Biologische Fastfood de Luxe
2022年6月23日, フランス ⋅ ⛅ 28 °C
Schudden van links naar rechts
2022年6月24日, フランス ⋅ ⛅ 20 °C
Al heel wat dagen weeralarm. Hittegolf en onweer, dat wordt in heel Frankrijk voor gewaarschuwd. Afgelopen nacht worden we eerst, rond middernacht, geschampt met wat regen en gedonder / geflits. Tegenもっと詳しく
Natuur weer in
2022年6月24日, フランス ⋅ 🌧 20 °C
Rond half tien vertrekken we van de camping. Even bij de bakker langs en dan onderweg. Zodra we Arles uit zijn verlaten we snel de drukke weg en rijden weer midden in de natuur met af en toe een auto.
Aquaduct (aqua... dat is toch water?)
2022年6月24日, フランス ⋅ 🌧 20 °C
Iets verderop komen we, tussen grote olijfbomen, een dubbele Romeinse aquaduct tegen. Diverse delen zijn nog goed in tact en we kunnen er een heel stuk langs lopen. Wanneer we terug lopen naar deもっと詳しく
Maussane-les-Alpilles
2022年6月24日, フランス ⋅ ☁️ 22 °C
Op camping Romarins zoeken we een geschikte plek uit om de tent op de zetten en onze natte zooi op te hangen. Eerst de tent opzetten. Tassen laten we op de fiets om te drogen. Wanneer de tent staat,もっと詳しく
Middenstand
2022年6月24日, フランス ⋅ ⛅ 27 °C
Wanneer we het plaatsje Maussanes les Alpilles inlopen voor wat boodschappen merken we hoe toeristisch het is. Een visboer (die ook wijn verkoopt), een groenteboer (die ook wijn verkoopt), eenもっと詳しく
Alpilles
2022年6月25日, フランス ⋅ ☀️ 23 °C
We gaan vandaag een rondje door de Alpilles fietsen zonder bagage. Na het Val d'Enfer klimmen we omhoog en hebben een schitterend uitzicht op Baux de Provence. Na dit uitzicht een afdaling van zo'nもっと詳しく
Wijn en olijven
2022年6月25日, フランス ⋅ ☀️ 27 °C
Het volgende deel van ons rond gaat over de D24b. Een drukke weg, afgeschraapt om opnieuw geasfalteerd te worden. Gelukkig was men zo vriendelijk om er een prachtig fietspad naast aan te leggen waarもっと詳しく
Ontbijt
2022年6月26日, フランス ⋅ ⛅ 21 °C
Baux en Provence
2022年6月26日, フランス ⋅ ⛅ 24 °C
Het wordt weer een hete dag. Weinig inspanning staat op ons lijstje. Gisteren hadden we met onze fietstocht zicht op het plaatsje Baux en Provence, bovenop een berg. Dat ligt hier niet ver vandaan. Weもっと詳しく
Zuster Anna
2022年6月26日, フランス ⋅ ⛅ 25 °C
Boven in het stadje is, naar het kasteel toe, een enorm plateau waarvandaan er echt een enorm uitzicht is. Het wordt snel erg warm en we gaan na een tijdje weer graag door het stadje lopen. Op eenもっと詳しく
3 x 4
2022年6月26日, フランス ⋅ ☀️ 31 °C
Dag 55, 2.358 + 8 = 2.366 km totaal
Tacos
2022年6月26日, フランス ⋅ ☀️ 28 °C
Google vertelde ons dat de Spar tot acht uur open zou zijn. Vergissing van Google in ons nadeel. Spar is dicht, even een terrasje dan maar en wellicht een eenvoudig restaurant voor vanavond. In dezeもっと詳しく
Geitenhoeder
2022年6月27日, フランス ⋅ ☀️ 22 °C
Prachtige geiten met hoeder.
Weer onderweg
2022年6月27日, フランス ⋅ ☀️ 29 °C
Even na half acht verlaten we de camping. We rijden oostelijk, het is warm en er staat een stevige wind. Deze komt voornamelijk van de zijkant (Noord). In Mouriès gaan we naar de bakker voor brood.もっと詳しく
Camping la Vallée Heureuse
2022年6月27日, フランス ⋅ ⛅ 29 °C
Tot vlak voor de camping rijden we nog pal tegen de wind in. Dan zijn we er, we moeten links afslaan en meteen valt de wind. We rijden langs een meertje en komen op een camping die inderdaad in eenもっと詳しく
Cavaillon
2022年6月28日, フランス ⋅ ☀️ 29 °C
We hebben vannacht zowaar weer onder onze slaapzakken gelegen, zo koelde het af. En vanmorgen koelte en vogeltjes, meer niet. Wat een weelde. We staan laat op ondanks dat we weer vroeg wakker zijn.もっと詳しく
Boekje lezen
2022年6月28日, フランス ⋅ 🌙 24 °C
Had gekund
2022年6月29日, フランス ⋅ ☀️ 29 °C
Onze camping ligt op een schitterende plek waarvandaan we heerlijke wandelingen kunnen maken. Ook kunnen we gebruik maken van beschreven fietsroutes langs mooie natuur en interessante plaatsjes. Datもっと詳しく
Hoe warm?
2022年6月29日, フランス ⋅ ☀️ 30 °C
Als je je afvraagt hoe warm het is en je een redelijke inschatting kunt maken dat het ver boven de dertig graden moet zijn omdat je de rode wijn in een teiltje koud moet zetten om op temperatuur teもっと詳しく
Afval wegbrengen
2022年6月29日, フランス ⋅ ☀️ 28 °C
Zelfs het afval wegbrengen is een feestje. Welke afvalbakken (en wij dus ook) hebben nu zo'n uitzicht?
Boodschappen
2022年6月30日, フランス ⋅ ⛅ 29 °C
Nog een laatste keer even op het fietsje door het mooi Orgon om naar de supermarkt te rijden voor het avondeten. Morgen zullen we weer verder trekken.
Roeren in de pruttelpot
2022年6月30日, フランス ⋅ ⛅ 26 °C
Dag mooie camping
2022年7月1日, フランス ⋅ ☀️ 23 °C
Het is weer tijd om op ons stalen ros te stappen en de pedalen rond te trappen. Zes uur op, half acht weer fietsen. We hebben gekozen voor een alternatieve route, de Via Venaissia. Als het goed is eenもっと詳しく

旅行者
Met n chenetje