Na een harde nacht op matrassen die dringend aan vervanging toe zijn doen we ons tegoed aan een typisch Montenegrijns ontbijt. Filet de Sax, tomaat, komkommer en een omeletje. Met de magen goed gevuld rijden we terug het Durmitor NP in. We laten onze auto achter op een kleine parking wanwaar we de Prutas (2401m) gaan beklimmen. We beginnen met de wandeling en al vrij snel zijn we omgeven door Belgen en Nederlanders. Het lijkt of zij de enigen zijn die Montenegro bezoeken. We zetten er een stevige pas in en steken meteen een paar groepjes voor 💪. Na een steile klim bereiken we een eerste zadel waar we beloond worden op een prachtig uitzicht. In de rotsen voor ons zien we hoe de aardlagen geplooid zijn. Magnefiek! Nadien volgt nog een lichte klim tot aan de top waar we lunchen in het zonnetje. ☀️
We besluiten om niet via dezelfde weg terug te keren maar nemen een kleine omweg via de Samar pas. Eerst moeten we een stukje afdalen alvorens het pad terug omhoog gaat. Rondom ons zien we de Bobotov kuk (2523m), de hoogste berg van Montenegro. Even twijfelen we om die ook nog te beklimmen, maar we laten hem voor morgen liggen. Bovendien laten onze water voorraden dit niet toe. Het is vrij warm en we moeten nu al besparen. Het is nog even zoeken naar het juiste pad en we lopen een paar honderd meter verkeerd. Eenmaal we het laatste zadel bereiken volgt nog een steile afdaling, waarbij we ook even onze weg moeten zoeken. Gelukkig bereiken we niet veel later een duidelijker pad. We houden een goed tempo en bereiken al snel onze auto.
De douche doet deugd, we drinken nog een glaasje wijn op ons terras en sluiten af met een lekkere steak met gebakken patatjes.Baca lagi
Ann DepodtWauw! Prachtige natuur. Mooie foto's!