• Hoi An - En lanterne/ skrædderby 🏮

April 18, 2024 in Vietnam ⋅ ☀️ 35 °C

Vi er så småt ved at pakke vores rygsække sammen efter fire overnatninger i Hoi An ☺️ Hoi An er en lidt ældre, mellemstor, og charmerende by fyldt med lanterner, hvor den gamle by er placeret på hver sin side af en flod, men byen har også strand lidt væk fra centrum 🌊🏮

Byen er som sagt ret charmerende og fyldt med lanterner, hvilket efterhånden har gjort den til et mekka for turister. Dog har byen alligevel stadig en masse charme, og vi er begge ret vilde med byen her 🥰 Hoi An er desuden kendt for at være en skrædderby, så der er skræddere... Overalt! Det er det en ret generel ting her i Vietnam, at der dannes områder for den samme vare. Fx ser man i storbyerne gader kun med sko eller briller. Vi har læst, at hvis én butik får succes, så åbner der en ny tilsvarende ved siden siden af, og så fremdeles. Det samme gælder med skræddere her i Hoi An, og det er efterhånden blevet byens helt store varemærke 🪡

Vi har derfor selvfølgelig også været en tur forbi skrædderen, hvor vi har bestilt en håndfuld tøj hver. Andreas har fået et flot jakkesæt samt skjorter og bukser, Karin har fået nogle pæne sommer- og festkjoler 👗👔

Byen har dog også andet at byde på end skræddere. Vi har bl.a. været på et madlavningskursus, hvor vi lærte en del om det Vietnamesiske køkken 🍜👩🏻‍🍳 Kurset foregik ude i en anden by i området, og af en eller anden mærkværdig grund startede kurset med, at vi skulle ud og sejle i nogle små runde både, som man kunne få til at snurre voldsomt rundt? Selve kursuspladsen lå dog lige ved siden er kajen for de der skøre både, så måske har man bare tænkt, at det da var et oplagt samarbejde 😂 Nå, men selve kurset var faktisk rigtig godt, og det kan da sagtens være, at vi kommer til at lave nogle af retterne derhjemme også 😋

Byen er som sagt også kendt for sine mange smukke lanterner. Vi valgte derfor også at tage på et lanternekursus, hvor vi lærte at samle en lanterne samt beklæde den med stof. Resultatet blev temmelig godt, hvis vi nu selv skal sige det😎🏮

Vi skulle selvfølgelig også udnytte, at vi er ved vandet 🌊 Vi bookede derfor en snorkeltur, hvor vi blev sejlet ud til et koralrev ved nogle nærliggende øer. Der var også plads til sol og afslapning på turen, og vi nød at bruge en dag på vandet 🤿😁

Derudover har vi prøvet at tage det rimelig roligt, da Andreas har været sløj. Det udviklede sig desværre i går, og vi mistænkte at det var halsbetændelse. Om aftenen konstaterede vi, at vi nok hellere måtte forbi en læge; Hold da op - det var da godt nok effektivt! Der gik under en time fra vi spurgte receptionen om de kunne hjælpe med at finde en læge, til at vi sad i en taxa på vej tilbage til hotellet med en lægeerklæring og medicin i hånden 💊👩🏻‍⚕️ Nu må vi håbe, at medicinen snart slår igennem, så vi forhåbentlig stadig kan nyde de sidste dage på vores rejse 🤞🏻

Heldigvis har vi ikke noget stort og spændende program i dag. Det eneste vi skal nå er at checke ud, og stige på et tog mod Ho Chi Minh City, og så skal vi ellers bare få tiden til at gå i 20 timer, så der er vist god tid til bare at slappe af med en bog eller film 🚂📖🎥