de heuvels).
   De laatste foto is van 22 uur...
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Steindórsstaðaöxl, Steindorsstadaoexl

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android