Na een heerlijke nacht rijden we op aanraden van onze host naar een lokale bakery waar we twee lekkere soort van boule de berlin’s kopen. We ontbijten op het terras van onze airbnb met een prachtig uitzicht over de baai van Kotor met zicht op enkele cruise schepen. Onze host maakt een heerlijke Turkse koffie voor ons klaar, zoveel gastvrijheid hebben we nog nooit mogen ervaren. Als onze magen gevuld zijn gaan we voor een heerlijke zwemsessie in de baai. Rond twaalf uur vertrekken we richting Perast. Als we de boekjes mogen geloven is het een echte kattenstad.
We laten onze auto achter langs de kant van de weg, want Perast is volledig autovrij. Met een kleine rugzak dalen we enkele trappen af naar ons volgend appartementje waar we prachtig worden ontvangen door wederom een gastvrije host. Hij werkte lange tijd op en cruise schip waardoor alles tot in de perfectie in orde is. Hij meerde ook al enkele keren in Antwerpen aan, waar het volgens hem enkel maar regent 😂.
In de namiddag bezoeken we Lady of the Rocks, een klein eilandje in het midden van de baai met een prachtig kerkje. Het eilandje is enkel te bereiken met een bootje. We lopen er even rond en bezoeken er het kerkje en het bijhorend museum, best wel de moeite!
Nadien verfrissen we nog even in de baai en koken we een heerlijke pasta maaltijd waarbij we een en lekker flesje Vranac wijn drinken. Als afsluiter gaan we nog een tiramisu eten in een restaurantje om de hoek.Baca lagi
Mooi 🙂 😍
Leuk! 2 contente mensen!