- Visa resan
- Lägg till bucket listanTa bort från bucket listan
- Dela
- Dag 306
- fredag 5 juli 2019
- ☀️ 16 °C
- Höjd över havet: 3 057 m
PeruHuaraz9°31’34” S 77°31’44” W
Santa Cruz Trek, Cordillera Blanca 4/4
5 juli 2019, Peru ⋅ ☀️ 16 °C
Dag 4 - richting het eindpunt......
Als de wekker om 5.15am gaat wil ik eigenlijk nog in mijn slaapzak blijven liggen. Het is donker en veel spullen zijn koud en bevroren. Het tentzeil maar ook de fles water die buiten stond.
Half in mijn slaapzak en vanuit mijn tent begin ik het ochtendritueel. Geen tijd om rustig aan te doen als ik vandaag de trekking wil afronden. Water met vitamine C en een kop koffie op de stove, terwijl ik ondertussen ontbijt met brood en pindakaas.
Na alles te hebben ingepakt vertrek ik om 6.15. Volgens mijn berekening is het vandaag een tocht van ruim 8 uur, waarmee ik voor 3pm het dorpje Cochabamba het eindpunt kan bereiken. Daarna is er vanuit daar geen vervoer meer terug naar Huarez. Dit zou geen ramp zijn, ik heb eten en kampeerspullen bij me, maar wil dit stuk van de route nu eigenlijk ook in drie dagen volbrengen.
Het wordt een prachtige dag hiken door de Santa Cruz Valley. De hele dag kom ik maar enkele hikers en een paar tourgroepjes die de andere kant op lopen tegen. Enorm diverse landschappen en uitzichten. Maak foto's en stop regelmatig even, ook om mijn schouders te ontlasten. Mijn backpack zit niet meer helemaal goed - al enkele jaren en aantal trekkingen oud, en dat merk je. Ik track mijn looptijden zodat ik weet hoelang ik tussendoor kan pauzeren. Mijn vertrektijd blijkt gaandeweg goed getimed en hoef niet te haasten. Behalve gewoon uren doorlopen.
Na ruim 8.5 uur onderweg kom ik rond 14.00 aan bij het eindpunt van de trekking. Dit is de ideale tijd om nog terug te kunnen komen in Huaraz. Nu de trekking is afgerond begint namelijk de terugweg naar Huaraz, op eigen gelegenheid en lokaal vervoer. Twee collectivo zijn vanuit twee dorpjes nodig en een terugreis van in totaal 4 uur. Ik loop naar een hoofdweg opzoek naar vervoer.
De collectivo's sluiten gelukkig goed aan en rond 18:00 ben ik weer terug in het hostel. Dan nog huurspullen terugbrengen, douchen en relaxen....
De foto's zijn een mooi aandenken. Maar het echte aandenken is het gevoel en herinneringen die je tijdens zo'n trekking ervaart.
Dit was weer een parel van een tocht. Geweldig weer, prachtige uitzichten, geur van natuur en vrijheid.
'While trekking, the pace of the normal life seems to be absurd'.
Dat is het mooie aan meerdaagse hiking in de natuur.....
Voor alle foto's van de trekking en de bergen zie HIER:
https://www.flickr.com/gp/157327784@N03/0vqfHeLäs mer

Wat een prachtige tocht met enorme grootse ervaring. En die hoogte waarop je je begeeft! Ik ben echt niet jaloers😉. Liefs Yvonne
Ik heb weer genoten van jouw ervaringen op grote hoogte. Succes verder. Ina de Jong-de Baan