Biologische Fastfood de Luxe
June 23, 2022 in France ⋅ ⛅ 28 °C
Schudden van links naar rechts
June 24, 2022 in France ⋅ ⛅ 20 °C
Al heel wat dagen weeralarm. Hittegolf en onweer, dat wordt in heel Frankrijk voor gewaarschuwd. Afgelopen nacht worden we eerst, rond middernacht, geschampt met wat regen en gedonder / geflits. TegenRead more
Natuur weer in
June 24, 2022 in France ⋅ 🌧 20 °C
Rond half tien vertrekken we van de camping. Even bij de bakker langs en dan onderweg. Zodra we Arles uit zijn verlaten we snel de drukke weg en rijden weer midden in de natuur met af en toe een auto.
Aquaduct (aqua... dat is toch water?)
June 24, 2022 in France ⋅ 🌧 20 °C
Iets verderop komen we, tussen grote olijfbomen, een dubbele Romeinse aquaduct tegen. Diverse delen zijn nog goed in tact en we kunnen er een heel stuk langs lopen. Wanneer we terug lopen naar deRead more
Maussane-les-Alpilles
June 24, 2022 in France ⋅ ☁️ 22 °C
Op camping Romarins zoeken we een geschikte plek uit om de tent op de zetten en onze natte zooi op te hangen. Eerst de tent opzetten. Tassen laten we op de fiets om te drogen. Wanneer de tent staat,Read more
Middenstand
June 24, 2022 in France ⋅ ⛅ 27 °C
Wanneer we het plaatsje Maussanes les Alpilles inlopen voor wat boodschappen merken we hoe toeristisch het is. Een visboer (die ook wijn verkoopt), een groenteboer (die ook wijn verkoopt), eenRead more
Alpilles
June 25, 2022 in France ⋅ ☀️ 23 °C
We gaan vandaag een rondje door de Alpilles fietsen zonder bagage. Na het Val d'Enfer klimmen we omhoog en hebben een schitterend uitzicht op Baux de Provence. Na dit uitzicht een afdaling van zo'nRead more
Wijn en olijven
June 25, 2022 in France ⋅ ☀️ 27 °C
Het volgende deel van ons rond gaat over de D24b. Een drukke weg, afgeschraapt om opnieuw geasfalteerd te worden. Gelukkig was men zo vriendelijk om er een prachtig fietspad naast aan te leggen waarRead more
Ontbijt
June 26, 2022 in France ⋅ ⛅ 21 °C
Baux en Provence
June 26, 2022 in France ⋅ ⛅ 24 °C
Het wordt weer een hete dag. Weinig inspanning staat op ons lijstje. Gisteren hadden we met onze fietstocht zicht op het plaatsje Baux en Provence, bovenop een berg. Dat ligt hier niet ver vandaan. WeRead more
Zuster Anna
June 26, 2022 in France ⋅ ⛅ 25 °C
Boven in het stadje is, naar het kasteel toe, een enorm plateau waarvandaan er echt een enorm uitzicht is. Het wordt snel erg warm en we gaan na een tijdje weer graag door het stadje lopen. Op eenRead more
3 x 4
June 26, 2022 in France ⋅ ☀️ 31 °C
Dag 55, 2.358 + 8 = 2.366 km totaal
Tacos
June 26, 2022 in France ⋅ ☀️ 28 °C
Google vertelde ons dat de Spar tot acht uur open zou zijn. Vergissing van Google in ons nadeel. Spar is dicht, even een terrasje dan maar en wellicht een eenvoudig restaurant voor vanavond. In dezeRead more
Geitenhoeder
June 27, 2022 in France ⋅ ☀️ 22 °C
Prachtige geiten met hoeder.
Weer onderweg
June 27, 2022 in France ⋅ ☀️ 29 °C
Even na half acht verlaten we de camping. We rijden oostelijk, het is warm en er staat een stevige wind. Deze komt voornamelijk van de zijkant (Noord). In Mouriès gaan we naar de bakker voor brood.Read more
Camping la Vallée Heureuse
June 27, 2022 in France ⋅ ⛅ 29 °C
Tot vlak voor de camping rijden we nog pal tegen de wind in. Dan zijn we er, we moeten links afslaan en meteen valt de wind. We rijden langs een meertje en komen op een camping die inderdaad in eenRead more
Cavaillon
June 28, 2022 in France ⋅ ☀️ 29 °C
We hebben vannacht zowaar weer onder onze slaapzakken gelegen, zo koelde het af. En vanmorgen koelte en vogeltjes, meer niet. Wat een weelde. We staan laat op ondanks dat we weer vroeg wakker zijn.Read more
Boekje lezen
June 28, 2022 in France ⋅ 🌙 24 °C
Had gekund
June 29, 2022 in France ⋅ ☀️ 29 °C
Onze camping ligt op een schitterende plek waarvandaan we heerlijke wandelingen kunnen maken. Ook kunnen we gebruik maken van beschreven fietsroutes langs mooie natuur en interessante plaatsjes. DatRead more
Hoe warm?
June 29, 2022 in France ⋅ ☀️ 30 °C
Als je je afvraagt hoe warm het is en je een redelijke inschatting kunt maken dat het ver boven de dertig graden moet zijn omdat je de rode wijn in een teiltje koud moet zetten om op temperatuur teRead more
Afval wegbrengen
June 29, 2022 in France ⋅ ☀️ 28 °C
Zelfs het afval wegbrengen is een feestje. Welke afvalbakken (en wij dus ook) hebben nu zo'n uitzicht?
Boodschappen
June 30, 2022 in France ⋅ ⛅ 29 °C
Nog een laatste keer even op het fietsje door het mooi Orgon om naar de supermarkt te rijden voor het avondeten. Morgen zullen we weer verder trekken.
Roeren in de pruttelpot
June 30, 2022 in France ⋅ ⛅ 26 °C
Dag mooie camping
July 1, 2022 in France ⋅ ☀️ 23 °C
Het is weer tijd om op ons stalen ros te stappen en de pedalen rond te trappen. Zes uur op, half acht weer fietsen. We hebben gekozen voor een alternatieve route, de Via Venaissia. Als het goed is eenRead more

Traveler
Met n chenetje