• Roys peak - Wanaka tree.

November 23, 2024 in New Zealand ⋅ ☀️ 10 °C

Zoals gewoonlijk verlaten we de campsite rond 10 uur. We rijden een 5 tal minuutjes verder naar de start van de wandeling. De parking staat er al bomvol. Roys Peak beklimmen is duidelijk populair. Het is een wandeling die enkel klimt en klimt en klimt. Arno de berggeit is er weer als een speer van door. Ellen is het na 10 min klimmen weer beu maar gelukkig kan Yves haar overtuigen om door te zetten. Ik wacht onderweg even op hen zodat we samen naar boven kunnen want het is steil en pittig. Onderweg veel schaapjes en adembenemende vergezichten. Allemaal postkaartjes. Na bijna 2uur non stop klimmen krijgen we een foto van Arno, die is aan de lookout. Wij doen er dan nog een dik half uur bij om daar te geraken. Kapot maar voldaan. Wat een zicht!! Naar de echte top is nog eens 1.7km en heel steil, dat laten we aan ons voorbij gaan, het is goed geweest. Jammer is het wel dezelfde weg terug naar beneden, niet vermoeiend, wel belastend voor de knietjes etc... Hierna rijden we naar het centrum van Wanaka om de Wanaka tree te bekijken. Deze bevind zich in het grote prachtige wanaka meer omringd door bergen. Daarna dringend tijd voor een terrasje, voor een welverdiend drankje na toch weer een hele beproeving. Nog even naar de winkel en dan richting een free campsite in de buurt. Het is al laat dus het staat hier al goed vol. Meteen de bbq nog eens proberen aansteken want is niet simpel. Arno en ik blazen om de beurt de ziel uit ons lijf om de kokoskolen goed heet te krijgen tot eindelijk ons vuur de vleesjes kan ontvangen. Het smaakt! Na het eten nog douchen om al het zweet en zand van ons lijf te krijgen en dan weer vredig naar bed. Morgen richting Queenstown.Read more