Kazakhstan
Shymbulak Mountain Resort

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Add to bucket listRemove from bucket list
Travelers at this place
  • Day10

   Shymbulak/Шымбұлақ - Dag 5

   June 1 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 23 °C

   Eindelijk... Zon! Zicht! Ook is vandaag hier het zomerseizoen begonnen, dus de kabelbaan omhoog werd weer opgestart. Ik zag dat er bovenaan meerdere wandelingen starten, dus ik ben erin gesprongen!

   Het bleek dat er nog te veel sneeuw lag en die wandelingen dus nauwelijks begaanbaar waren (ik zat een paar keer tot m'n knie in de sneeuw). Verder waren er vooral veel BotoxRussen boven, dus ik ben nog iets verder de sneeuw in gegaan (met een Turk) , en daarna terug naar beneden gegaan.

   Omdat ik nog steeds wandelhonger had, ben ik vrij impulsief de weg naar boven weer langsgelopen, maar nu tot het einde. Dat was... pittiger dan ik dacht. Uiteindelijk 1000 meter geklommen (naar 3100 meter), met een super uitzicht.

   Onderweg nog een paar leuke mensen ontmoet, Murat wilde graag een selfie toen hij besloot om om te keren. Twee mensen die daar op een bankje zaten moesten lachen en noemden me "The Dutch Prince". Ze (moeder en dochter) kwamen uit Kazachstan, maar wonen sinds een tijdje in London en vertelden dat de bevolking hier erg gesteld is op buitenlanders.
   Read more

   Als je foto's geen recht doen aan de werkelijkheid moet het helemaaaaal mooi zijn daar. Prachtig hoor ! [Suus]

   6/1/22Reply
   Traveler

   wat prachtig! mooi verslag ook!

   6/1/22Reply
   Traveler

   prachtig, brammos. erg mooie omgeving. Ik neem aan dat jij in korte broek de sneeuw bent ingegaan?😁

   6/1/22Reply
   Traveler

   Heh...klopt!

   6/1/22Reply
   Traveler

   👍

   6/1/22Reply
   Traveler

   Wat een prachtige foto's Bram!! Mooi dat het weer nu wat beter is! Geniet ervan lieve jongen!

   6/1/22Reply
    
  • Day7

   Shymbulak/Шымбұлақ - Dag 2

   May 29 in Kazakhstan ⋅ 🌧 9 °C

   Het weer werd er niet beter op vandaag, dus ik ben terug naar Almaty gegaan en ben naar het Central State museum gegaan, een museum van de geschiedenis van Kazachstan. Het museum bestaat uit vier hallen.

   De eerste hal gaat over paleontologie en archeologie, de tweede over historische etnografie, de derde over de huidige etnografie, en de vierde...tja. Het heette "Modern Kazakhstan", maar ik zat zelf meer te denken aan...propaganda.
   Nadat ik Wikipedia even had geraadpleegd, kwam ik erachter dat er van 1990 tot twee jaar geleden dezelfde man aan de macht was (Nursultan Nazarbayev). Bijna op elke foto in die hele hal, was deze man te zien. Op staatsbezoeken, bij sportevenementen, ruimtemissies en andere fuifjes. Elke foto liet zien wie hun vriendjes zijn en wat ze wel niet hebben bereikt.

   In de tweede hal heb ik zowaar iets nieuws geleerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen de Nazi's het westen van de Sovjet-Unie dreigde binnen te vallen, is een groot deel van de Sovjetindustrie verplaatst naar het Oosten, en voornamelijk Kazachstan. Omdat ze bang waren dat veel Duisters (441.713), Polen (60.667), Tsjetsjenen (89.901) en andere nationaliteiten die in het westen zaten, daardoor zouden samenwerken met de Nazi's, zijn er velen gedeporteerd naar Kazachstan.
   Read more

   Traveler

   wat interessant Bram! Mooie verslagen!

   5/30/22Reply
   Traveler

   wat heb je allemaal bij het ontbijt? ook soep? en wat zit er in dat andere kommetje?

   5/30/22Reply

   Ik vind de wc's het mooiste...... Geintje !! Grappig dat er een kinderwastafel bij lijkt te staan ! [Suus]

   5/31/22Reply
   2 more comments
    
  • Day6

   Shymbulak/Шымбұлақ - Dag 1

   May 28 in Kazakhstan ⋅ 🌧 8 °C

   Vandaag naar een nieuwe bestemming! Vanochtend eerst met de bus naar Medeu, de schaatsbaan in de bergen, en vanaf daar met een speciaal busje naar het resort.

   "Resort" klinkt heel luxe, maar dat valt mee. Er zijn ook twee hostelkamers in het resort, daar zit ik nu in. De slaapzaal waar ik in zit zou helemaal volgeboekt zijn, maar tot nu toe ben ik de enige. Er lag een wat stoffig dekbed en een kussen, zonder enige lakens of dekbedovertrek, dus ik was extreem blij met m'n lakenzak. Net toen ik die had uitgevouwen, klopte er een heel aardig dametje aan met allemaal schone lakens, dekbed en kussen, dus dat was toch weer een aangename verrassing. Voor de rest heeft de badkamerdeur geen deurklink en slot, en is het allemaal wat primitief.

   Qua weer is het slechte timing. Gisteren kwam de temperatuur nog boven de dertig graden en scheen de zon, maar nu is het 14 graden en regent het de hele middag al. Dus...het uitzicht laat nog even op zich wachten.
   Read more

   Traveler

   🤣🤣. Hopelijk dinsdag weer.

   5/29/22Reply

   Na regen.... Het lijkt me daar erg mooi. Weer een hele andere omgeving dan de eerste dagen. [Suus]

   5/29/22Reply
    
  • Day8

   Shymbulak/Шымбұлақ - Dag 3

   May 30 in Kazakhstan ⋅ 🌧 13 °C

   Vandaag was een relaxte dag. De bewolking was er nog steeds, dus ik had twee keuzes: langs de weg omhoog wandelen, of langs de weg naar beneden wandelen. Ik koos voor het eerste. Onderweg heb ik een echtpaar uit India ontmoet (van ergens boven de 50), een stukje gewandeld met de man (z'n vrouw ging terug) en daarna met z'n drieën geluncht in het restaurant. De man had in Delhi een zonnepanelenfabriek, en verkocht zonnepanelen over de hele wereld,Read more

   Traveler

   de moraal: hoedt u voor de ouderdom

   5/31/22Reply

   Goed voorbeeld doet goed volgen Bram ! Over een paar jaar bel jij ook een helicopter als je de weg kwijt bent tijdens een nieuwe wereldreis ! Grappig trouwens dat je opeens allerlei beesten tegen het lijf liep. [Suus]

   5/31/22Reply

   Wow! Mag je ze aanraken of zij. ze te wild? [Sabine Surkan]

   6/19/22Reply
    
  • Day11

   Shymbulak/Шымбұлақ - Dag 6

   June 2 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 21 °C

   Vandaag weer een mooie wandeling gemaakt, het einddoel was de waterval in Gorge Gorel'nik. Na een paar uur de bergen ingewandeld te hebben en bijna de waterval te hebben bereikt, sloeg het weer echter plotseling om en begon het te onweren en te hagelen. Toen ben ik maar onder een soort rotswand gaan zitten, wachtend tot het opklaarde. Dat gebeurde niet echt, dus toen het onweer wat verder weg was en de hagel was veranderd in een miezerregen, ben ik weer teruggegaan. Ondanks het doel niet te hebben bereikt, was het toch een mooie tocht!Read more

   Traveler

   werd er ook gewoond in de yurt? Of stond ie er met een andere reden? Prachtige bergen. Jammer dat het ging onweren.

   6/3/22Reply

   Jeetje mins !!! Wel mooi daar hoor ! [Suus]

   6/3/22Reply

   mind = mina [Suus]

   6/3/22Reply
    
  • Day23

   Shymbulak Ski Resort

   August 18, 2019 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 5 °C

   Heute warten wir also auf eine Rückmeldung von der Werkstatt. Einen richtigen Plan hatten wir noch nicht. Wir wollten einfach weiterfahren.
   Da wir aber notgedrungen noch Zeit hatten und damit wir Almaty noch besser kennen lernen und nicht nur die Werkstatt damit verbinden, empfahl uns die Chefin den Shymbulak-Nationalpark mit der höchsten Eislaufbahn der Welt, Medeo.

   Die Fahrt mit dem Bus am Sonntag gestaltet sich als schwierig. Gefühlt fährt ganz Almaty mit dem Bus in die Berge. Wir standen 40 Minuten wie Sardinen an der Frontscheibe und warteten auf das Erreichen des Ziels. Immerhin bezahlten wir dafür nur 30 Cent pro Person.

   Drei Seilbahnen führen Stück für Stück bis nach oben. Nach einer längeren Wartezeit, wegen der vielen Menschen, durften wir endlich nach oben fahren. Bis auf 3200 Meter gingen die Bahnen. Oben lag etwas Schnee und es war sehr windig.

   Von dort aus wollten wir den Shymbulak Peak besteigen. Dieser ist 3529 Meter hoch.
   Read more

   Traveler

   Die Eislaufbahn ist 1.691 m hoch und somit wirklich die aller höchste in der Welt. Sie liegt herrlich in den Bergen von Almaty und trotzdem finden die Winterspiele 2022 in China statt, dass ist wirklich schade.

   8/26/19Reply
    
  • Day9

   Shymbulak/Шымбұлақ - Dag 4

   May 31 in Kazakhstan ⋅ 🌨 16 °C

   Vandaag voor de tweede optie gegaan: langs de weg naar beneden lopen. De weg naar beneden heeft het constant hard geregend, terug naar boven was het wisselvallig. Mooie plekjes tegengekomen en het begon steeds meer op te klaren!

   De laatste weken waren ze bezig met onderhoud aan de kabelbanen, dus de cabines boven me stonden afwisselend stil, bewogen heel langzaam, bewogen snel, en stonden weer stil. Soms zat er een onderhoudsmannetje in, die heeft een aantal hele onzekere minuten gehad denk ik.
   Read more

   Traveler

   kan niet mooier! mooie natuur ook!

   5/31/22Reply
    
  • Day120

   Quick peek to the mountains

   August 30, 2019 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 18 °C

   Vising Shymbulak ski resort just 15 minutes outside of the city. Conformable lift by cable card up and short hike to feel the mountain breeze. Mountains in the morning, concert in the evening in Gor'kogo Park.Read more

  • Day6

   Medeu en Shymbulak

   July 14, 2018 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 19 °C

   Zaterdag sprongen we op bus 12 naar Medeu, de hoogst gelegen outdoor ijspiste ter wereld (1700m). In de winter althans, want toen wij er waren lag er geen ijs maar een karting parcours voor kinderen. Van daaruit deden we een stevige wandeling (850 trappen) en werden we beloond met een mooi uitzicht op de omringende bergen en valleien. In een cafeetje aan de ijspiste waagden we ons aan een Kazachse specialiteit: kumis. Gefermenteerde paardenmelk, wat kan daar nu slecht aan zijn? Wel… veel. Ik kan het best omschrijven als zure melk met kleine brokjes en een indringende nasmaak van barbecuerook. Bizar spul, gelukkig hebben we er een cola bij besteld om door te spoelen. De Kazachen zeggen dat je het moet leren drinken maar ik denk niet dat ik het nog vaak ga proberen.

   Daarna sprongen we op de kabelbaan naar skiresort Shymbulak en nog 2 stops verder naar de top van een berg op 3200m. Alweer prachtige panorama’s hier. Terug in Almaty zochten we een restaurant met groot scherm om naar België – Engeland te kijken. “Golden Sushi” klonk lekker maar eens we neer zaten merkten we dat het eigenlijk “Golden Shisha” was. Niet echt iets voor ons. Snel gegeten daar en dan een koffiebar gevonden waar we konden genieten van een dessertje en de match. Respect voor onze Rode Duivels!
   Read more

   Traveler

   Ik had jullie gezicht willen zien bij die "shisha"! Heerlijke verhalen en mooi geschreven!

   7/25/18Reply
   Traveler

   Hihi, ja Martien, dat hebben we helaas niet op camera. Bedankt voor de pluim voor Maarten, schrijver van dienst!

   7/25/18Reply
    
  • Day15

   Day 15: Up up up we go precious ;-)

   August 4, 2016 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 23 °C

   I knew that I had enough time in Almaty and that I needed a day to get myself and the trip together ...... "but it is not this day, this day we fight!! By all that you hold dear on this good Earth" I love Aragorn for this quote. I also like to postpone the bad or dull moments as long as possible ;-). I am a ranger from the west and my MTB is my horse today. Well I had wished it was a horse because doing this all by myself.... shit it was harder than it looked. Some bits I couldn't even keep the bike going. At 10km I needed my first real break already, water came out faster then I was consuming it was only 32degrees. On 15 km I had to rest and freshed myself up in the ice cold stream. After 1 km I was in pain and couldn't go faster than 8km/h max. Walking seemed to go faster and from 19km not even 4km/h was possible. Than came the stair, I was happy because stairs are always the shortest way. But damn it was a long one and you couldn't see the end... it was devided in 7 pieces at least. Music was my saviour and what better fitting than ending with Survivor - Eye of the Tiger. The movie on my FB says enough I think, when I reached the top I met this guy Sultan, also a nice guy and young of age (20 ;-) ). The trip down was amazing, going 60km/h and just hold tight and enjoy the ride. Movie for the speed trip down is to be uploaded ;-)Read more

  You might also know this place by the following names:

  Shymbulak Mountain Resort

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android