Kazakhstan
Shymbulak Mountain Resort

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Add to bucket listRemove from bucket list
Travelers at this place
  • Day 7

   Shymbulak/Шымбұлақ - Dag 2

   May 29, 2022 in Kazakhstan ⋅ 🌧 9 °C

   Het weer werd er niet beter op vandaag, dus ik ben terug naar Almaty gegaan en ben naar het Central State museum gegaan, een museum van de geschiedenis van Kazachstan. Het museum bestaat uit vier hallen.

   De eerste hal gaat over paleontologie en archeologie, de tweede over historische etnografie, de derde over de huidige etnografie, en de vierde...tja. Het heette "Modern Kazakhstan", maar ik zat zelf meer te denken aan...propaganda.
   Nadat ik Wikipedia even had geraadpleegd, kwam ik erachter dat er van 1990 tot twee jaar geleden dezelfde man aan de macht was (Nursultan Nazarbayev). Bijna op elke foto in die hele hal, was deze man te zien. Op staatsbezoeken, bij sportevenementen, ruimtemissies en andere fuifjes. Elke foto liet zien wie hun vriendjes zijn en wat ze wel niet hebben bereikt.

   In de tweede hal heb ik zowaar iets nieuws geleerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen de Nazi's het westen van de Sovjet-Unie dreigde binnen te vallen, is een groot deel van de Sovjetindustrie verplaatst naar het Oosten, en voornamelijk Kazachstan. Omdat ze bang waren dat veel Duisters (441.713), Polen (60.667), Tsjetsjenen (89.901) en andere nationaliteiten die in het westen zaten, daardoor zouden samenwerken met de Nazi's, zijn er velen gedeporteerd naar Kazachstan.
   Read more

   Traveler  wat interessant Bram! Mooie verslagen!

   5/30/22Reply

   Traveler  wat heb je allemaal bij het ontbijt? ook soep? en wat zit er in dat andere kommetje?

   5/30/22Reply

    Ik vind de wc's het mooiste...... Geintje !! Grappig dat er een kinderwastafel bij lijkt te staan ! [Suus]

   5/31/22Reply
   2 more comments
    
  • Day 6

   Shymbulak/Шымбұлақ - Dag 1

   May 28, 2022 in Kazakhstan ⋅ 🌧 8 °C

   Vandaag naar een nieuwe bestemming! Vanochtend eerst met de bus naar Medeu, de schaatsbaan in de bergen, en vanaf daar met een speciaal busje naar het resort.

   "Resort" klinkt heel luxe, maar dat valt mee. Er zijn ook twee hostelkamers in het resort, daar zit ik nu in. De slaapzaal waar ik in zit zou helemaal volgeboekt zijn, maar tot nu toe ben ik de enige. Er lag een wat stoffig dekbed en een kussen, zonder enige lakens of dekbedovertrek, dus ik was extreem blij met m'n lakenzak. Net toen ik die had uitgevouwen, klopte er een heel aardig dametje aan met allemaal schone lakens, dekbed en kussen, dus dat was toch weer een aangename verrassing. Voor de rest heeft de badkamerdeur geen deurklink en slot, en is het allemaal wat primitief.

   Qua weer is het slechte timing. Gisteren kwam de temperatuur nog boven de dertig graden en scheen de zon, maar nu is het 14 graden en regent het de hele middag al. Dus...het uitzicht laat nog even op zich wachten.
   Read more

   Traveler  🤣🤣. Hopelijk dinsdag weer.

   5/29/22Reply

    Na regen.... Het lijkt me daar erg mooi. Weer een hele andere omgeving dan de eerste dagen. [Suus]

   5/29/22Reply
    
  • Day 8

   Shymbulak/Шымбұлақ - Dag 3

   May 30, 2022 in Kazakhstan ⋅ 🌧 13 °C

   Vandaag was een relaxte dag. De bewolking was er nog steeds, dus ik had twee keuzes: langs de weg omhoog wandelen, of langs de weg naar beneden wandelen. Ik koos voor het eerste. Onderweg heb ik een echtpaar uit India ontmoet (van ergens boven de 50), een stukje gewandeld met de man (z'n vrouw ging terug) en daarna met z'n drieën geluncht in het restaurant. De man had in Delhi een zonnepanelenfabriek, en verkocht zonnepanelen over de hele wereld,Read more

   Traveler  de moraal: hoedt u voor de ouderdom

   5/31/22Reply

    Goed voorbeeld doet goed volgen Bram ! Over een paar jaar bel jij ook een helicopter als je de weg kwijt bent tijdens een nieuwe wereldreis ! Grappig trouwens dat je opeens allerlei beesten tegen het lijf liep. [Suus]

   5/31/22Reply

    Wow! Mag je ze aanraken of zij. ze te wild? [Sabine Surkan]

   6/19/22Reply
    
  • Day 11

   Shymbulak/Шымбұлақ - Dag 6

   June 2, 2022 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 21 °C

   Vandaag weer een mooie wandeling gemaakt, het einddoel was de waterval in Gorge Gorel'nik. Na een paar uur de bergen ingewandeld te hebben en bijna de waterval te hebben bereikt, sloeg het weer echter plotseling om en begon het te onweren en te hagelen. Toen ben ik maar onder een soort rotswand gaan zitten, wachtend tot het opklaarde. Dat gebeurde niet echt, dus toen het onweer wat verder weg was en de hagel was veranderd in een miezerregen, ben ik weer teruggegaan. Ondanks het doel niet te hebben bereikt, was het toch een mooie tocht!Read more

   Traveler  werd er ook gewoond in de yurt? Of stond ie er met een andere reden? Prachtige bergen. Jammer dat het ging onweren.

   6/3/22Reply

    Jeetje mins !!! Wel mooi daar hoor ! [Suus]

   6/3/22Reply

    mind = mina [Suus]

   6/3/22Reply
    

  You might also know this place by the following names:

  Shymbulak Mountain Resort

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android